Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-nyni-nejsme-favorit-tvrdik-o-derby-trpisovskem-i-cene-juraska-slavia-bude-kvuli-marodce-orodovat-za-olayinku-4118562

tak nevím, jestli by se to nemělo odložit. Akorát teda nevím na kdy 😀, pač ta termínovka je už nyní nahuštěná díky nadstavbě. Ale derby bude devalvováno problémy Slavie. Z toho nemůžou mít radost ani na Letné. Určitě chtějí titul vyhrát jiným způsobem. Jakože pro Slavii už bude těžké dostat se během tuším 6 týdnů, ve kterých se nyní vše odehraje, do formy. Proto favorizuji jednoznačně Spartu a překvapilo by mě, kdyby ten titul už nedotáhla. A sport je o sportovní formě, o tom aktuálním momentu zkrátka

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-machac-houston-ctvrtfinale.A230409_085027_tenis_kazdt

Yannick je další smutný příběh německého tenisu, po Rudim Moellekerovi. Oba talenti. Yannick doplatil tuším na častá zranění, jinak má výkonnost jako náš Jirka Lehečka, popř. na první třicítku jako tvrdím Tomáš Machač. S ním prohrát není ostudou. Je výborný na antuce i na tvrdém.. :) býval 92. na světě, ale porazil už pěknou řádku hráčů ne-li top 30, tak top 40 :) podobně jako Tomáš

• trošku nechápu přestupovou politiku těch prvních 3 týmů v lize. Pač Vasil Kušej mohl jít z toho Prostějova do Bolky tak za nejvýše 7-8 mio. Teď ho budou kupovat za 5-6 násobek i s bonusy, což mi moc bonitní nepřijde.. Přitom to byl evidentní případ - hráč pro ligu, navíc, jakých je málo. A kdyby se nechytl, tak takového tvořivého vždy někde zpětně za 4-5 mio udáte. Ztráta tedy zanedbatelné 3-4 mio. Což vypadá určitě lépe než 40-45 mio rozdílu, na které si nyní za něj přijde Bolka včetně bonusů. On se ještě může a bude zlepšovat, protože je i dobře nastavený, v dobrém věku. Podle mě hráč do běhavého systému Sparty i Slavie..
    Baník hrál včera úplně s jiným nasazením než minulé zápasy. Kolega Brabec by se neměl bát udělat průvan v kabině, jako se toho nebála Sparta a ten tým konsolidovat. Ze Sparty odešli prakticky všichni hráči - všech 10, o kterých jsem psal, že by měli kabinu opustit, zůstal jen Wiesner a i toho bych oželel, protože může hrát prakticky jen na křídle, half ani fullbacka ne, pač je fakticky špatný do obrany. Musí ho určitě někdo vždy zajišťovat.
    Filip Panák v rozhovoru povídal, že více trénují. Já si myslím, že je to průvanem v kabině a příchodem bojovných hráčů, vítězných typů jako Sadílek, Čvančara, Kuchta, Mejdr, Daněk, už k dříve příchozímu Peškovi. Taky posunem Krejči na podle mě nej místo pro něj a jeho dovednosti - na stopera, což trenér Priske správně vycítil. Plus Spartě vytvořil osu - Sorensen-ten Fin na šestce a ten trojzubec vepředu. Tohle Baník teprve čeká a neměli by se toho bát. Podle mě tam mají do budoucna výborně prodejného Laca Almasiho, Buchtu, což je opravdu výborný technik s velmi dobrou kopací technikou - kdyby ho trenér Hapal včera nestřídal a šel on místo Bouly za tou obranou na golmana, tak ten míč zpracuje ze vzduchu a je z  toho tutovka. On je přesně hráč na náběhy za obranu, taky běhavý. No a snad se Baníku zvedne Kaloč  jako za doby Galase, který mu hodně pomohl. Tohle jsou hráči, kteří v Baníku musí zůstat, chce-li hrát o poháry. Každý další je nahraditelný. Majitel Brabec bude muset investovat, pokud nechce mít z každé další sezony otázník a nehrát ve vlnách - jednou dole, pak zase nahoře.
    Chachaři už na ten tým mluví anglicky - včerejší transparent - get over here 😂 Kluci už chudáci neví, jak je probudit. Ale problémem je kabina a nastavení hráčů v ní, jako tomu bylo ve Spartě ještě před 2 lety.. Baník tam musí dostat vítězné, bojovné typy zkrátka..I kdyby je tahal z týmů jako Pardubice - Hlavatý, Tischler např.

• s tím pak přichází to, že se vám zvedne najednou Haraslín a začne hrát pravidelně to, na co má, nebo Minchev. Ta vítězná atmosféra najednou pracovité kabiny prostě začne táhnout i ten zbytek, který byl normálně v šedi ještě před těmi 2-3 lety, nebo v případě Haraslína zahrál každý 5 zápas to, co teď hraje pravidelně..

• každý 5....(pátý) zápas to, co teď hraje pravidelně... sorry češtinářům. Navíc srovnání Haraslína a Wiesnera stran hry směrem dozadu, to je právě to, proč bych Wiesnyho oželel v týmu. A to bych Haraslínovi leccos odpustil vzhledem k tomu, co dělá pro Spartu směrem dopředu. Ale on jezdí i dozadu. Výborný hráč.. Tohle Sparta zkrátka potřebovala dostat do týmu, tuhle vítěznou mentalitu poctivých hráčů. Najednou hrají každý zápas naplno všichni..
        A tohle čeká i Baník právě. Už o tom mluvím 3 roky minimálně, že tohle Baník od postupu do ligy nemá ještě vyřešeno. Pustil bych z kádru určitě Boulu + všechny hráče nad 30 let věku, tzn. i Frydrycha, Fleišmana, který už má bohužel věk, Takacse, Kuzmu, klidně všechny krajní beky, protože ti pro Baník prakticky neexistují (bohužel prodloužili Jurošku, netuším, zač si to vysloužil..), Tijaniho - má své limity a nemá bohužel kvalitu v zakončení, což ukazuje každý zápas.
        Otázka je, co s obranou, ale tady moc Baník kouzlit nemůže, protože v lize samotné není výběr stoperů. Ale podle mě se dá stavět pro ligu jen na Lischkovi + Svozilovi, Bitri, Pojezný jsou pro mě otázkou, jak se vyhrají. Ale do pohárové Evropy není podle mě ani jeden, na mezinárodní úroveň zkrátka. Ale třeba by se zvedli s tím průvanem v kádru.
        A nákupy jsou notorický známé určitě i kolegovi Mikloškovi - Hlavatý, Tischler (Pardubice), Kubala, Koubek, Vašulín (náhrada za Tijaniho, ale v úplně jiném levelu - Hradec Králové), Matoušek (Bohemians), Gning (Teplice, i Klímu bych oželel, byť tu a tam mívá dobré zápasy), a ted náhrada za ty krajní beky - celá z Olomouce - Zmrzlý, Chvátal, Sláma.. každý z nich je lepší než to, čím bohužel disponuje v současnosti Baník.. , Alli (Brno) - určitě bych neprodloužil hostovačku Caduovi, u Plavšiče musí Baník zvážit, jestli je to v jeho možnostech financovat plat takového hráče, pač Plavšič určitě ano, ale ne za každou cenu, pač dvojnásobně vyšší plat než zbytek kádru, to taky nemusí dělat dobrotu v kabině + je to risk. Musel by souhlasit se základem jako zbylí nej hráči a zbytek mu dát do bonusů (za postup do evropských pohárů, počet výher, startů v základní sestavě, to ale nevím, jestli by balkánský hráč souhlasil s takovými ostrými podmínkami :)  ale tohle je podle mě jediná cesta - ekonomicky i týmově tohle realizovat, protože pokud by hrál dobře už jako hráč Baníku, tak to je s Lacem a Kaločem jeden ze tří hráčů, kterého by Baník mohl prodat rovnou ven, tvrdím, čiže by se ta investice ekonomicky zhodnotila + se zaplatil ten jeho plat), dále Rondič (Libe) coby další varianta do útoku, kdyby nějaký přestup nevyšel, mně se líbí dlouhodobě, je to bojovník, chce vyhrávat, takové typy Baník potřebuje prostě.. Ze Zlína se mi líbí mladý Slončík, ale to nevím, jestli by Zlín akceptoval, ale ten hráč je podle mě lepší než baníkovský Šín ve stejném věku..Vidím v něm talent pro rychlý přechod do útoku, a to je mu 18 let teprve.. Plus je to výškově fajn hráč pro standardky v defenzívě i ofenzívě.. musí se s ním ale ještě samo pracovat..
        Ze Slovácka Havlík, taky nevím, jestli by Slovácko souhlasilo.. :) No a na závěr můj oblíbenec z 2.ligy Tanko z Varnsdorfu. Taky týmový hráč pro rychlý přechod do útoku..
        Majitel Brabec bude muset zkrátka zvážit, co chce příští sezony hrát. Jestli o poháry, řezu se nevyhne. Jestli tohle, co produkují nyní, pak může být v klidu, ale řídí ho v tom případě hráči, ten klub neřídí on. Pač tam má typy, kterým se jednou chce, jednou nechce a ti ztrhávají i ten zbytek, který by jinak hrál své max. Nechci je jmenovat, ale všechny hráče 30+ by měl Baník pustit zkrátka po této sezoně. Dokud jsou někteří ještě někde i prodejní, tím se získá částka na nákupy těch výše. Nevidím v Baníku žádnou koncepci, ani s kolegou Mikloškem. Pokud něco teda nepřipravuje právě nyní na letní přestupové období.
        Pokud má Baník scouting na Slovensku, pak využít i toho, trénuje tam nyní pár českých trenérů - Podbrezová, Trenčín, budou mít přehled. Mně se dlouhodobě líbí Kalmar z DACu, líbil se mi, už když hrál DAC s Jabloncem pohár před pár lety. Pak seděl na lavičce pod bývalým trenérem a nyní v něm trenér Gula objevil asi to, co v něm vidím i já celou dobu (tzn. lídra týmu a středu zálohy) a vytáhl ho zpět do základu + z něj udělal kapitána a DAC vede ligu. ale ten by stál raketu, počítám. VE Slovanu a DACu můžou nakupovat asi jen ty naše 3 nej kluby.. :)

• a do brány Baník potřebuje jednoho z nej golmanů ligy, chce-li hrát o poháry. Tzn. jednoho z dvojice Nita-Jedlička, což jsou podle mě vůbec nej golmani v lize. Pač sparťanský Kovář nemá vůbec prostor se ukázat díky tomu, jak výborně sparťanská obrana pod vedením Sorensena funguje, Ondra Kolář je trochu za těmi svými výkony z minulosti a ten golman Plzně má na mě moc divoký styl chytání, podle mě je hodně přeceněn.
          Ale to je parketa pro kolegu Mikloška jako bývalého golmana. Netuším ale, proč se do Baníku kupoval kolega Letáček. Golmanů v lize je hodně, no on mě vůbec ničím nezaujal už v Pardubicích a v Baníku to pokračuje. Nita by byl asi faulem na Laštyho, protože jsou oba ve stejném věku a Lašty Baník několikrát podržel. Navíc jeho plat by mě zajímal teď, v jeho věku. Každopádně ještě v pohodě bude moci 5 let podle mě naší ligu chytat a v pohárech by se vidělo. Ale lepší variantou by byl asi Jedlička natvrdo na přestup. Nita by byl asi levnější, Sparta by se ho podle mě ráda zbavila už jen kvůli platu, ale v lize nemá šanci, tady ho asi nikdo nekoupí s jeho platem. No a kdyby ne tihle dva, tak v Budějovicích mají fajn golmany, Kinský ve Vyškově taky roste v kvalitního golmana a Slavia by ho určitě ráda dostala do ligy. Je to levná varianta za možná hodně muziky. Z Vyškova se mi pak líbí ještě Kanakimana a Alegue, ale to Baníku neříkám nic nového, už tam myslím jednali minimálně o tom prvním. Ještě se mi líbil před zraněním teplický Žák, ale nyní stále střídá, tzn. ještě není v optimální formě, nebo na něj kvalitní teplický trenér nesází.
          Tyhle přestupy realizovat během dvou let. Min. rok bude trvat sehrání se. Majitel Brabec ale skoro nemá na výběr. Baník letos hraje reálně o sestup totiž. Neexistuje žádná střední cesta pro chachary. Tzn. tenhle přestárlý kádr bude produkovat tohle, co tuhle sezonu, nebo přijde řez a začne se budovat kádr pro poháry. Protože jinak se dočká ještě kolega Brabec odsouzení, kam Baník dostal. Přitom ho oddlužil, stabilizoval. V Baníku musí být zkrátka nyní odvážní, tak jako byli na Letné, kde už po roce sklízí ovoce, protože podle mě Sparta vyhraje už letos titul. Má totiž zdaleka lepší obranu než Slavia, které se nepodařilo nahradit tu svoji někdejší skvělou generaci stoperů - Ngadeu, Deli, Zima, do toho skončil čert nyní a nemají tam podle mě nyní stopera, na kterého by se Jindra mohl 100% spolehnout, protože Holeše by potřebovali a je furt lepší v tom středu pole, na stoperu je to nouzovka. Navíc v derby příští týden, pokud bude červená, tak půjde zase za Ousoem, to není hráč pro Slavii tvrdím, mentálně-nastavením..
          Sparta má přitom hned několik moderních stoperů dneška - Krejča, Vitík, ale i Filip Panák dokáží s míčem vyjet. Krejča i Panák mají výbornou rozehrávku a Sorensen to pak vše řídí. V záloze pak mají ještě navíc podle mě zajímavého Vydru, což je ofenzivnivněji naladěný stoper bojovnějšího ražení, stejně jako Kamenovič, který se nebojí zase o nohy a jít s ním do souboje si každý útočník soupeře rozmyslí. Do pohárových zápasů s týmy z nižších lig ideální stoper, pač ty druholigové týmy jsou všechny bojovné snad až na Vyškov, který se snaží hrát fotbal.
          Slavii velmi ublížil odchod Nica Stanciu. Psal jsem už na počátku, že si nemyslím, že jej Ševčík nahradí, protože je křehký a není to zkrátka lídr. Tady se liším s Jindrou, pro mě je to hráč na střídání takového lídra týmu jako byl Stanciu. To je taky jediný hráč, jak jsem psal, kterého bych v lize přeplatil. Ten měl dohrát kariéru ve Slavii a nyní by ještě titul získala. Takto to bude mít velmi těžké, protože Sparta už šlape, má širokou lavičku a jedině, kde snad se Slavií ztrácí, jsou kraje. Hlavně přes levou stranu se dá do Sparty dostat - Vitík, Wiesner, Čvančara. Viťase mám rád, ale není to žádný rychlík a zbylí dva nejsou žádní excelentní obranáři, podle mě Slavia potáhne v derby útoky tudy, tzn. po své levé straně, kde má i Juráska a tahouna do vápna Schranze. Tam to bude muset Sparta pohlídat výpomocí šestek - Kairinena a Sádi.
          Ale jinak věřím jednoznačně Spartě, Slavii se bude těžko vzadu zastavovat, jakože čekám i provokace Kuchtiče, Čvančary, Krejči právě na Ousua, kterého bych možná ani nestavěl do derby, být Jindrou a postavil vzadu Holeše s Kačarabou nebo tím Ogbuem a na šestce si pomohl asi Hromadou a Zafeirisem, protože Oscara mám rád, ale pro něho je kraj, kde se nyní přes Jurase nedostane. Otázkou je taky, co udělala chřipka nebo covid či co to nyní ve Slavii řádí tento týden, s Holešem a spol, kteří nyní nebyli..
          Derby nemá favorita, ale v současném rozpoložení by musel Jindra trefit sestavu (podle mě, jak píšu výše) a ještě by všichni museli zahrát na 100%, aby urvali alespoň bod. Navíc na Spartě, na Letné. Pro Spartu tohle bude důležitý zápas, pač má o fous horší rozlosování (tzn. získat nějaký bodový polštář tak, aby nadstavbu rozjela z 1. místa, tzn. s výhodou domácích zápasů a vyprodané Letné), ale zase se nemá čeho bát, šlape a bude šlapat díky průvanu v kabině a sázky na hráče s dobrým nastavením v hlavě - bojovníků + vítězných typů. :) Odvážným zkrátka štěstí přeje, teď tu odvahu budou muset najít na Baníku k té konsolidaci kádru..

• a tak Provod už nastoupil, tak místo Hromady do derby on. Netušil jsem. Každopádně Slavia čtu má v kabině virozu, což pro derby nahrává taky Spartě. Zkrátka by mě hodně překvapilo, kdyby všechny tyhle plusy Sparta neproměnila ve vítězství, možná i jasnější, než si národ myslí, pač jsou nyní v TOPu, Slavia na úplně jiném levelu formy..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit