Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-trpisovsky-pochvalil-mandouse-hlavateho-ma-na-seznamu-5013016já mám Michala též Jindro na seznamu pro Baníček dlouhodobě (pro ten sběr 2.balonů, v tom je podle mě ligová jednička + by byl do Baníku i do souhry, pač ta záloha nového Baníčku hraje na jeden, dva doteku už, akorát teda s minimem finálních přihrávek..😂 snad se to zlepší, jinak bude muset přijít někdo jako Svěďa, který má navíc k Baníku vztah, prošel jím..) , aj Červíka, ale mám ho tam asi jen já.. čiže si je se Spartičkou zas rozeberete 😂Je fakt ale, že za Michalem musí hrát šestka, pač on se sice snaží bránit, ale bránit fakt neumí, proto i sbírá tolik karet. To je jeho slabina, jinak už hrál v těch našich top týmech základ dávno. Houšťa je mentální kouč Slavie?? 😱 já že má sám mentálního kouče..😂

"Přinese (Provod) jinou typologii a herní styl.
    Když tu Andres je, můžeme také Lukáše zase využít uprostřed hřiště.
    V systému 3 - 4 - 3 nebo 3 - 5 - 2 je Andres na pozici wingbeka
    vhodnější. Nasává informace a změnu pojetí."

a jedno z těchto rozestavení podle mě pojede Slavia nyní proti Spartě i možná už s tím Rumunem na kraji, protože Provoda čekám ve středu, Slavie to tam potřebuje zalepit, navíc on je úplně jiný ve středu a na kraji, tam ho Jindra podle mě pro derby určitě nezabije.. to by Spartě nahrál, kdyby hrál Lukáš na kraji.

• jedině teda, že by Sparta nabídla Baníku těch obvyklých 30 mio a rozdělili se na bonusech 50 na 50, do toho by podle mě neměl mít problém ani Baník jít, pač zase na druhou stranu Abdullaha Sparta prodá přes Ligu Mistrů, Evropskou ligu podstatně dráž než Baník v Konferenční lize, vytáhne tu cenu nejvýše, jak bude moci díky prestiži, kterou se Slavií mají už ve světě. Na více chachaři asi nebudou v dohledné době mít (to by majitel musel začít ještě více posilovat) a Abdulláh bude muset do 2let přestoupit ven, aby za něj daly kluby ty stamiliony.. tzn. upřednostnit sportovní hledisko, kdyby prodali Kuchtiče, což se taky podle mě blíží.. takhle bych to dělal vždy, když bych viděl takovou kvalitní náhradu za stejně kvalitního hráče, kterého pouštím, podle mě je to win-win situace i v rámci našich zeměpisných šířek a rivality mezi kluby z Prahy a Chacharova. :)

• Sparta strašný válec.. Slovácko myslí na poháry... :) ale oni už přejeli Olomouc, o které jsem psal, že bude hrát o poháry pod trenérem Jílkem a přejeli ji zaslouženě..taky konsolidovaný tým, který přijel..
    obě šestky Sparty naprosto přehrávají Valentu s Trávníkem, jehož zařazení mě překvapuje, pač nehraje Havlík. Vecheta vepředu troufnu si napsat, že nemá absolutně po zemi a s udržením, sklepáváním míčů proti stoperům Sparty šanci, tam je výkonnostní rozdíl světelných let.. jedině u standardek hlavou může překvapit, ale ani tam mu proti těm 3 kvalitním stoperům Sparty vůbec nevěřím. Podle mě tam půjde po pauze Cicilia, je-li zdráv.
    Sparta má obrovskou výhodu oproti jiným týmům, že po odebrání míče má ty šestky velmi tvořivé, čiže se jde okamžitě do rychlého brejku kolmicí na Kuchtiče, nebo přes tu "falešnou" desítku Birmu, což byl fantastický scouting, to už jsem psal, že jestli tohle jde taky za Brianem, tak klobouk dolů, pač je zatím 100%ní stran příchodů. Birma mě zaujal už v Rakousku při prvním zápase, to málokdo někdo. Sparta buduje monstrum, děcka.. ze staré Sparty z před 2 let už tam jsou jen Pavelka (ten bude končit brzy a Sparta už tam loví Červíka), Karabec (generační talent) a oba stopeři (Pany, Krejča) + Wiesny, který má na křídlo svou kvalitu. čiže odešlo dobrých 15 hráčů už z té staré Sparty.. Sparta má navíc narozdíl od Slavie výhodu v tom tahání hráčů z akademie - na stopera už tam mají Viťaze, Vydryse připravené. Mně se líbí i ten mladý Hranoš, kterého teď přivedli do béčka, na 17 letého kluka hraje fantasticky (má velmi kvalitní vedení míče na 17letého kluka, i jeho krytí), je dobře, že ho drží už v mužském fotbale a nechodí za juniory, bylo by to zbytečné podle mě, jak už jsem taky psal.. Schánělec by už možná mohl někam do ligy na hostovačku v zimě, vypadá taky golově. O Sejkym jsem psal, že by měl do áčka, už když ho Sparta minulý rok poslala na hostovačku. Ale musí makat, pač zatím není ani na 80% toho, co od něj čekám.. Musí hrát jak Bary.. :)
    Sparta ten základ (kostru) už má a bude si tam jen doplňovat hráče u případných odchodů, z nichž nejbližší bude určitě Krejča, možná Kuchtič (tady by se Spartě hodil Tanko jako nahráda, ale Baník ho asi bude dělat ven pak už), zřejmě i Haraslín, na jehož místě může alternovat Pešek, možná i Birma by se tam mohl přesunout a tu falešnou desítku zprava může hrát už Ševa. Možná by mohli zkusit udělat Solomona nebo Jawa z Bolky, oba se mi líbí, stejně jako Vasil, ale to je hit ligy, ten půjde už asi rovnou ven. To jsou všechno hráči pro hru Sparty. Sparta bude dominovat lize příští roky i díky kvalitnímu scoutingu, kde jste rádi za 50% úspěšnost, Sparta tam táhne 100% úspěšnost poslední dobou, to je vražedné.. kdo dojde, ten se chytne..
    Podívejte se jinak děcka, jak se otočil poměr branek, které vstřelí Sparta vs. Slavia. To, čím kdysi válcovala Slavia, to teď přechází na Spartu. Mají průměr snad už skoro 4 branky na zápas, to měli snad jen v těch dobách legendární Sparty, kdy brali jeden titul za druhým. To se teď vrátí..
    Jsem zvědavý na derby, ale Slavia by se měla bát, pač hodně oslabila, jde to fakticky vidět, hlavně ve středu to půjde poznat, Sparta je tam bude agresivně dostupovat a záleží, jestli pak zachytí ti noví hráči Slavie ty jejich brejky. Podle mě bude Sparta brát už i tam a celé se to otočí v našem fotbale zkrátka. Sparta už šlape..jdou tam vidět už automatismy u všech hráčů, tohle Slavie nemá na všech postech, díky prodejům. Trvá půl roku, rok, než se tam noví hráči adaptují a nemusí to vyjít ani pak. Sparta hraje velmi rychle navíc, jsem na to zvědav za týden. :)

• směrem dopředu Slovácko vůbec nezbíhá do těch prostor za oběma krajními halvbeky Sparty, kde by měli podle mě hledat slabinu Sparty a tohle podle mě po nich Svěďa dnes chtěl, to je taktika každého týmu, který hraje proti Spartě. Zvláště, pokud má v sestavě Wiesnyho s Rynešem, kteří směrem dozadu určitě nejsou jako směrem dopředu.. :)
      a sry téměř 3 branky na zápas má Sparta, ale i to je dost a kopíruje to tu minulou dobu Letenských..

• Svěďa už se ani nenervuje, pač má rozum a vidí, že Sparta je v lize už odskočená.. ten rozdíl dnes jsou fakt 2 levely, a to hrají proti týmu, který usiluje o poháry a je konsolidovaný.. jsem ještě zvědavý na konfrontaci teď v derby + s Plzní, ze které trenér Koubek pro mě bez překvapení tahá to maximum toho kádru, mají snad 10 výher v řadě a pojedou podle mě dál.. :) a myslím, že jediný, kdo přehraje ve vzájemné konfrontaci Baník bude právě Sparta, tam kluci nebudou asi stíhat..

• Rozdíl byl v efektivitě, zakončení, vypracovat si vyloženou
          šanci. Po půli jsme to chtěli zastavit, vydrželi jsme to pětadvacet
          minut, ale pak Spartě na dva góly sami přihrajeme chybami v rozehrávce.
          Dnešní Sparta, silná Sparta tohle trestá. Mrzí mě ten výsledek, musíme
          se oklepat, poučit a připravit se na další zápas,“ poznamenal kouč
          Slovácka.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/trener-martin-svedik-sparta-slovacko-debakl-0-5.A230917_205311_fotbal_min

ještě jsem zapomněl na Milánka, to je pro Slovácko fakt klíčový hráč s Havlíkem ve středu.. Vzadu Hoffmana podle mě umí nahradit, s tím už si poradili v minulosti. A Cicilia jim taky chybí, pač vepředu neudrží míč, Vecheta je sice odchovanec, ale popravdě nevím moc, co dělá v U21, pokud tam nebyl nikdy takový Buchtič z Baníku.. 😂

• Byl to kvalitní debl, protože Novak neskutečně returnuje a
    má strašný přehled,“ vyzdvihl Pavlásek. „Je světová jednička, ač
    samozřejmě ve dvouhře a čtyřhra je jiná disciplína. Každopádně kvalitu
    má úplně všude, takže jsme byli rádi, že s takovou legendou můžeme
    poměřit síly.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/cesko-srbsko-davis-cup-ctyrhra-pavlasek-machac-djokovic-ohlas.A230916_233254_tenis_ikuc?zdroj=vybava_recombee

taky myslím, že má Nole nej return na okruhu. Stáále. Ale nejlepším hráčem světa už je Carlitos, Tomáši.. ;)  Rekordy, o kterých si Nole v jeho věku mohl jen zdát. žádný z těch titánů nehrál tohle v jeho věku právě. To musí každý zhodnotit. Příští rok vyhraje Carlitos Roland Garros i olympiádu, pač se to hraje vše v Paříži na antuce a jen potvrdí, že je novým králem světového tennisu. :) podle mě ještě není ani jisté, že Nole ukončí tento rok na 1. místě. Nejede na asijskou tour, protože je unavený a pak už jsou jen tisícovka v Paříži, pětistovky v Basileji a Vídni a závěrečný Turnaj mistrů. Furt dost bodů ve hře pro Carlose. :)

• Z vaší strany škoda toho inkasovaného gólu, do té doby jste byli v obraně celkem konzistentní.V
    první půli byl ale Baník lepší a opticky silnější na míči. Vypadal, že
    více udává tón utkání. Nebylo tam tolik šancí, jen břevno. Od
    pětapadesáté minuty jsme si vytvářeli postupně drtivý tlak, dotlačili
    jsme i kýženou branku. Pak jsme bohužel vítězství ztratili, když jsme
    nezachytili rychlý protiútok. Oni to udělali velmi dobře, my sice
    zůstali vzadu ve velkém počtu, ale měli jsme si to pohlídat.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-8-kolo-bohemians-banik-ostrava-jaroslav-vesely.A230916_190200_fotbal_duff

opravdu zase hlouposti od kolegy Veselého. Nejenže nezná pravidla, ale drtivý tlak??? koukal se už na čísla ze statistik?? Bohemka nebyla v ničem lepší, hrála přímo tragicky, Baník ale taky. Byl to šílený zápas, druholigové úrovně. Jediné, co sdělil pravdivě, bylo to, že v 1.půli a po většinu zápasu byl Baník daleko silnější na míči. Ale jinak to byl zápas bez šancí, dokonce bych řekl, že nejhorší od obou týmů letošní sezonu. U Baníku určitě, Bohemku jsem neviděl např. v Budějkách, tam podle výsledku musela hrát ještě daleko hůře. Je to pro Baník ztráta... Bohemka musí čekat, co ji soupeř povolí, Baník tím, že téměř každý zápas diktuje tempo hry, měl tady brát 3 body, protože má výrazně techničtější hráče. Ale bohužel stále chybí finalní fáze a tam už by mělo být něco vidět v takových zápasech s technicky slabšími týmy..
    Bohemka má přitom směrem dopředu nej tým v novodobé historii dle jmen..stále tam majitelé kolegovi Veselému někoho přivádějí, tady to nebylo vůbec vidět, technická převaha hráčů Baníku na míči. "Přišpendlit soupeře k vápnu"😂 fakt každému doporučuji, aby se na ten zápas podíval, kolega Veselý je asi přemotivovaný nebo chce nějak omluvit ten hanebný výkon svého týmu. Oba týmy mohou být rády za bod a měly by dostat od trenérů ještě dvoufázový trenink navrch, pač v zápase lautr nic nepředvedly. Laco ani Kubala neměli vůbec podporu od záložní řady, čiže to nebylo ani tak o hře Bohemky dozadu, jako o velmi špatném výkonu záložní řady. Místy mi přišlo, že Baník přijel pro bod, dávali si to vzadu, možná chtěli Bohemku uběhat, byla opravdu velmi málo na míči na to, že hrála doma, ale pak měl teda přijít ve 2. půli stupňovaný tlak ze strany Baník, Baník hrál ale pořád stejně. Až s příchodem Tanka se to změnilo a začaly ty náběhy za obranu a Bohemka, bylo vidět, začala mít obrovské starosti, jakože už zásah Jedličky byl spíše z kategorie šťastných, ten míč asi plaval, ještěže je to kvalitní golman pro Bohemku, jinak to byl gol, kdyby tu dělovku Bouly nevytáhl na břevno. Bohemka si nezasloužili nic více, než má, hráli opravdu mizerně, ale pouze to, co jim Baník dovolil. A Baníku se nechtělo dopředu, čiže tím, že držel většinu zápasu míč, tak z toho byla dost nekoukatelná zábava pro diváka. Vepředu měl hrát Tanko s Lacem, tady se šlo prosadit po zemi i vzduchem, ale to by tam musely nějaké míče chodit za obranu a centry do vápna. Velmi mizerně zahrál Kpozo směrem dopředu..naprosto žádné náběhy od něj..opravdu nekoukatelný zápas pro diváka, takhle by to měli trenéři hodnotit..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-pochyby-kolem-tanka-smel-hrat-nebo-ne-banik-vyuzil-mezeru-v-pravidlech-5013025

ono je sranda a pochvalou pro kolegu Mikloška a celý baníkovský scouting, jak kolegovi VEselému rozhodí celou přípravu na zápas jeden Abdullah Tanko.. navíc ve stavu maroda... 😂Stejně tak jeden Laco Almasi podle něj odbrání tolik účinné standardní situace Bohemky, z nichž jsme viděli jen jednu a hned z ní navíc padl gol a Laco na tom place furt ještě byl.. to jsou věci. Jsou úspěšní trenéři a méně úspěšní ubrečení trenéři, kteří neustále požadují na vedení nové a nové nákupy, aby byli konkurenceschopní, bohužel ani ne tam, kde by to potřebovali. Pak příjdou do evropského fotbalu a dostanou málem desítku.. což jim prorokoval laik z gauče - má osoba..😂  Bohemka má nej tým za dobu, co fotbal sleduju. V lize jsou trenéři, kteří musí hrát s málem a tu Bohemku porážejí..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-cernou-serii-baniku-utnul-superzolik-sinovi-na-gol-stacila-minuta-na-place-5012991

tak omluva Pavlovi, Abdullah měl hrát odpočátku, ale zranil se prý na rozcvičce, pak tam teda logicky mohl až ke konci, když ho fyzio dali do kupy na lavičce. Ale podle mě dnes hrál lépe Laco než Kubala, čiže i ten Laco tam byl odůvodněný a mohl dnes hrát. já bych je postavil asi spolu, ale Pavel věří Filipovi, což je ok. Podle mě ho Baník ale zatím nedokáže využít tak, jak to dokázali v Hradci.. Šiňase bych tam dal ale dříve, střídat se mělo dříve než až v 72.min, Baník fakt nehrál dobře, hlavně 2.půli

• mně se hra Baníku dnes zase vůbec nelíbí... popravdě vůbec netuším, s čím je tam Pavel dnes poslal hrát. Přitom hrají proti jedné z nejhorších obran v lize (ROKY + evropské poháry). STřídal bych Kubalu a nahoru určitě Abdullaha a možná i Šiňase místo Riga, který mi přijde unavený asi z repre, málo podporuje útok.. Celé je to takové uspávající.. Sice nastřelili břevno, ale je to fakt chlapci málo na to, proti komu hrajete a že už jste nějaký čas spolu. Chybí mi tam průnikovky, ale dnes se Baník může prosadit i ze vzduchu, Laco je tam správně na hrotu, sestava ok, ale hrají podobně jako Bohemka bídu, hrozný zápas..bolí z toho oči.. přitom 2 týdny repre pauzy na přípravu (taktiku..)

• Pavel by si měl sednout se sportovním manažerem Mikloškem, protože to už je 2. prokaučovaný Pavlův zápas po Slavii, bohužel.. OBa týmy hrají neskutečnou bídu, ale trenér Veselý aspoň střídal, Pavel tam 70 minut nechal sestavu, která vůbec nehrála dobře směrem dopředu, byť Baník ovládal hru v 1.půli, finálky chyběly. Pustit tam nejlepšího střelce Baníku Abdullaha na 20 min, to je fakt bez rozumu..a gol Baníku přitom po ose Tanko-Šín... fakt tohle nechápu, další zbytečně ztracené body, i ze Slavie mohl Baník něco odvést, kdyby hráli na brejky v rozestavení 4-5-1 s těmi náběhy za obranu..

• Baník zase hodně silný na míči, BOhemku většinu zápasu vůbec k ničemu nepustil, vůbec nebylo vidět, kdo hraje doma.. Baník má ale na víc a už by to měl začít v takových zápasech, kde se dopředu ví, že bude mít technickou převahu, ukazovat. To se bohužel nedělo, finálky žádné, až pak po příchodu Abdullaha a Šiňase se začalo něco dít. nechápu, že byl Pavel fakt 70 min. s tou hrou Baníku spokojen, to snad nemyslí vážně..
        Mnohem lepší zápas Olomouc - Budějky, Budějky zase mohly dostat bůra, ale snažily se hrát zase box to box fotbal a přispěly k hezkému zápasu. Samuel Šigut slušný výkon na debut v lize :) hlavně teda dopředu, dozadu musí ještě zabrat, místy se tam motal jak na řetízkáči. Je to o mnoho rychlejší než druhá liga holt, pokud teda nehraje Bohemka s Baníkem..

• O Španělu Alcarazovi, který na rozdíl od něj z US Open na Davis Cup nepřiletěl: „Pro nás Srby je pozitivní, že tu není. (směje se)
    Možná si říkáte, jak může být unavený, když je mu teprve 20, zatímco
    mně je 36 a jsem tady. Ale jsem si jistý, že bude reprezentovat ještě
    mnohokrát a tuhle soutěž pro Španělsko vyhraje. Sám jsem Davis Cup
    několikrát vynechal, což přináší negativní reakce. Jsme hlavně
    individuální sport, on toho v poslední době odehrál hodně, a přestože mu
    je 20, není superman. Taky musí odpočívat.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-valencie-davis-cup-cesko-rozhovor.A230914_141650_tenis_ikuc

u Carlitose to není únavou, prostě přikládá větší důraz asijské tour, kam Nole, pokud vím, nejede, což asi souvisí právě s jeho únavou, nestihl by se aklimatizovat. Podle mě Juan Carlos udělal dobře, že Davis cup vynechali, ta soutěž na mě nepůsobí dobře nyní v tom novém formátu, ztratilo to prestiž a vysoké návštěvy, které bývaly  toho staršího formátu. úplně ok rozhodnutí. V Asii se hrají dvě pětistovky - Peking a Tokyo a tisícovka v Shanghaji..

• Jak poznáte, že soupeř není ve své kůži?Že třeba
    zkazí nějaký normální míč, zahraje ho buďto opatrně, nebo dá zbytečnou
    ránu. A už i podle toho, jak působí během předzápasového losu. Sám vím,
    že když nastupuju proti top hráčům na grandslamech, tak v prvním setu
    jsem úplně jiný než v dalších. Snažíte se s tím dělat, co jde, ale
    nejvíc pomáhá zkušenost. Takže když Zapata bude hrát další daviscupové
    utkání, bude se zlepšovat.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-machac-cesko-spanelsko-davis-cup-vyhra-rozhovor.A230913_171729_tenis_ikuc?zdroj=vybava_recombee

někde níže jsem psal, že Carlitos ještě dobere zkušenosti z těžkých zápasů a bude kompletním hráčem. každou další sezonu čekám, že bude proto dominantnější. Tady Tomáš Machač mluví o tom samém, že je to v tenise důležité

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/jakub-mensik-davis-cup-valencie-priprava-ambice-zebricek-posun.A230912_132059_tenis_ikuc?zdroj=vybava_recombee

no Carlitos Next Gen hrát určitě nebude. Proč by to dělal. :) vždyť už to vyhrál, tohle už má za sebou a navíc už se kvalifikoval pro Turín na Turnaj mistrů.. První čtyřka jsou ti, u kterých tvrdím, že jsou momentálně elitou na tour - Nole, Carlitos, Méďa a Jannik, ten by se tam měl dostat taky téměř už jistě..Má 1365 bodů náskok na 9. Taylora.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit