Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já vám nevím. Opravdu chceme na Mars přenášet všechen ten ideohnus, který se poslední dobou šíří jak mor? Nebylo by lepší nechat Mars na pokoji?

  • Golem

    Zajímavé na rudé planetě by bylo množství ledovce na jedné straně Marsu s pohledu jedné ruky a to třeba levé představit si to množství ledovce

  • Karel

    Jsem rád že se potvrdil další můj názor který jsem na Oslovi psal již pře snad 10 lety, o Marsovském Kaňonu, že tam v jeskyních na úbočí se může vyskytovat nejen tekoucí voda ale i dostatečný tlak na její udržení pokud budete dost "hluboko" a to nejen voda ale i kapsy uvnitř jeskyní s kyslíkem, které i když by tam nebyly, by šly jednoduchým způsobem vytvořit. Stačí dát jednoduchou plachtu na vchod příhodné jeskyně, rozložit vodu vodíkem topit a dusík vyrobit z hornin nebo pomocí rostlin.Chtělo by to ale buď dát ven kolektory či malý jaderný reaktor nebo obojí, k výrobě dostatečného osvětlení a tepla nejen pro lidi ale i třeba rostliny a zvířata. Než si vyrobí dostatečnou infrastrukturu, na trvalý život na Marsu.To že se voda vyskytuje i na dně kaňonu těsně pod povrchem je velké plus, nejspíš tam budou obrovské podzemní částečně zmrzlá s krápníky i z vody, jezera a volné prostory po letních záplavách a uvnitř atmosféra  s toxickým CO3.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit