Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Poslední dobou mám dojem, že plno věcí je "objevováno" znovu, aniž by jejich objevitelé věděli že už to někdo udělal dávno před nimi. O tom, že domorodí zemědělci nosívají na hlavách masky s očima namalovanýma na týlu, i proč to dělají, jsem četl coby jinoch někdy v sedmdesátkách.

  • Kolik ze tento " experiment " stal a kolik vedatoru se na nem flinkalo ? Bez vyzkumu jsem nedavno uskutecnil podobne opatreni . V okoli skladu a prilehlych budov , ktere jako magnet pritahovaly vselijakou pakaz , jsem nechal umistit kamery. Nektere funkcni , jine jen s cervenym pohybovym svetylkem. Vsechny propojene na spinac svetel pres ten pohybovy senzor. Ty navstevy ustaly temer okamzite. Jeste jsme uvazovali o sirene , nakonec ji nebylo ani potreba. 

    Neco podobneho , stareho jak pole a zemedelstvi samo. Strasaci proti ptakum , ruzna zarizeni proti kunam , vlkum , to vse na bazi jakychsi " oci na prde.li " , se tahne snad az do dob antiky. 

    Vidim , ze byt vedcem v Australii a vubec asi vsude po svete se stale vyplati. Teplo v praci maji, nepredrou se, kdyz vymysli uz 1000 x vymyslene , jeste je oceni.... Dobre si hosi vybrali, moc dobre .. 

  • Nic nového, u některých vydařených jedinců našeho živočišného druhu také není na první pohled zřejmá tato skutečnost.

    Znáte ten starý vtip, kdy mladý muž představoval svou tchýni....

    "Tohle je paní Pánková, tam, kde je brož, tak tam je předek...."

  • Tak teď jde jen o to,  kdy se to uchytí i mezi "homo 2x sapiens" a kdy někteří (některé) jedinci si na zadek nechají vytetovat oči, aby byli(y) "in".  😀

    • Jeste neodolam a jeden prispevecek. Jde o ten cas , co se zastavit neda.  Zena , vek tak cca 25 , vytetovany lostomilyyy delfinecek na nadru . Tataz zena , nojo vek uz treba 50 + , jo to se stava ze lidi starnou a ten samy roztomily obrazecek na , ehm , tedy stejnem miste . Bila Velryba ze by se i harpunar Kwi Kweg , z Bile velryby hruzou potento... 

      Otresne , nekdy se dostat k necemu podobnemu a nedobrovolne shlednout. Zazitek rovnoceny s odkryvanim masoveho hrobu .. 

    • Uz se stalo. Opravdu jsem ty oci tam uz videl. Me tedy vzdycky tetovani zarazi , naletel jsem snad uz milionkrat. Na dalku vidim ze nekdo prichazi , extra ted v lete se mi to stava denne. Vidm ze ma neco na noze , ruce atd atd... Prvni co me napadne je ze ma nejaky exem , zraneni nebo tak. Kdyz prijde bliz , vidim ze to ma byt " ozdoba , tetovanim " . Z meho pohledu proste neco strasneho. A jeste na cely zivot vicmene. Jeste bych dejme tomu pochopil neco na par mesicu  , rok .... Predstava ze si necham neco na telo vytetovat dejme tomu ve 20 30 letech a co s tim potom v 50 60 ??? Tuhhle modu opravdu neberu . 

      • Bobligu, naprostý souhlas.

        Slyšel jsem, že mezi těmi pralesními domorodci, od nichž to naši "domorodci" odkoukali to prý není móda, ale ochrana proti zlým duchům. To jako když si ženské malují nehty a jinak se zdobí, tak je to prý projev biologického samičího reflexu, kdy samice na sebe chce upozornit samce a chce ho vzrušit, aby ji oplodnil.

        No, ale je to každého věc.

        • No , vidim trosku rozdil v namalovani nehtu , nejakem extravagantnim strihu a barve vlasu , to doroste , zaroste za kratkou dobu a nejakem pralesnim ritualu tetovani . Zase musim ale uznat , ze kolikrat by se i ti lesni muzi lekli, kdyby videli cemu jsou vzorem. Videl jsem i tetovani henou. Je to pry asi na pul roku , no tak dejme tomu. Ovsem , videl jsem za jakych podminek to tou henou tetuji. Treba u arabu je to oblibene. Paradoxni stavy tam nastavaji. Clovek , ktery by se nenapil po nekom ze sklenice , kdyz si kupuje treba to piti , zada zasadne zavrenou lahev pro jistotu a potom si necha do kuze prat tohle neco a nejak , co si snad nezada s Yperitem . Lide jsou fakt divna zvirata. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit