Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

Bylo to fascinující. Se zatajeným dechem jsem sledoval poslední tři zápisy od čtvrtfinále a fakt jsem si říkal, že těm klukům reálně o to zlato jde. Hlavně se mi enormně líbil zápal, se kterým hráli i když vyhrávali nad Švýcarskem, nebo třeba když jim Švédsko dalo poměrně rychlý gól. Nebo ve finále Kanada... Na rozdíl od party dospělých je nic nezlomilo a vždycky to zvládli skoro otočit. Pro mě jsou to vítězové.

• ti kluci jsou fajnoví, navíc vědí, proč tam jsou, co je to reprezentovat zemi, žádné dylinkovaté, prospěchářské typy se snahou ukázat se v jednotlivých momentech zápasu, ale s nulovou bojovností pro tým (což se pozná hlavně směrem ve hře dozadu obvykle, já takhle hodnotím hráče v každém sportu, pač to signalizuje u jednotlivce chuť hrát pro konečný týmový výsledek), je tam vidět i dobrá výchova z rodin těch kluků, zdravý rozum (ten symbolizuje i ta česká chytrost), což se projevuje i při té chytré hře na ledě. Včera bylo vidět v prodloužení, oč jsou Švédové individuálně lepší, přesto jsme v obou zápasech byli ve hře 5 na 5 o fous lepší (a vlastně ve všech zatím sehraných, kluci jsou ve finále zaslouženě, odpracovali si to), to je právě o té týmovosti, české chytrosti, zdravém jádru týmu, tím i bojovnosti, což jsou vlastnosti, kterými české týmy nahrazují třeba míň toho individuálního talentu u jednotlivců nebo individualit historicky. Proto si i myslím, že by se tyhle zápasy neměly rozhodovat v prodloužení ve hře 3 na 3, což je vabank a mění to úplně celý obraz na těch 60 minut předtím, ale mělo by se hrát jako v NHL 5 na 5 do padnutí, je to tak spravedlivější. Hokej není krasobruslení, je to týmová hra, i ten konečný výsledek by se v tom měl pak odrazit.
    Už teď jsme jediní, kteří porazili na tom mistrovství Kanadu. A úplně zaslouženě, kdo ten zápas viděl. Teď by to kluci měli korunovat jako ten tým v Naganu potvrzením toho, že jsou na tom turnaji týmově prostě nejlepší. Kanada by musela mít 10 Berardu, aby to mohlo vyvážit ten duch tohohle českého týmu. Tenhle ročník dotáhl světovou špičku, což je milé :) a na těchto charakterech kluků z tohoto ročníku musí česká repre do budoucna stavět, protože na sobě všichni pracují a chtějí se zlepšovat (kariéra je hlavně o práci, talent je až pak, to vám řekne každý, kdo kdy něco vybudoval..) a až okolo nich stavět ty Pastrňáky, Nečase, Hertlíky. Pač mají v sobě ten spirit, který týmová hra chce.

• my to vyhrajeme celé :) takový tým jsem neviděl 20 let v naší repre, v jakékoliv kategorii. Už jsem to psal po prvním zápase, co jsem je viděl. Hrají jeden za druhého, jsou to urostlí kluci, siloví, přesto i dobří technici. Švédové si na nás věří, ale netuším, odkud čerpají. My jsme je přehrávali i u mantinelů, což je doménou švédské repre vždy u všech kategorií. Kluci jsou fakt nabouchaní z té AHL a juniorských lig. Tohle by měl být základ repre pro příštích 10let. A mají výborného kouče, který je dobře poskládal, pač to je nejdůležitější. Už navíc zlato vyhrál jako asistent, čiže vítězný typ :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit