Dlouholetá kapitánka hokejistek Mills ukončila reprezentační kariéru
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-french-open-nejlepsi-vyhra-rekla-muchova-a-po-postupu-do-finale-si-pobrecela-s-rodici-4265396
gratulace!! :) jenom nevím,jestli ta podpora té kapely v hledišti nebyla směrována Kájo spíše tenistce z východního bloku. Pač Sabalenka je z Běloruska a Bella ciao je bývalá partizánská píseň komoušů + we will rock you všichni víme, co znamená, stejně tak postoje francouzského publika, které píská na ukrajinské hráčky, když pochopitelně nepodají ruce holčinám, které tím, že nesou vlajku a státní symboly země, která vyvolala bezprecedentní válku, tak tuto v podstatě nepřímo podporují, protože je spousta cest, jak se od tohoto distancovat. Sabalenka k tomu našla např. odvahu až na poslední tiskovce, kdy už k tomu byla vyloženě ale dotlačena, aby se od zjevně roky intelektuálně vystydlého Lukašenka distancovala.
Zpět k tennisu. O Káji jsem psal už pod trenérem Kotyzou, že je to naše nejvšestrannější hráčka spolu s Lin Noskovou (ta musí ale zlepšit podle mě pohyb na kurtu....), která má v rejstříku úderů právě i ty z mužského tennisu, stejně jako Lin by je to mělo dostat mezi nejlepší. Kája má navíc úžasný fyzický fond, Sabalenka narazila konečně na hráčku sobě rovnou v tomto ohledu.
Zápas s Igou bude ale jiný, Iga je taky výborně vybavená, technická hráčka a zaslouženě vevodí žebříčku. Káju navíc chytaly křeče do pravé nohy, bude záležet i na tom, jak zregeneruje.. jeden den odpočinku není bohužel moc na povrchu jako antuka.. budu ale držet palce. :) konečně svět viděl i hezký zápas na ženské tour, což obě hráčky s útočným pojetím vždy slibují. Jsem rád, že hráčky jako Jabeur se postupně odsouvají do pozadí a přeskakují je ty útočné typy..