Přejít na výpis diskuzí

Jak se budí princezny

FILM 5.11.2007 
2 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Herec Jan Hrušínský v roli prince Jaroslava utrpěl během natáčení svojí vinou zlomeninu stehenní kosti. Po jednom natáčecím dnu byl ubytovaný spolu s hercem Janem Krausem /princ Jiří/ a představitelkou Růženky Marií Horákovou v hotelu v Telči, kde všichni tři měli shodou okolností pokoje hned vedle sebe a Marie Horáková ho měla mezi pokojem Jana Hrušínského a Jana Krause. Oba Janové se tehdy dohodli, že Marii překvapí a tak se rozhodli, že vlezou k ní do pokoje po římse, jenomže s Janem Hrušínským se římsa utrhla, on proletěl skleněnou tabulí okénka od restaurace, která byla přidružená k hotelu a spadl na výčep mezi stoly. Paradoxní bylo, že před několika málo minutami prý Jan Hrušínský z téže restaurace odešel do svého hotelového pokoje.

    Když Jan Hrušínský měl natáčet scénu, kdy jede na koni a spadne poté do rybníka a pak stojí po pás ve vodě, měl na noze sádru, jelikož předchozí večer utrpěl svou vinou zlomeninu stehenní kosti po jednom natáčecím dnu, kdy spadl ze římsy hotelu v Telči, ve kterém byl ubytovaný. Natáčení však bylo značně komplikované, Jan si nejrve musel vlézt do velkého pytle, který mu zavázali gumou, přes něj si teprve mohl obléknout svůj kostým, aby nic nebylo poznat. Jenomže ve vodě mu do pytle natekla voda takovým způsobem, že byl Jan moc těžký a nemohl se sám dostat z vody. Filmaři si museli půjčit jeřáb, zavěsit na něj Jana a poté ho mohli z vody již bez problémů vytáhnout.

    Herečka Libuše Švormová v roli zlé Melánie vzpomínala na jednu ze scén, kdy se málem doopravdy utopila, protože její kostým byl moc těžký. Jednalo se o scénu, kdy musí plavat ve vodě, její šaty však museli zůstati z části suché nad hladinou dle představ tvůrců - toho docílili tím, že dlouhou sukni od kostýmu podšili igelitem, ale zbytek kostýmu byl samozřejmě nasáklý vodou a tak Libuši Švormovou táhnul dolů ke dnu.

    /Zajímavosti/
  • Mooc Pěkná

    Mooc pěkná pohádka,jedna z mích oblíbených..! *3* *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit