Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Karel

    No mainstream bude tvrdit že nám nic nehrozí má to v popisu práce nikdo tady nebude bourat světlé zítřky kapitálu(viz "události a obvinění" v Hurghádě, nebo laxní přístup ke koronaviru z Číny),  , kde zisk je přednější než lidské životy, o tom se můžeme přesvědčovat dnes a denně. Nejenže tady bude téměř měsíc ze zdroje velkého téměř jako naše slunce bude na rozdíl od něj proudit i silné gama záření ale i naší sluneční soustavu tedy i zemi zasáhne silný  několikanásobný elektromagnetický impuls.

    A až k nám dorazí světlo a teplo z tohoto byť relativně krátce druhého slunce stačí to vyvolat chaos díky tomuto teplu uvolněným plynům z okraje naší soustavy, v Oortově oblaku ale i Kuipierově pásu který obsahuje milióny větších či menších asteroidů a planetek s převážně zmrzlým nebo tekutým metanem, kysličníkem uhličitým nebo dusíkem.

    Jako když udeříte kulečníkem do koulí ve 3D a z toho některé(tisíce) se můžou vydat po dráze směrem ke slunci tedy i zemi. A za 20-100let poté některé máme na kolizní dráze se zemí.

    Gravitační vlny mohli jít zkratkou po černých děrách(viz Hawking) mezi Betegeuse a zemí a je možné že tyto díry jsou dost "blízko" jak zdroje tak přijímače na zemi ale mohou být i mnohem dál takže možná máme jen měsíc nebo i přes sto let něco s tím udělat(viz mé vyjádření na Oslu).

  • Noc co noc se odehrávají na nebeské klenbě pohádkové scenérie, ovšem lidé vidí skrze vrcholnou techniku jen malinký zlomeček oněch dějů. Supernova není nic mimořádného, ovšem přílišná blízkost supernovy by moha ohrozit život na naší planetě, záření gama dokáže napáchat to, co by nedokázala nukleární válka a ani sebevražedné klimaticko-zelené aktivity špiček EU.

  • Chudáci astrologové, jak teď budou počítat horoskopy, když jim bude chybět hvězda. :)

  • gaheris

    To je řeč, stejně jako nebude-li pršet nezmoknem, víte abych vám řekl já vám nepovím.

  • Ve skutečnosti už supernova vybuchla někdy v době Karla IV a Tycho de Brahe.a spektakulární schow je už 600 let na cestě k nám.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit