Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nobelova cena za ekonomii je bankéřský podvod. V Nobelově zakládací listině není ekonomie uvedena. Lži Nobelovu cenu za ekonomii si založili bankéři u švédské banky v roce 1969. Samochvála vždy smrdí. U ekonomů, kteří jsou z hlediska potřeb společnosti ve skutečnosti jen účetními, smrdí dvojnásob.
  • Pokud jde o fyziku, věda by se dostala dál, když by přestala ignorovat a nenávidět existenci Boha. Jen touto cestou lze najít netušené vlastnosti (důkazy) prostoru a hmoty.
    • Souhlasím s Vámi Johne! Vědecké poznání podle „nových ateistů“ vytlačilo Boha mezi zastaralé mýty a báje. S tím zásadně nesouhlasí John Lennox, profesor matematiky z Oxfordu. Věda podle něj odpovídá na jiné otázky, a je proto důležité se vymanit z naturalistických předsudků.
       http://technet.idnes.cz/john-lennox-veda-a-vira-rozhovor-interview-f29-/veda.aspx?c=A141128_160155_veda_pka

      Celý članek zde:
      https://docs.google.com/document/d/14yELA80ys0846MmEzsuDTyJL1unKUEhuPMiVgGTXTyU/pub

      Přeji pěkný den -
    • Taky si myslím, že je všechno úplně jinak. Věda si všechno oštempluje jako nezpochybnitelné skutečnosti, ale je to jen vnější pohled, chytání se stébla z toho mála vnějších projevů. Vlnová funkce? Bez struktury prostoru (hmoty) blbost. Dopplerův efekt v prázdném prostoru vesmíru? Blbost, vlny se obecně mohou šířit jen v prostředí, které přenos umožňuje. A pro vědu je nadále prostor prázdný (krom pronikající energie). Pak jsou ale prázdné i hlavy těch, kdo to tvrdí. Zajímavě je to rozvedeno v knize Tajemství vesmíru odhaleno.
  • Cena za rozvoj ekonomické vědy je protimluv. Ekonomie, ač to sama o sobě tvrdí, není věda která by byla schopna nalézt cestu v tom smyslu, že by uměla něco předpovědět. Pouze zkoumá minulost, vytváří nesmyslné klasifikace (k čemu je dobrý "výzkum týkající se měření a hodnocení chudoby a blahobytu"?) a předkládá teorie k efektivnějšímu ožebračování co nejširší masy lidí ve prospěch stále omezenější (nejen početně) hrstky elit.
    Doporučuji velmi dobrý nadčasový článek "Ekonomie -- věda nebo náboženství?" (napsán v roce 2005) zde:
    http://blisty.cz/art/24012.html
    A nezpomeňte na něj, až vás zase budou strašit jak "deflace svádí spotřebitele k odkládání výdajů a podniky k odkládání investic kvůli očekávání nižších cen v budoucnosti, což podkopává hospodářský růst a zaměstnanost."
    Naprostý nesmysl, stejně tak jako snaha šicího stroje o udržení inflace 2% v ekonomice malé České republiky.
    A to jde o "deflaci" v řádu desetin procenta - avšak s pokřikem, jako by se bořil svět. Tedy boří, ale boří se svět neomezených zisků.
  • Je to fakt dramatické soudruzi z Nobelu!

    To my Češi máme jasno. Dokud bude Karel Gott živ, bude dostávat zlatého slavíka.
    a stále přitom bude hrát překvapeného. *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit