Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je možné spojovat oživení této, a šíření různých podobných nemocí s rozšířenou vlnou migrace ?
    • Pravé neštovice migranti přivést zatím nemůžou, protože nikdo na světě jimi neonemocněl díky očkování již cca 40 let. Co se týče ostatních nemocí jako černý kašel a tubera, která byla v tehdejším Československu v podstatě vymýcena, tak import migranty není možnost, ale realita. Neboť černý kašel, spalničky a tuberkulóza se v ČR bohužel díky migraci rozšiřuje.

      Jinak, že pravými neštovicemi někdo v budoucnu onemocní, je vzhledem k roztávání ledu a tím i odkrývání pozůstatku těch kdo na neštovice zemřeli jistota. Otázkou je, jak rychle se to roznese. Moje generace byla na neštovice očkována, ale v populaci už asi převažují ti kdo očkováni nejsou. Já bych byl pro preventivní povinné plošné přeočkování všech, protože tohle je stav kdy víme, že se to stane a pak to budeme řešit za cenu milionů životů, především mladých lidí. Přičemž běžná úmrtnost 50% a u některých kmenů přes 90%. Přitom očkování proti pravým neštovicím je levné, spolehlivé a praktikovalo se od počátku 19. století, takže je více než ověřené. Za zmínku stojí, že bývalé Československo má velký podíl na vymýcení této nemoci ve světovém měřítku.

      • Před pravými neštovicemi chrání ty plané, což nám dává jistou imunitu, tak že tak horké to asi nebude.

        • PavelN

          Pravé neštovice způsobuje jiný vir než ty plané, takže se mi toto tvrzení zdá nepravděpodobné. Můžete to něčím doložit? Pokud by plané zajišťovaly imunitu proti těm pravým, tak by na pravé neumíraly stovky milionů lidí. Prostě by se všichni záměrně nakazovali těmi planými i před objevením vakcíny.

      • Živočich homo, prý 2x sapiens se přemnožil a tak to Příroda "zreguluje" na přijatelnou mez.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit