Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cesta do nitra hmoty k nejelementárnějším částicím je jednou z mnoha cest vedoucích k hlubšímu poznání vesmíru. Jisté je jen to, že čím více na cestách k poznání vesmíru pokročíme dál, tedy čím více budeme obohaceni novými poznatky, tím více budeme zjišťovat, že o Vesmíru nevíme skoro nic. A mnoho nynějšího (ne)poznání je kompenzováno vírou. Ovšem plně etablovaný pozemšťan se pochopitelně nespokojí jen s vírou. Lidského ducha irituje a pohání vpřed neznámo a možnost dalších fenomenálních objevů. Člověk se nespokojuje s dosavadní úrovní poznání.
    • Pravděpodobně je každá částečka coby stavební kámen hmoty vybavena i informací, která jí určuje možnosti a postavení mezi ostatními stavebními kameny hmoty. Částečka bez vložené informace nemůže existovat. Informace a částečka se vzájemně podmiňují. Stejně tak nemůže existovat jen informace. Ateisté, deisté a teisté by měli odlišná vysvětlení...
      • mun.go

        Ne každá částečka je skutečná částečka. Například světlo má duální povahu - někdy se chová jako částice, někdy jako vlna. 

        Wave–particle duality

        Dualita částice a vlnění

        Teorie strun pak částečky jako takové zavrhla úplně.

        • mun.go

          Nicméně kvantový stav / změna stavu je také informace. Jenže musí existovat něco / někdo, co / kdo by tuto informaci vyhodnotil.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit