Tohle vás ohrožuje: Proč pití cukru zvyšuje riziko cukrovky víc než sladké jídlo
-
Tak co si budeme povídat. V tomhle ohledu jsme prostě jako Středoevropani fakt hodně marní. Protože moc jíst neumíme. Hodně se mi líbí stravovací návyky Italů. Umí si jídlo užít, udělat si na něj čas a ještě k tomu fakt neřeší kvalitu surovin. Berou prostě to top. Jako i proto si pravidelně zamlouváme dům k pronájmu v Itálii a jezdíme tam třeba i na měsíc v kuse. :)
-
Když jsem slyšela, že chytré hodinky můžou pomoct i při cukrovce, byla jsem skeptická. Ale hodinky https://www.armodd.cz/armodd-prime-3-gps-stribrna-s-kovovym-reminkem/ mě opravdu překvapily. Sledují všechny moje aktivity, kroky i kalorie, a já tak mám konečně motivaci něco dělat. Nejde jen o čísla – je to pocit, že nad sebou mám kontrolu. Každý den se snažím překonat svůj výkon a díky tomu se váha začíná hýbat. To, že se mi zlepšují i výsledky u lékaře, je pro mě ta nejlepší odměna.
-
Dnes hodně slazených nápojů obsahuje místo cukru glukózo-fruktózový cukr, který je ještě škodlivější (např. Cocacola ve verzi pro Česko). Škoda, že o tom se článek nezmiňuje.