Českobudějovický klub dostal pokutu 350 tisíc za napadení fanoušků pořadateli
-
Slovácku budou chybět Reinberk, Daníček, Milánek.. to nedají do kupy ty zranění za 3 dny.. To jsou obrovské ztráty, které nemá Svěďa jak nahradit.. ještěže tak pro Spartu.. navíc nemůže hrát ani Trávník díky loan agreement Sparty. Jestli tam ten bod Sparta neukope za těchto okolností, tak na mistra ještě nedozráli.. :) Když budou hrát z bloku v té sestavě: Vydrys, Panák, Sorensen, po stranách Zelený (tady by možná mohl i Hujer, pač Slovácku budou chybět 2 vysocí hráči, Zelený teď nehrál vůbec dobře, Hujer je dobrý na standardky, které by měly být fakt hlavní zbraní Sparty a měli by si pro ně chodit, pač z toho můžou skorovat nejsnáze proti Slovácku, a to i kvůli absenci jejich dvou vysokých hráčů..), Mejdr, na šestce Sáďa s Krejčou, nad nimi pro finálky a s možností útočit z druhé vlny Mabil a dva rychlé pressující křídla Haraslín, Daněk, která si budou chodit pro fauly okolo vápna, tak si myslím, že tam mohou i vyhrát, když budou hrát chytře..
Bohužel hrozí, že bude v pohárech Bohemka, která musí fakticky vyřešit obranu, jinak takovou ostudu ještě český tým v pohárech neudělal, navíc v konferenční lize, kde jsou až týmy druhého sledu, jakou udělá Bohemka.. -
za mě by Sparta na Slovácku měla nastoupit s hrou z bloku, stejně jako proti Slavii. Nemůžou si myslet, že tam budou diktovat tempo hry, když to nedokázali ve velmi podobné sestavě nyní, navíc DOMA, navíc s Bohemkou, kterou mám díky její obraně za méně kompaktní tým než je právě Slovácko pod Svěďou.
Postavil bych vepředu Schánělce, i když si nemyslím, že zdrhne takovým hráčům jako Káca nebo Kalabiška, ale může se přimotat v rámci standardek ke golu, má na ně čich. Slovácko má navíc slabinu právě v bránění standardních situací, tam vidím šanci Sparty. Na křídlech Haraslín, jestli bude, což doufám, že jo, pač on je cenný i směrem dozadu a na druhém bojovník Daněk. Ze zálohy MABIL, který je schopný dát finálku a strašit z druhé vlny tak, aby si Slovácko nemyslelo, že bude jen útočit, jakože by si měl trenér Priske vzít za vlastní, že Svěďa se s ním mazat vůbec nebude, vidí tu špatnou hru Spartu, spoustu jejich slabin a bude chtít ovládnout střed hřiště a jednoznačně dominovat. Slovácko je navíc zkušený tým, mají zažité stereotypy, schémata, Sparta bude muset najet na taktiku destrukce, kouskování hry a snažit se držet míč, jakmile ho získá, vybojovat si standardky, zkrátka vyložená válka.
Vedle Mabila pak samo Sáďa. Jediný totiž, komu jsem z posil trenéra Priskeho zatím nepřišel na chuť, je Laci. Vůbec mu do tohoto zápasu, kde bude nutné neztratit střed pole, nevěřím. A kraje určitě Mejdr (ne Wiesner, který neumí dozadu a není to bojovník jako Mejdr) a nalevo bude muset nastoupit asi zase Zelený, aby Sparta nenabrala výškový deficit, pač Slovácko má taky spousty hlavičkářů..
No a vzadu určitě Vydrys, který dokáže vyvézt míč a s Mejdrem a Saďou by mohli eliminovat nalevo Milánka, který bude dělat Spartě neskutečné problémy s Havlíkem. No a standard Panák-Sorensen. Sparťani se musí v řadách prolínat, pomáhat si, držet krátké hřiště, zahustit to, protože Slovácko má silná křídla a střed, běhavé hráče, těžko už budou rozběhnutého Milánka nebo Havlíka, Mihalíka chytat.Kuchtič hovořil o síle sparťanského kádru. Sparta má velice slabou lavičku na mistra, proto musí nakupovat. Nyní to vidí. A pouštět hráče jako Pavelka, čelůstka, jestli se významně nezlepší tak i Minchev, Wiesner, Karabec (hostovačka a následný prodej) všechno je to ještě ta stará kabina. A musí přicházet noví, kteří by je měli z toho kádru vytlačit - už jen bojovníci, kteří nesnášejí prohry, běhaví, techničtí, s dobrým prvním dotekem, schopni hrát na jeden dotek. To jsou určitě Kušej a Tanko, je to i ten Matoušek, co mě tak napadá z hráčů odtud, kteří jsou výrazní a nadstandardní.
Spartu čeká šichta, všichni si musí hrábnout a makat na tom Slovácku na 100% jeden za druhého - NEDOUFAT, že se to udělá samo, nebo že je z nich někdo vystrašený.. Není, nemají ještě mistrovskou auru, dokazují to nyní každý zápas zase, bude třeba doplnění kádru (hlavně kraje, ale i na křídlech a hrotu, nyní vypadl Kuchtič a nemají tam zase koho, Schánělec možná bude golový, ale nějak nezáří a nedominuje ani ve 2. lize jako třeba Tanko). A ani tak to nemusí vyjít v té sestavě, ve které tam nastoupí (Sparta nemá kraje, to ji tam může doběhnout právě, Svěďa moc dobře ví, že to je slabinou Sparty ty dlouhé přihrávky na rozběhnutá křídla, hraje to na Spartu furt)..
Rosovi jsem psal, že ještě nemá hotovo. A v těchto zápasech to právě vidí.. -
-
vypadl mi tam Krejča.. 😂 nejdůležitější, tzn. bez Schánělce a na šestce Krejča-Sáďa, před nimi Mabil a vepředu běhavci Daněk + Haraslín, kteří čekají na pasy od těch tří, nebo dlouhé od Filipa Panáka. Tohle podle mě dává smysl, navíc jsou tam v záloze kluci bojovníci a schopni vyrobit i standardky, ze kterých by Sparta měla dominantně hrozit a mít šanci dát ten první gol, po kterém by to Slovácko už muselo otevřít a tam by byla šance na brejky pro Daňka a Haraslína nebo střídajícího Schánělce či Mincheva, který je lepší z lavičky do rozehraného zápasu, popř. když už Sparta útočí do otevřenější obrany. je to klasický Balkánec zkrátka..
-
-
nebo Slončík ze Zlína. Na 18letého kluka výborné krytí míče, kopací technika.. Vůbec jsem ho neznal před touto sezonou, ten kluk má 18, psal jsem hned po 1.zápase, co ho tam Pavel dal, že se mi líbí podstatně více než Šín z Baníku, od té doby sleduju každý zápas Zlína, ten kluk už je taky dál než Adam Karabec.. už na sebe dokáže vzít zodpovědnost za výsledky týmu. Každý zápas je ve 2-3 tutovkách, dává branky, nahrává, jsem fakt zvědavý, jestli Zlín spadne, kdo ho koupí, protože 2.ligu by hrát neměl. Taky materiál pro Spartu, protože ten hráč poroste, když už nyní hraje takhle. Navíc je z fotbalové rodiny, já jeho tátu ještě pamatuju, pletl se nám s Radkem z Baníku, když jsme o něm mluvili, hrávali ve stejnou dobu, akorát táta pak myslím spadl se Zlínem do 2.ligy.
Sparta buduje kolos, ale ještě to sezonu, dvě bude trvat, protože se musí i sehrát. Ševa bude ale v sedmém nebi, kolik má najednou možností řešení herních situací, pro něj bude Sparta vyloženě oaza. Budovalo se to pro Adama Karabce, ale nakonec tu 10tku svěří zase Brňákovi (Krejča, Hloža). :) Sparta musí ale ještě selektovat, nakupovat právě ty nej hráče v tuhle dobu, nebo kteří budou nej za rok a jsou ještě mladí a ví se už o nich tady u nás. Navíc je to nevyjde draho, vždy je může ještě prodat a ztráta milionu, dvou není nic v případě nákupu Tanka nebo tady Slončíka.
Vůbec se mi nelíbí béčka Sparty a Slavie, vidím tam opravdu málo talentů pro mužský fotbal z českých hráčů. Spíše jsou tam vidět velké taktické nedostatky u hráčů (Slavie především do obrany, Sparta má výhodu, že to vzadu může postavit ze starších hráčů a mezi nimi se ohrává Kukučka, tady vidím možná prostor pro čelůstku na konci kariéry při výchově mladých obránců Sparty). Sparta může mít proto širší kádr a tihle Slončíci a další se mohou ohrávat i v béčku (pokud by v áčku dostali v lize třeba jen těch obvyklých Priskeho 15-20 min), pokud to program Sparty dovolí. Slavia to nyní praktikuje častěji, Sparta s tím poslední měsíce přestala.
Navíc před tím Schánělcem vidím ještě Sejka, Drchal neměl špatnou sezonu v Bohemce. Dal pár branek poslední dobou, ale nevidím ho před těmito dvěma osobně. Má jen štěstí, že ještě není na hostovačce a Sparta má nyní hodně zranění, že se dostane do ligového kádru na lavičku. Musí ještě makat.. Navíc teď bude Sparta nakupovat. Ale nemají si co vyčítat, Okeke se neuvěřitelně zhoršil, viděl jsem ho v covidové pauze z přenosů ze zápasů ze sparťanské akademie, no teď se mi více líbí ten Cissé, který má sice problémy s vedením míče někdy, ale má tak rychlé nohy, že je schopen i tohle ustát, navíc se snaží i o bránění. To je s Goljanem takový jediný, který by s nějakým výhledem mohl uvažovat o záskocích v áčku.
Ale jinak je to o příchodech nových hráčů. Slavia je na tom ale podobně. Spoléhali na Šmigu, psal jsem, že jsem v něm nikdy neviděl asi to, co oni. Zatím to nevidím stále..Singateh má dobré momenty, ale furt to není pro mě Tanko.
-
-
-
https://www.sport.cz/sekce/fotbal-31?timeline--pageItem=4219799
"Karabec se dostává do stále lepší formy." 😂 Sparta vyhrála včera s obrovským štěstím a jen díky SRDCI TÝMU, jak nazývám Krejču a Kuchtiče, díky ničemu jinému.. Vzadu dostala jen jednu branku díky sice nesportovnímu, ale taktickému vyřazení Matouška coby možná nejdůležitějšího hráče současné Bohemky směrem dopředu, Kairinenem. Kuchtič ani Kairinen nyní nebudou, nedovedu si upřímně představit, že by s Karabcem v záloze Sparta uspěla na tak horké půdě jakou je Slovácko. je i v podstatě jedno, jestli bude Haraslín, protože nevím, kdo by mu míče distribuoval dopředu.
Sparta je v pořádně složité situaci a Priske už štěstí pokoušel tolikrát, že se budou muset asi soustředit i v případě možných karetních trestů u klíčových hráčů na ten poslední zápas s Plzní doma a uhrát si to tam. Jakože si stále nemyslím, že by to Slavie měla nějak jednoduché v Olomouci.
Slovácko je doma tuze silné, navíc motivované možnou účastí v pohárech a Sparta podala nyní žalostný, žalostný výkon. Vůbec netuším, na co tenhle redaktor Lizec koukal.. Tam šlo opravdu vyzvednout jen tyhle dva, golmana a jinak byli všichni na odevzdání prémií divákům, že na jejich přístup museli koukat. Své si ještě odehrál Kairinen směrem dozadu v té 1.půli, kdy i díky němu Bohemka neměla vůbec nic. Přesto ho Priske nepochopitelně stáhl (snad jen žlutá mohla být důvod) a ve 2. půli Bohemka pořádně zlobila i zase díky velmi špatné defenzivní práci Karabce směrem dozadu.
On současné Spartě nemá absolutně co dát, vůbec není svou hrou do toho, co chce Priske hrát. Není to ani bojovník, předržuje balon, neumí bránit a ty režiserské schopnosti, které jsou u něj očekávané díky jeho talentu, ty není bohužel schopen u něj Priske rozvíjet.. Za mě by tam měl být v sestavě nejen na Slovácku místo něj kdokoliv, kdo to aspoň odbojuje, pač to bude potřeba.Adam nedal JEDINOU finální přihrávku. A od toho tam je, popř., když se nedaří jako včera, aby podržel míč.. A to hráli proti Bohemce.. thats it. Neměl absolutně žádný podíl na vítězství Sparty, naopak měl podíl ve 2.půli na těch nebezpečných akcích Bohemky tím, jak propadal v záloze + i díky nepochopitelnému střídání Kairinena Priskem. Podívejte se na statistiky z 2.půle nebo celý ten záznam. Bohemka má z 2.půle úplně jiná čísla než z té 1., kdy ještě Kairinen hrál.. Absolutně nechápu metr Priskeho na hráče jako Panák, které střídá hned po první chybě v rozehrávce, přitom Panák odehrál první půli se Sorensenem fantasticky, tam ta defenzíva Sparty fungovala, Bohemka je směrem dopředu hodně nebezpečná, zvláště, když Karabec neudrží míč v záloze. Mě by zajímaly pokyny, které mu trenér Priske dává a jejich plnění od něj, jakože obecně by mě zajímala včerejší taktika..
Sparta musí v tomhle stavu bojovat a hrát by měl určitě Daněk, Sáďa, Vydra a místo Karabce zázrak Mabil, který v každém momentu může totiž rozhodnout ten zápas. Adam v této formě nemá ani na áčko, tvrdím, natož na základní sestavu Sparty. Absolutně neměl podíl na žádných minulých bodech, a to je to desítka, která by měla být na hřišti vidět a být prakticky u všeho.. a vůbec mu nepomohou tyhle články, ale změna přístupu k fotbalu a náročnější trenér, který na něj bude tlačit, věci mu vysvětlovat, pač momentálně to vypadá, že čs. fotbal přijde o další talent. Hraje ještě hůře, než když začínal, a to se bral v úvahu ještě jeho věk, zkrátka se vůbec nikam za ty 3 roky neposunul, což jde ale i za všemi trenéry, pod kterými působil.. Momentálně se Sparta nemůže tvářit, že on ji z něčeho vytrhne, ale musí postupovat pragmaticky a nechat to na hráčích, kteří jsou kariérně podstatně dál, navíc to umí odbojovat, což je věc, která Adamovi taky v budoucí kariéře nepomůže, a sice že nemá zápal... protože když se nedaří, mělo by přijít tohle.. -
-
předržuje míč v situacích, kdy by měl naopak hru zrychlit (to ho ale v dospělém fotbale musí naučit trenér..), protože jinak by na tom nebylo včera nic špatného, kdyby byla Sparta na míči více a ne se ho zbavovala tak snadno jako po většinu zápasu, protože to je pak právě voda na mlýn brejkovým týmům jako Bohemka. Naštěstí pro Spartu (sry za nesportovní gesto) Kairinen včera taky ustoupil z toho jindy jím čistého odebírání míče a pořádně na Matouška přitvrdil, což bylo takticky správně.
To v prvních větách výše je jinak vše Adamova práce, zvláště, když Priske stáhne Kairinena, který tohle umí. Včera Sparta zase nehrála to, co chce hrát, už druhý zápas po sobě. Vepředu takový Minchi vůbec nepressoval, ale to je záležitost týmová. Karabec vůbec do pressu např. není, tím by se Sparta taky měla zabývat do budoucna. On může býž pro Spartu přínosem, jen když se z něj stane brněnský Ševa.. a k tomu musí dospět podle mě stejnou cestou jako ten Ševa, na kterého uplatňoval v Brně nároky někdejší výborný záložník Dostálek, který Brnu hodně pomohl, ačkoliv si to v Brně asi nikdo nemyslí. Brno hrálo výborný fotbal na to, jaké mělo složení kádru, zkraje sezony pod ním..i v té 2.lize. Sledoval jsem je často..
Sparta to musí nyní ubojovat, protože kvalitu má na marodce. Nemůže ale hrát s bohémy a hračičkami, které se bojí o nohy jako Adam nebo i Minchi, který je navíc strašlivě neukázněný. Včera neplnil pokyny + se nechá vyloučit v situaci, kdy získá Sparta penaltu = nepochopitelné... Kdyby nerozhodl v Olomouci, tak je na místě se zabývat úvahou, zdali je lepší než čeští hráči tady u nás, nebo na stejné úrovni jako ten Sorensen, Kairinen či Haraslín.. Sparta musí nakupovat a nakupovat. Levně a účelně - Kušej, Tanko, oba týmoví hráči, oba bojovníci, oba technici, oba běhaví, do té hry, kterou chce Priske hrát. Oba neradi prohrávají.. A takhle si ten kádr příští rok ještě postupně protřídit, realizovat odchody těch, kteří se neosvědčují v situacích jako byla včera, jmenuji je výše. Adama případně nechat někde rozehrát, ale on je pro mě i povahově takový kam mě postavíš, tam mě večer najdeš a pro Spartu bude asi z obchodního hlediska nejvýhodnější nechat jej někde rozehrát v regionálním týmu nebo takové Bohemce, kde trenér Veselý umí tyhle mladé kluky nastartovat, aby mohl zůstat zázemím v Praze a urychleně je zpeněžit směrem ven, aby poznali západní kulturu a tam je zkusili ještě rozvinout i kvůli čs. fotbalu..'
Sparta musí jít každopádně dál, nezabývat se tímto a hlavně NEDOUFAT.. přistupovat k tomu doladění kádru na mistrovskou úroveň pragmaticky, aby se srovnala postupně na všech postech k hráčům jako Sorensen, Kairinen, Krejča, Kuchtič, Haraslín, čvančara, nesmí se zapomínat na dlouho zraněného Peška..
-
-
mám pocit, že sudí Zelinka teď znovu předvedl nepochopitelný zkrat s tím, že nevyloučil Juráska. Pač šel do toho souboje vědomě, ten míč byl už prakticky ztracený a dost ošklivě zranil toho golmana. čekal bych i, že Plzeň bude protestovat více. Zřejmě nepřijeli pomoci Spartě tak, jak je Ada nastavený.. :D Jsem zvědavý zase na posouzení komise sudích, pač na Zelinku mají trošku jiný metr, jak mi potvrdili i nyní tím posouzením zákroku Nity na Řezňů v Brně kontra Lašty a Heidenreich a nesmyslná penalta v rovném souboji navíc na pětce golmana, ani jeden přitom nezasáhl míč navíc..
-
Sparta hraje strašnou bídu a podle mě trenér Priske netrefil prostě sestavu. I v té marodce, kterou mají, měli hrát bojovníci, což Karabec, Minchev bohužel nejsou. Nevím, co má Priske proti Daňkovi, ale není to jeho oblíbenec zkrátka. Přitom tohle je zápas pro něj, pač Bohemka, i když mají už dnes techničtější tým, tak vzadu to jsou pořád dřeváci a kopáči a hlavně by Daněk sbíral standardky, což podle mě měla být taktika dneška od Priskeho. Ale Zelený, Minchev i Karabec, kteří by se o to měli snažit, hrají obrovskou bídu. Nechápu moc, proč nastoupil Vitík, pač Vydrys by ty míče vyvážel a aspoň celá pravá strana by fungovala. Takhle se tam o něco snaží jen Mejdr, který dnes hraje v rámci možností nejlépe.
Sparta může být ještě ráda, že je Bohemka taky z formy, pač dokáží zlobit podstatně více a na to, kolik míčů už sparťani ztratili, tak z toho nic moc vepředu pro ty brejkové hráče Bohemky nebylo, pač znovu hrají dobře Sorensen a Panák.
Sparta musí nakupovat. Pač je zase dostihla marodka, tzn. levné nákupy typu Kušeje, nebál bych se jít ani do Tanka za tu cenu, kterou bude stát z 2.ligy a ukazuje se zase, jak chybí Spartě tvůrce hry, čiže ještěže dojde ten Ševa a Karabec musí pryč, aby se někde rozehrál, momentálně vypadá na konec kariéry už v tomhle věku. Nelíbil se mi ještě, co nastoupil v základu. Vůebc netuším, proč ho tam Priske dává, pač to není ani bojovník bohužel, že by se snažil, když už to nejde, to odbojovat. Minchi pro mě není taky do základu a v životě by tam nebyl, kdyby nebyly zranění. To nejsou hráči pro tyhle zápasy. Musí tam hráči jako Sadílek, Daněk, nalevo Hujer místo Zeleného, který je dnes tuze, tuze špatný, navíc už má myslím žlutou.. Jinak Sparta nemá dnes na lavičce koho, musí zkrátka nakupovat. I Matoušek by ji pomohl do toho stylu na jeden dotek a run, který chce Priske hrát. S ním je ale problém, že potřebuje speciální péči trenéra a nevím, soudě u Karabce, jestli Priske je ten pravý na ten one to one koučink. Mám dojem, že pracuje s týmem jako celkem a rád s hotovými hráči, mladí to u něj mají těžké.
Sparta nehraje ale dobře ani takticky, jak píšu, musí si chodit pro standardky, mají významnou výškovou převahu, vůbec ji nevyužívají zatím až na pár dlouhých autů Mejdra, pač Karabec dnes zjevně nic nevymyslí, ale nejde to ani Krejčovi s nějakými finálkami, Kairinen ještě nějakou může dát, on je genius, ten Spartě dnes může ten zápas vyhrát jednou takovou šancí. Jen ji musí ten hráč, kterého takhle pošle, proměnit.
Myslel jsem si, že si za tím Sparta půjde více, ale jak říkám, ta sestava s Karabcem a Minchevem se mi nelíbila už dopředu, bez Daňka a Sádi, z Kairinena bych dnes udělal mozek hry, on to umí i dopředu a určitě měl hrát Vydrys místo Vitíka, který je taky v tuhle chvíli z formy už pěkných pár zápasů..snad to na 1-0 ukopou, ale Priske bude muset střídat, nehraje tam dobře příliš mnoho sparťanů, navíc žluté.. -
-
suverénně nejhorší výkon Sparty pod Priskem. Vůbec jsem nepochopil, co měli hrát. Viděl jsem dlouhé nákopy, což tedy ne úplně vycházelo, až na tu druhou branku. Zřejmě z důvodu té výškové převahy. Jestli si myslím, že obrana Bohemky jsou dřeváci, tak to jsem ještě neznal jejich náhradního golmana (i ta druhá branka jde za ním s tím zákrokem, co předvedl.. "technicky" nebo se spíše snažil tomu míči vyhnout )... Dnešní nepochopitelný výkon Sparty, celá ta penaltová situace, včetně šaškárny sudích okolo ní a prodlužování jejího zahrávání, je to, proč mám obdiv k majitelům klubů tady u nás, že do tohoto vůbec mají chuť dávat peníze..😂 podle mě to nemá bonitu, navíc z toho bolí často oči. Sparta může být ráda, že Bohemka dnes ukázala jen tu svou bídu vzadu, pač hrát ten svůj standard dopředu, tak dostanou bůra. Jediné, co jim z taktiky vyšlo, bylo zranění Matouška, pač jen on by jim tam nasázel do konce hattrick. Nadsázka samo (nesportovní).. Ve Spartě musí nakupovat a pouštět hráče jako Karabec, minimálně na hostovačku pod náročnějšího trenéra. Ani Pavel Paska nemůže potřebovat, aby se Adam prezentoval takhle. Hrůzostrašný výkon a jeden ze základů hrůzostrašného výkonu Sparty, který nejde omluvit ani zraněními, pač hráli fakt jen s Bohemkou s tím, co má vzadu.. Priske by pak měl vysvětlit, proč dává hráčům jako Daněk jen 15 min. v zápase a nás, kteří na to koukáme, nechá koukat se 80% zápasu na už poněkolikáté trápícího se Karabce. Mně to přijde jako hra manažerů.. Pač pokud takhle kouzlil v derby s touhle taktikou, tak dnes měl hrát desítku Kairinen jako technik, Adam neměl vůbec hrát s jeho formou a zápalem pro hru a určitě tam měl být Daněk a Sáďa odpočátku..a takhle to seskládat. Kairinen by toho tvůrce hry určitě zahrál lépe než Karabec.. v té mizérii zranění Sparty.
-
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-3-kolo-nadstavba-o-titul-sparta-bohemians.A230519_125407_fotbal_duff
hru měl tvořit Karabec, ne Kairinen. Kairinen tam byl od toho, aby Spartě neutekl ani jednou Matoušek s Prekopem, což se snad za 1.poločas nestalo, krom jedné střely neměla Bohemka nic.
Centry do vápna byly pochopitelnou taktikou Priskeho, Sparta měla výraznou výškovou převahu (psal jsem už před zápasem, ta sestava tomu odpovídala - Mejdr třeba místo Wiesnera). Co nevycházelo a bylo nepochopitelné, že to Sparta neměnila v průběhu zápasu, byly nákopy dopředu na Kuchtiče.. čekal bych tam více se vysunujícího Krejču, který mu ty hlavy vyhraje, což se ale tolik nedělo, až u 2. golu, kdy už Sparta musela hrát vabank trochu, tak tam více chodil. Jinak to nemuselo být od věci, jen by tam musela Sparta mít vysoké hráče. Takhle by byla pochopitelnější hra po stranách a centry do vápna na nabíhající vysoké hráče Sparty, popř. standardky po faulech, rohy. Ale to se vůbec právě dnes nedělo, a to ani ve 2.půli. Priske by měl říci, co měli hrát, já to dnes nepoznal krom těch nákopů. Každopádně to hráči Sparty neplnili. Hrůzostrašný výkon, hrůzostrašný. Snad ten bod uhrají nebo jim pomůže Slavie, protože dnes by neměli dostat ani prémie za vítězství, Bohemka se porazila vyloženě sama. což se čekat naopak dalo. hrát Sparta standard a nátlakově, pressing (tohle dělá Bohemce vzadu problémy, mají tuze špatnou rozehrávku od stoperů totiž, i když je nikdo nepressuje), což mohla i se zraněními, ale hráči jako Karabec nejsou prostě pro hru, kterou chce hrát Priske, Adam neumí pressovat, momentálně upadl na druholigovou úroveň a i tam by měl problém, pač ta liga je soubojová a to on není, čiže hrát press, tak Bohemka jede s pětkou, pač vzadu zase kupila chyby, jen Krejča tam měl zkraje hodně situací, které mohl řešit lépe a klidněji, ta obrana Bohemky je totiž TRAGICKA. Minchev byl dnes taky tragický.. Priske neměl ani dostatek střídání, kolik hráčů Sparty na něj bylo zralých..😂
-
-
-
noo trenér Priske zase kouzlí se sestavou. Asi chce soupeře stabilně nyní překvapovat, jinak moc důvodů nasadit Viťaze místo výborně hrajícího Vydryse v derby dnes neměl.. Krejča v záloze ani tak nepřekvapuje, pomůže to rozehrávce a hlavně to sníží tlak na Karabce, kdyby mu to vytváření šancí zase nešlo.. Pač je tam ještě navrátilec do sestavy Kairinen. PRoti takové obraně, jakou má Bohemka, by měl ale Adam ZÁŘIT.. Pokud ne, pak bude mít problém i na hostování v každém jiném ligovém celku, kam by ho Sparta po příchodu Ševy z Brna případně pustila. Pač že by on nepustil Ševu do základu, to si vvůbec nedovedu upřímně představit. Ševa udělal oproti němu obrovský skok tuhle sezonu. A pro Spartu je to ukázka, co dokáže s mladým hráčem udělat to, když pravidelně hraje, i třeba ve slabším mužstvu, kde to na něm stojí.
Sparta by měla jednoznačně dominovat nejen ze standardek, kde budou mít výraznou výškovou převahu, a jednoznačně vyhrát vyloženě v exhibičním tempu před narvanou Letnou oslavující titul... a pak už jen čekat, jestli jim večer zabalí Slavie dáreček v podobě předčasných oslav titulu a ten se stane skutečností už 2 kola před koncem.. :) -
-
+ to má Krejča blíže k bráně Bohemky při jakékoliv akci a centru ze strany, kde by měl v klidu zakončovat, pač ti stopeři Bohemky jsou opravdu tuze jaloví..ale celá obrana. Navíc to po 2-3 golu v síti balí a pak už je to jen o tom, kolik toho pochytá Jedlička nebo soupeř zahodí. Tam má Bohemka obrovskou slabinu i směrem do Evropy, kam s tímhle nemůže.. Navíc bude třeba zachytávat ve středu takového Matouška nebo toho rychlého Slováka, tohle je myslím pochopitelný krok od trenéra Priskeho stran dnešní taktiky. Ale jak říkám - Sparta by měla rozhodnout v první 20minutovce a vůbec se s touhle Bohemkou vzadu nemazat. A pak už si to dohrát v exhibičním tempu.
Dnes by to měl být zápas Adama Karabce a chytrých přihrávek za tu staticky hrající obranu soupeře.. Bohemku mám nakoukanou a tam to není o trenérovi, ale o kvalitě hráčů vzadu..
-
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/rozhodci-hodnoceni-sparta-slavia-derby-zlin-teplice.A230515_184250_fotbal_ten
pokud Komise sudích sdělí, že Nita nefauloval Řezňu, protože šlo o setrvačnost, pak je to ten můj argument na zákrok Laštyho, navíc v malém pokutovém území, kde je golman chráněn, vůči Heidenreichovi, kdy sudí Zelinka nařídil tehdy pentli proti Baníku.. Ale jsem rád, že jste mi ten názor potvrdili. :) V pokutovém území obecně je chráněn více golman. Tady to podle mě bylo 50 na 50 (pač Nita nejdříve trefil hlavu Řezni, pak až míč), já bych tu pentli asi taky nepískl, stejně jako v případě Laštyho, kde byl v souboji taky míč. Hráči musí být na to připraveni, že si to slíznou od golmana v tzv. jeho území. :) Ale měli byste se vrátit i tedy k té pentli Zelinky v Gablonz tehdy, k tomu žádný rozbor nepadl, jen jste s ní souhlasili, žádné vysvětlení proč.. :) pač to vysvětlit pravidlově nejde... :) Golman je zvláště v malém pokutovém území zkrátka chráněn, viz. fotbal třeba na Ostrovech.. -
https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/bojan-dordic-taborsko-po-varnsdorf.A230515_725400_fot_dsouteze_rou
Svěďa ve Slovácku co? tohoto Abdullaha Tanka.😉 Včera dal gol z půlky, kdy vymíchal i vybíhajícího golmana Táborska.. navíc hrozně týmový hráč, sleduju ho už půl roku. Nemají útočníka + tohle je dobrá investice, pač mi něco říká, že by to mohl být další Kušej stran prodejnosti pak dále, tzn. investice i okolo 7-8mio, co za něj Varnsdorf asi určitě bude požadovat, pač už je téměř nej střelcem 2.ligy, jaro má fantastické, já ho sleduju od půlky podzimu zhruba, čiže ta investice se pak dále vyplatí, pač by měl jít ještě výše, i když je mu už teda 24. -
-
a co má právě ještě asistencí, ty 2.liga neeviduje, ale v tom je právě vidět ta jeho týmovost, což u afrických hráčů nebývá zvykem.. :)
-