Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Baník dnes běhavá sestava ve středu, ale paradoxně, dnes se Plzni může hrát proti nim lépe než minulé zápasy, pač Baník chce hrát fotbal a je to technický tým, to by mělo Plzni sedět, jsem zvědavý hlavně, jak to zvládne ta trojka Ewerton, Šiňas a Buchtič ve středu proti té silné sestavě Plzně tam. A taky Boula..
    Baník dnes musí přes kraje, které doufám zahrají, tam je Plzeň zranitelná, popř. dlouhé balony za obranu do těch volných křídelních prostor na Kubalu a Abdullaha, (ale asi se to bude i dost prolínat, protože Buchtič umí taky zabíhat, proto možná hraje, tam bude prostor, ti stopeři Plzně nejsou kdo ví co bez Hejdiče.. :)  ), pač Plzeň vypadá asi na 3-4-3 nebo 3-5-2... 4-4-2 moc nevěřím, to nevím, kdo by hrál toho levého krajního beka v téhle sestavě. Každopádně nehraje Hejda, Dweh je podle mě úplně stejná alternace Tijaniho, který musí mít zdravotní problémy, jinak nevím, proč by ho Plzeň v jejich situaci se stopery pouštěla a šla do Dweha z 2. ligy, oba hrají podobně, akorát Dweh má horší rozehrávku. Na stoperu je každopádně Plzeň taky dnes zranitelná. Jestli neudrží míč a Baník ho zvládne při zisku rychle posouvat dopředu na ty své rychlé hráče, což by neměl být od Ewertona, Šiňase nebo Buchtiče zase takový problém, tak to může být pěkně otevřený zápas s útočným fotbalem nahoru dolů.. Záleží, jak Baník zvládne obranu a dostupování, pač má v záloze technické hráče dneska. Ale otevřený, hezký fotbal by to měl být každopádně :)  osobně jsem čekal ale, že budou hrát dnes Boula i Kali právě kvůli tomu odebírání míčů. Doufám, že se Baník dostane na balon, narazí zase na konsolidovaný tým, který je už dlouho spolu. Těžká zkouška dnes. :)

    • V předchozích zápasech jste hlavně dobývali, tentokrát to byl otevřený fotbal. Pro vás lepší scénář?Těšil
      jsem se na utkání a věřil, že to bude dobrá partie a že budeme
      šťastnější. Baník respektuji, dopředu je velmi nebezpečný. Ale věřil
      jsem, že se za soupeře dostaneme a své situace si najdeme. Dali jsme tři
      branky, produktivita tam byla. Hrálo se nám dobře, gólů jsme mohli dát i
      víc. Baník chtěl hrát fotbal, bylo to nahoru-dolů, skvělé utkání se
      spoustou šancí. My některé neproměnili, Baník také ne. I tak padly čtyři
      branky, o vzruch bylo postaráno a divákům se to muselo líbit.


      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-3-kolo-plzen-banik-ostrava-miroslav-koubek.A230806_192325_fotbal_duff?zdroj=vybava_recombee

      to, co jsem psal před zápasem... ale Baník hrál dobře, klukům se to vrátí, až se sehrají. Proti Budějkám, Zlínu, Karviné, Pardubicím a Teplicím ( i s respektem k trenéru Frťalovi) by měl ale tenhle nový tým Baníku udělat 30 bodů. Pač kádrem jsou 2 levely nad těmito týmy..

    • Baník hraje fakt dobře. Těmi 2 brankami v jeho síti je bit za tu dnešní odvahu vyrukovat na Viktorku se svým fotbalem. Kdo nevidí ten potenciál tohoto nového Baníku, měl by se zase kouknout na ten poločas, Viktorka se vůbec nemohla prosadit v záloze, držení míče úplně vyrovnané. :) a to hrají doma, kde jsou zvyklí být na míči. A kdyby Abdullah nahrával Buchtičovi, nebo kdo mu to tam nabíhal hned zkraje, tak jde Baník do vedení a to bychom pak všichni viděli tu výbornou brejkovou hru Baníku, na kterou je tenhle tým připravovaný.
      když se tak na ten průběh 1. pol. dívám, tak nevím, jestli nebylo lepší hrát odzadu, právě na ty rychlé brejky po zisku míče, protože Baník ho odebírá Viktorce v té záloze bez problémů a vzadu by jim to Viktorka více otevřela tím, jak by byli nasunutí více vepředu. Ale zase nejde trenéru Hapalovi vyčítat, že v hráčích buduje sebevědomí a chce vnutit soupeři vlastní způsob hry.. Je to o trpělivosti, ta hra Baníku má ale perspektivu, jen by si ty hráče měli všechny podepsat, tzn. Ewertona a ještě získat fakt toho Slona, případně Cadua, technické typy kvalitní na míči. Baník fakt buduje skvělý tým do příštích let. Jsem o tom přesvědčený. I vzadu se mi líbí ten scouting ze Slovenska Blažek..na stoperu si myslím Baník nemá pro ligu nač si stěžovat..kraje dnes taky hrají slušně, kéž by se rozehrál Ndefe, pač je fakt rychlý. Má zkraty sice, ale Ndefe-Kpozo je dobře nastavená krajní dvojka a vepředu dnes od Abdullaha odletěl na dva metry i zase o 2 hlavy vyšší Dweh. Ale Hranáč je fakt rychlý stoper, pač kdyby nebyl, tak už jim dnes Abdullah zdrhne. :) takhle si ho s Dwehem předávají a zdvojují.. Viktorka ještě nemá zdaleka vyhráno, byť ta hra Baníku je hodně nebezpečná směrem k těm návratům, musí fakt dobře držet míč, protože jinak jde Viktorka do prázdné obrany tím, že je to dnes jen na jednoho Boulu.. :)

      • Viktorka může být fakt ráda, že na Baník nenarazila tak za 10 kol, až už budou zase více sehraní. Pač jestli něco Baníku hapruje, pak je to ta finální fáze, což je právě o té sehranosti v nábězích. Jinak i Viktorku Baník ve středu pole PŘEHRÁL.. :) což je fantastická zpráva do budoucna, pač to je pohárový tým. :) Líbil se mi dnes Buchtič, hrál fakt dobře.. :) konkurence mu může jen pomoci. Těším se na Baník tak za půl roku, uvidíte to tiki-taka, nebo na jaře na lepších terenech.. :)


  • https://www.sport.cz/clanek/hokej-reprezentace-prevazuje-zklamani-hlesl-hlinsky-po-finalove-prohre-osmnactky-kapitan-je-na-muzstvo-hrdy-4379866#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart

    to je naopak úplně ok, že většina z toho týmu nyní putuje do zámořských juniorských soutěží. Tenhle ročník U18 má tak šanci navázat na ten poslední U20, kde většina taky působila v zámoří. četl jsem data, kde se srovnávala výkonnost našich kluků se světem. A největší propad tam byl pak po 17. roku věku, tzn. v tuhle dobu, kdy naši začínají ztrácet. Ta poslední U20 ukázala, že tomu tak není, pokud jich většina zamíří v tom dorosteneckém věku pak do zámořských soutěží, kde mají možnost i srovnání s těmi nejlepšími na světě v citlivém věku. Za mě ok. Na výsledky U18 přes sezonu bych tolik nehleděl, zase se tam ohrají ti, kteří zůstali v Evropě, třeba z nich ještě někdo vypadne pro to zámoří a tenhle tým ukázal, že je natolik sehraný, že mu bude stačit camp před MS. Jenom ať kluci makají a studují na zámořských univerzitách. :) podle mě je to v hokeji lepší cesta, než hrát tady naši extraligu ve 4. lajně a ještě i tam nastupovat sporadicky. O naší juniorské soutěži nemluvě..

  • Budějky prostě bránit nebudou. Ten přístup je divácky sympatický, pokud teda nejste jejich fanda. Už v půlce je jasné, že znovu přijely přispět k oslavám otevření nových lízátek.. Hradec ten stadion dostal  i s feng-šu-ej zonami, mají tam od zhotovitele srovnané asi i čakry, pač to vypadá, že ta černá perla Budějek by nedala branku, ani kdyby byla na stadionu sama. Tam asi nepůjde skorovat do hradecké branky. :)  Lizátka zna každy chachar..

  • ten Gomez se mi vůbec nelíbí, ale půl roku hájení má... je ve špatných prostorech, 1.gol Pardubic jeho, naprosto laxní (pokud není nervozní teda) a určitě bych mu nesvěřoval teda rozehrávku.. dobře nehraje ani Ryneš. Pokud navíc trenér Priske sundá Kairinena, jde to pak v zápase velmi vidět, klíčový hráč Sparty. Nejklíčovější.. koukněte se na čísla od 60. minuty, kdy šel zase dolů nebo zápas s Bohemkou minulou sezonu (to už neberu to, že sundal zase klíčového hráče soupeře Hlavatého - sry za nesportovní gesto, ale to je práce poctivé šestky, navíc tentokrát za to nedostal ani žlutou, měl dostat rovnou redku přitom, pač přišlápl kotník, ale sudí mají z něho respekt díky tomu, jak je pro Spartu přínosný, s Bohemkou vyřadil zase Matouška, tam už žlutou dostal, pro mě je to MVP Sparty zkrátka).. Pardubice věčně vepředu od té doby.. tohle byl tréninkový zápas pro Spartu, Pardubice budou hrát dole, Radek to tam staví odznova, ale ukázal Spartě, že se na lavičku nemůže zatím stále spolehnout..

    • ale líbil se mi dnes ten mladý opavský kluk Vojtěch ...., který dnes nastoupil po pauze za Spartu B. Na 17 let stíhal bez problému tu 2. ligu, asi by měl zůstat už v druholigovém kádru a ohrávat se tam. Vypadá fakt dobře.. zajímalo by mě, kde ho Sparta tady u nás vyčmuchala. :)

    • jakože Kairinen je i výborně technicky vybaveným hráčem na tuhle pozici, umí odebírat míče velmi čistě, ať to nevyzní tak, že je to klasický čistič. Právě je komplexní, umí dát i finalní přihrávku, což se od šestky právě moc nečeká, to je ten jeho přesah pro Spartu. Ale hlavně, když je na hřišti, tak ten střed má soupeř zkrátka zavřený (uřídí si to tam, včetně Sádi, který vedle něj roste..), stejně jako prostory pro zisk druhých míčů, těch tzv. druhých šancí (na hranici vápna), při odrazech míče z vápna. POdle mě by zkrátka on a Sorensen měli dohrát kariéru ve Spartě, dostat dlouhodobé, lukrativní smlouvy a stát se legendami Sparty. Kolem nich se dá ten tým pak stavět znovu, až odejdou hráči jako Krejča, Sáďa, popř. Viťaz, případně Filip Panák. Trenér Priske včera šetřil hráče už na pohár, Sparta ho má už má v úterý, tzn. Sorensen vůbec nebyl a ti klíčoví šli z placu už v pauze nebo těsně po ní, což je pochopitelné. Proto se pak ten obraz hry změnil bez nich a Pardubice se více dostaly do hry..

    • sry za Gomezem a Rynešem jde ten 2. gol, jak píše idnes.. výborně hrála základní sestava, hlavně Wiesner, asi jeho nej zápas ve Spartě, pač hrál i dozadu. Ten základ Sparty je už teď velmi dobrý a v Evropě konkurenceschopný směrem dopředu..dozadu se uvidí, jak to půjde Zelenému a Mejdrovi nebo Wiesnerovi v těch pohárech, tam jim musí vypomoci šestky a krajní stopeři..

  • tomasperny

    Jsem na kluky zvědavý. Mám vsazeno na obojí, ale Bohemku neuvidím. Tou dobou budu ještě zvedat činky a závaží ve fitku. Na Plzeň se ale mrknu. Po tom debaklu s Kosovem, respektive Dniprem, doma toho od ní moc neočekávám. Ale třeba dají s Koubkem hlavy dohromady a něco předvedou. Protože teda zatím hradecký trenér nic moc. A to ho mám docela rád. :) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit