Šachy nejsou úplně fér. Vědci navrhují nový způsob začátku hry pro vyrovnanější duel
-
Mimochodem, nemáte na tom "titulním snímku" tyfigury postavené nějak blbě? Pokud si pamatuju, tak bratru před padesáti lety bývaly sloupce značené písmeny a řádky čísly. A tam to máte obráceně. Na což ostatně ukazuje i ten o 90 st. otočený přehyb klávesnice. To vám zase malovala nějaká umjelá demence, což? :-)
No jasně, teď koukám, že tam máte kreativně dvě shodné řady polí. OMG! Jděte se vycpat :-)
-
To pak všechny sporty ve kterých někdo začíná jako první, tj. šachy, tenis a mnoho jiných sportů potom nejsou fér.
-
Hehe, šachy jsem hrával jako malej smrad. Pak jsem ale zjistil, že mě nebaví nikoho porážet, tak jsem se na to vybodnul - bez motivace je to nuda :-)
-
-
Zkuste to znovu hrát.. myslím, že uvidíte, že se situace za šachovnicí dost změnila. Tenkrát není dnes. 😉🤔
-
-
Obávám se, že se nic nezměnilo :-)
-
-
-
Nevím co tím chtěl někdo říci. Zahájení se losuje, kdo vytáhne bílou začíná. Stejné i ve fotbale. Nebo by se hráči mohli předem utkat v pěstním souboji o to kdo začne. To, že má někdo první tah, není automaticky převaha. Všechny sporty, které začínají losem jsou tedy nefér.
Aby si amatéři zahráli s výkonnými hráči, navrhuji třeba na ATP a WTA aby hráči do první 5O tky měli sádru na kotníku, aby si nějaký amatér mohl zahrát. V šachu by si ti lepší od začátku mohli ponechat pouze krále a věžku.
Čím se zabývají takzv. vědci je šílené a doufám, že to je jen pro zábavu a v osobním volnu, tedy zadarmo.