Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Myslím že temná hmota je vesmírné fluidum skládající se ze směsi kvarků a není tudíž ani
    viditelná a ani nemá mimo gravitačních účinků žádnou jinou vlastnost kterou bychom mohli jeho přítomnost zjišťovat.

    Protože je ve vesmíru většinou rovnoměrně rozložené mimo některých zvláštních stavů jako jsou srážky galaxií tak jej nemůžeme sledovat ani pomocí gravimetrů.

    Náš vesmír je jeden z možných vesmírů vzniklých z tohoto fluida vyplňujícího všehomír který je nekonečný. Velký třesk je jen lokální fluktuací všehomíra při níž vznikají jednotlivé
    vesmíry.
  • Kde jen jsem tu neznámou sílu viděl?... Aha, už vím, při přenosu zasedání našeho parlamentu... *1* *1* *1* *1*
  • Lidé nejsou "nad vesmírem", ale jeho součástí a možná ani ne tak moc významnou, napsal "jako anonym". Navíc platí, že nejméně významnou, zato o to ukecanější jsou rusofilové obého pohlaví *1*
    • naprosto stejně. Ale cancá a cancá.
      K tomuto tématu nejen u Putina, ale ani na usambassy vám do makovic nic nenalejí. Ačkoliv, bůh ví, zda vůbec ti amíci byli na Měsíci. *1* *1* *1*
  • by řekl, na průvodním fotu je asi meditující temná síla Simon. Na 25 letou holku ale moc nevypadá. Ten je ale vošklivej, brrr.

    Snaha o vyřešení tohoto řešeného problému se ani na tiscali nemůže povést, to je vám snad jasné. Praktikující věřící by řekl, neřešte to, co boží věcí jest.
  • Celý vesmír je nad lidské chápání.Lidé sice hodně zmoudřeli,ale vysvětlit některé vesmírné záležitosti je nad jejich rozumové kapacity.Např.-vysvětlí někdo z věhlasných vědců,zabývajících se vesmírnou vědou-co je ve vesmíru nekonečno?Temná hmota je i v nekonečnu?
  • Hmoty je ve vesmíru zanedbatelné množství (min. 20-25 řádů rozdílu) oproti hmotnosti prostoru. Element hmoty i prostoru je stejný a podléhá stejné rezonanční frekvenci (kterou páni vědci ještě neodhalili), je současně nositelem vesmírného vědomí a gravitace. Je to v knize Tajemství vesmíru odhaleno.
  • Vládne temné hmotě ve vesmíru neznámá síla, ted uz je to jasne, je to temna sila
  • Lidé nejsou "nad vesmírem", ale jeho součástí a možná ani ne tak moc významnou. Takže existují věci, které neznáme, nechápeme a ani pochopit nedokážeme. A nemusí to být pouze ta tzv. temná hmota a temná energie, kterých je vesmíru asi 95%, zatímco na známou hmotu a energii připadá asi těch pouhých 5%.
    • Jsou to hlavy, nejenže nás přesvědčí o něčem, co není, ale i kolik je toho přesně procent.
      • Jo, zubní pastu senzodyn doporučuje 98,8% zubních lékařů.
    • Neznáme, nechápeme, pochopit nedokážeme. Jsme na tom asi jako virus kontra letadlová loď. Potud možno souhlasit. Ale proč tedy ta "vědoucí" znalecká procenta? Kdepak se nám tady vzala? *3*
      • Uvádí se, že ve vesmíru kromě známých forem hmoty a energie existuje "něco", co se nazývá "temná hmota" a "něco" co se nazývá "temná energie". A toho je několikanásobně víc než těch známých forem hmoty a energie, dohromady asi 95% (možná 92%, nevím přesně). To se zjistilo fysikálními měřeními, výpočty, rozbory atd.

        Existuje o tom bohatá literatura, ale znalost středoškolské fysiky je pro pochopení nedostatečná.
        • by řekl, že ani znalost vysokoškolské fyziky není dostačující. Potvrzuji. *3*
          • Povím vám to asi takhle: vždy na začátku každého objevu,i dnes,jsou pozorování a experimenty. Matematická predikce je často zavádějící právě proto,že je matematická,a navíc tedy v intenci jedné specifické oblasti filosofie vycházející z určitých postulátů.Vysokoškolák mě pochopí,vy ostatní pokud ne,přiměte omluvu od doktora věd,který vám to nedokázal přiblížit.
            A tzv.temná hmota a temná energie?Nebyly by popisovány ani ve scifi,které většina z vás četla,kdyby na úvahách o zatím nepoznaném a nepoznatelném něco,co nás láká,a je to zatím mimo rámec našeho chápání,něco nebylo.I když jde totiž jen o pouhé přání nebo fantazii,navedl nás na ni nějaký vnější vjem,podobně jako kdysi Einsteina úvahy a pozorování Dopplerových posunů přivedly nakonec k obecné teorii relativity.Která,jistě připustíte,něco do sebe má ...
  • DSP určitě *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit