Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/konferencni-liga-skupinova-faze-viktoria-plzen-dinamo-zahreb-online.A231026_101152_fot_pohary_tals

Plzeň podle mě vyhrála zaslouženě, ty šance Zagrebu nebyly nějaké tutové, tyč boční, břevno horní, Plzeň měla daleko větší 2 šance + ta pentle, zahráli dobře takticky. Ale domácím nehrál Petkovič a jak jsem psal už při střetu se Spartou, tak dnešní Dinamo je nejslabší, co fotbal sleduju, je to prakticky jen o 3 hráčích - ten krajní Ljubičič, Petkovič na devítce a pak ta 10tka, která jim řídí hru a tu Plzeňští včera pokryli daleko lépe, než ve vzájemném zápase Sparta, čiže ten výsledek je zasloužený a ty okolnosti nijak nesnižují výkon a taktickou přípravu Plzně, která hraje pod trenérem Koubkem fantasticky a maximum, čeho je ten kádr schopen. Myslím, že trenéru Koubkovi složil poklonu i domácí trenér na konci, když se spolu důvěrně bavili po zápase, vypadalo to tak. Pač Plzeň je fakt do ničeho zásadního nepustila, takhle sterilní Zagreb na Maksimiru jsem ještě neviděl, a to tam hrály jiné věhlasné týmy. Domácí jsou sice z formy, ale Plzeň je neutralizovala kompletně. Na Spartě (Betis) a nyní u Plzně jde vidět, že i v českých podmínkách mohou čs. týmy konkurovat prakticky komukoliv na světě - doma, venku.. :)

• Sparta jasně lepší, což jsem ale čekal. Na Viťaze tam byla jasná penalta za šlapák, já bych ty sudí u VAR trestal 10 zápasy stop minimálně, protože je to úmyslné ovlivnění zápasu. Sparta si to jméno ještě bude teď v té dekádě muset holt udělat. Ale mají super tým a vyhrají i tak.. trošku jsem se vylekal  z té výměny Preciada za Wiesnyho (ten sudí je špatný, tam měla být žlutá za ten faul na Preciada, bylo to vidět až odtud z gauče), pač to je strana Simy, ale Sparta je na míči o dvě třídy lepší, Rangers byli kopáči a jsou kopáči, byť mají výborného trenéra. Postavil Bruggy, a když odešel, tak Bruggy padaly s jeho odchodem. Ale je tam krátce a kdo ví, jestli z tohoto materiálu udělá kdy fotbalisty. oni budou nepříjemní doma, ale i tam by Sparta měla dominovat technicky, na míči.. jde to obrovsky vidět, že v těch skills jsou jinde... což jsem právě čekal..

• podle mě Brianovi nevyšlo střídaní... já furt říkám, že Kuchtič nemůže na křídlo, to ho raději stáhnout úplně ze hřiště, nehraje tam vůbec dobře.. trošku jsem zíral, že stáhl Birmu, pač to byl dnes nej hráč Sparty do ofenzívy. Sundal bych Adama a dal tam Pešu, který v Libe tuším hrával i zprava, ale Birma by to taky zvládl na obou. Každopádně i tak mohla Sparta vyhrát, Olatunji to podle mě udělal dobře, tam stál zle Peša. V druhé půli nehrály šestky, Kaanovi druhá půle se Sáďou vůbec nevyšla, bylo tam náměstí v tom středu a lepší soupeř by za to Spartu ztrestal. To je ale o pohárových zkušenostech, které tenhle nový kádr Sparty musí ještě nabrat. Každopádně si Sparta o gol zasloužila vyhrát, měla tak 5 tutovic + jim sudí nepochopitelně odepřel pentli na Viťaze. Musí holt porazit doma Betis, popř. vyhrát na Rangers, což není vůbec sci-fi, ani jedno. Dnes rozhodlo, že Sparta z toho obrovského tlaku v 1.půli nedala branku, pak už by to jelo a Rangers by dostali ranec..

• Kolem Vyškova krouží skauti jak z první ligy, tak ze
    zahraničních klubů. Z početné cizinecké kolonie budí zájem zejména
    technicky vybavený francouzský bek Cheick Souaré a vytáhlý ostrostřelec
    Idjessi Metsoko z Toga, klub však na žádnou žádost nereagoval

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/vyskov-fotbal-boj-o-postup.A231023_756035_fot_dsouteze_ald

a tyto dvě vyškovské černé perly jsem právě taky doporučoval nedávno, že jsou na mém scouting sheet.. tehdy tuším Baníku.. :)  pač potřebují stopera..

• a ještě se mi líbí ten Eneme, má dobrou kulturu pohybu, dobře pracuje s těžištěm těla. Ale má podle mě taktické nedostatky, což není pro středního záložníka ideální , pač odtud je nejkratší cesta k bráně pro soupeře, potřeboval by se dostat pod dobrého, zkušeného trenéra, do nějakého elitního klubu a mohl by z něho být další Stanciu ligy. :)

• už jsem to myslím psal - Vasila budou muset kluby kupovat v balíčku s Jawem, pač ti dva si rozumí.. :) Zlín bude dávat podle mě teď hodně branek, až se sehraje ten Gonzo s Tkáčem v záloze a ještě případně i mladým Slonem, Fantišem a Vukou, to nejsou hráči na padáka z ligy. Mohlo by se to dole ještě zdramatizovat. :)

• ty jo chtěl jsem toho sudího Xixaje pryč z ligy po tom MMA derby, ale ještě ho tam možná podržte, pač přitahuje kuriozity. 5:9 :D i když Pavel Vrba si to asi myslet nebude. A ten sudí má navíc pro strach uděláno, pač nastavil v takovém lauf matchi z obou stran (pač se urval aj Zlín, 5 branek už letos možná nedají) ještě 5 min, to asi čekal na desítku, ale přestal mít úplně strach, jestli má v zápise tolik kolonek na jména střelců.. dejte tam tomu sudímu svíčku do šatny a už na něho nečekejte, a ať za sebou zabouchne, až skončí s tím zápisem, to má tak na hodinu, než to všechno vypíše..kapitáni to budou muset podepsat bianco, aby Bolka vůbec odjela před půlnocí z toho Zlína.. tohle půjde možná i do světa do hot lines..
      Na druhou stranu, Bolka má vepředu tak 4 hráče na prodej za vyšší desítky mio i s bonusy podle mě, Vasil možná i přes 100mio i díky věku.. ale ukázalo se, proč o nich furt píšu, že nemají vyřešené stoperské posty

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/zapas-fotbalistu-teplic-s-ostravou-kontroverzni-momenty.A231022_184025_fotbal_pbi

a Xi to nabral z toho Zlína do Teplic, k videu.. a zase bylo veselo... :)

• před půlnocí Xi ve Zlíně sfoukl svíčku, zabouchl za sebou a rozběhl se čs. prérií okolo D1 směrem na sever, rozdávat fotbalovou radost do Teplic..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit