Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • novak.vladislav

    V práci jsem používal také heslo: NpbStSbuBtsbBJe3

    Když se mě kolegové ptali, jak si ho mohu zapamatovat, tak jsem jim řekl, že je to prolog k evangeliu sv. Jana. Tedy vždy první písmena. Bohudík ajťáci až na malé výjimky neznají Bibli. Ono by také stačilo kombinovat svá bývalá bydliště; tedy název ulice, číslo, patro, č. bytu a pod.

    Do hesla svého interbankingu jsem chtěl dát speciální znaky z ASCII tabulky a bylo mi suše oznámeno "nepřípustný znak"!

    • Jj. Vymyslet přiměřené heslo spjaté s výrazy (mnemotechnika) je spolehlivý způsob fungující už desítky let. Ostatně, metodu akrostichu vymysleli snad už staří Řekové :-)

  • Kecy! Ani AI nedokáže udělat více pokusů o zadání hesla v daném čase, než mu "vstup" do systému dovolí. A pokud to heslo není úplně pitomé, tak si prostě po pár prvních chybných pokusech musí dát pauzu :-)

    • Jenže výše popsaný případ patrně měl sloužit i pro případy, že zamčený materiál dostane do rukou buď nějaká státní represivní složka, nebo odvrácená strana, a ta si může dovolit rozjet testování třeba v tisících vláknech naráz, rychlosti nejkratší hw+sw odezvy.

  • "Společnost Home Security Heroes zabývající se kybernetickou bezpečností v experimentu použila nástroj PassGAN."

    Praví článek. Ovšem jak?

    Na https://www.homesecurityheroes.com/ai-password-cracking/ což je odkaz dole pod článkem, jsem se dočetl krom jiného i toto:

    "PassGAN can generate multiple password properties and
    improve the quality of predicted passwords, making it easier for
    cybercriminals to crack your passwords and gain access to your personal
    data."

    Ops.

    Mimochodem - ten tester který tam mají, je jaksi podivný. Prosté heslo "ctyri+ctyri" by mu trvalo 365 let (kombinatorikou pouhé 4 měsíce dle www.security.org/how-secure-is-my-password), "totojeheslo!" dokonce desetitisíce let (kombinatorikou 31 let). Neměla by takovéhle "lidské blbinky" právě AI odhalit snáze než "tupá" kombinatorika?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit