Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • psal jsem tady, že Sparta dá gol z náběhu za obranu, jakmile odebere míč důraznou hrou, že to půjde rychle nahoru za obranu coby taktika, že španělské týmy mají nejhorší obrany z těch vyspělých lig.. že má vepředu ty 3 - Kuchtič, Birma, Šulo, což jsou hráči evropského formátu, bohužel to tady jedna šílená maže už i s celými články..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-bookmakeri-i-sazkari-se-shoduji-slavia-ma-z-ceskeho-trojlistku-nejvetsi-sanci-5014136

to tady hlavně k tomu, co prohlásil kolega Kovařík z Fortuny. Pač nyní kouká, jak ten Kairinen hraje v tom středu zálohy a jak je platný směrem dozadu... :) ale bylo tam toho více, co se nyní na hřišti potvrzuje, bohužel smazáno a mně už se to nechce vypisovat znovu. Kvačko, vrať to tady laskavě a necenzuruj fotbalové recenze, není to nic o compech..

• ten Isco byl gol stoperů, bohužel. Kaana určitě ne, to už byl prostor stoperů. ale kdyby Sparta dala jednu z těch x šancí, které měla, jakože jich bylo fakt kvantum, tak tam dnes nemůže prohrát. Hráli super zápas proti silnému soupeři. Na mě i moc drželi míč, pač to smrdí chybou.. podle mě bylo lepší nechat hrát Betis, dostupovat je a získané balony rychle za obranu. Tak, jak padl zkrátka ten první gol. normálně jsem se třásl, když jsem viděl ty kombinace Sparty před golmanem např. To bylo trošku moc sebevědomé a kontraproduktivní. Naše týmy musí hrát to, na co mají zkrátka a přizpůsobovat v takových zápasech taktiku soupeři, pač vycházíme úplně z jiných podmínek. Tak hrávala třeba naše repre v hokeji. Těžko jsme mohli tlačit celý zápas Kanadu, Rusko, ale přehrávali jsme je chytrostí..

Sparta ani nepotřebovala dnes standardky k tolika šancím, to nečekali ani bookie, doma je může klidně porazit, což je fajn, že můžu napsat s plným vědomím.. dnes to byl vyrovnaný zápas.. :)

• https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/evropska-liga-2-kolo-betis-sevilla-sparta-praha-zpravodajstvi-online.A231005_131316_fot_pohary_duff

v 1. půli nestíhal zase Betis, tolik šancí čs. týmu proti španělskému nepamatuji.. To neměla ani Slavia na Seville, a to jsem byl tehdy pamatuji celý bez sebe, že čs. tým se dokáže vyrovnat španělskému elitnímu... Spartu srazilo to, že neproměnila, ten zápas by vypadal pak jinak, i by jim to přidalo na sebevědomí. A ten zápas vlastně remízou skončil, pač ten Vindahlův gol, to byla smůla. Pak tam měli tuším ten závar ke konci Betis a jinak to byla jen územní převaha, nevybavuju si žádné takové tutovice jako při tom závaru. Sparta byla mnohem nebezpečnější ve svých šancích. Minimálně 4 tutovice měla. Doma by je měla sfouknout jako svíčku před vyprodanou Letnou, o tom vůbec žádná. Přemýšlel jsem, jak mohl španělský tým prohrát ve Skotsku.. a mají fakticky hodně rezervy na stoperu, jak jsem to psal ráno v tom svém textu, který byl smazán, že španělské týmy mají největší rezervy v obraně z těch týmů z top lig. Proto jsem tam i posílal Hanciho do té jejich ligy, že by mu vyhovovala, pač tam se chybuje neuvěřitelně, tzn. dal by tam možná i 10 branek za sezonu jako stoper, což by ho zvýraznilo a ty jeho poziční chyby tam jsou u stoperů standard, to jsme viděli i dnes u stoperů Betisu, tzn. by to zaniklo v těch jeho přednostech pro tým. Pro něj ideální liga. Všude jinde by měl v těch vyspělých ligách problém s taktikou.. Sparta musí doma chtít jednoznačně 3 body a jít si za tím. Betis je určitě k poražení..

• ale opravdu největší strach o hráče jsem pojal, když jsem viděl na hřišti rozběhnutého mentálního kouče Slavie Pavla Řeháka. To vypadalo fakt na pěkná čínská jatka. Chachaři to označili slovem působivé, to je derby většinou nechává chladnými.. Jindra se sice všechny snaží uklidnit, že to tam šel jen uklidnit, ale všichni víme, že tenhle by rozjel do pěstního souboje i vyhlášeného pražského kavárenského kliďase Josefa Koktu, hlavně velkého "fotbalového fandu"... nezapomenutelný zážitek..

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jan-boril-cervena-karta-slavia-po-derby-sparta.A230924_223529_fotbal_rou

Sparta má vícero lídrů, s tím má nyní spíše problém právě Slavia, co odešel Lingi a Olayinka. i personálně Krejču nahradí Viťaz, to motivem snad nemohlo být, tohle slavisté musí vědět, pač proto nyní stále koukají těm sparťanům na záda, co složila Sparta tenhle nový tým silných osobností.
    Bořa mě fakt překvapil, pač jsem ho měl za lídra Slavie. Za tohle dělo musí dostat do konce podzimu, a to ještě bude rád, čímž se Jindrovi zase zbortí jedna z možností, jak postavit sestavu, pač se fakt zdálo, že je Bořa zpět..a on je navíc jeden z posledních členů té staré, úspěšné Slavie..tzn. symbol

• Olatunji a rozhodování mezi Haraslínem a Birmou, který hrává falešnou desítku, to bude asi reakce Briana na výškovou převahu Slavie. Já tady nejvíce věřím remíze, ale pokud bych sázel, pak bych vsadil 02, protože podle mě Sparta už Slavii přerostla. Slavia se opravdu hodně oslabila odchody Olayinky a Lingiho, to byli opravdu klíčoví hráči Slavie a trošku jim odešel střed, kde dnes podle mě tutově nastoupí zpět Provod, jak už jsem psal. Sparta naopak, koho v poslední době koupila, ten se chytl..
    jsem v takovém těžkém zápase zvědavý na Zafeirise a především Tijaniho. Tohle bude pro něj hodně těžký zápas.. Podle mě to budou mít sparťani vzadu ulehčeno, Chytil by jim zatopil více, si myslím v té delší porci minut, pač taktika Jindry je ho tam dát asi na unavenou obranu, ale aby nějaká únava na ty tři sparťany vzadu vůbec padla a bylo z čeho. :D  Jurečka je pak podle mě ne v úplně ideálním rozpoložení a Slavia by ho měla určitě co nejrychleji prodat. Já bych tam hrál asi dvojici van Buren, Chytil, zdají se mi nebezpečnější a v lepší pohodě..

• kua ten Preciado, to byl hodně oranžový faul.. Tijani, Jurečka úplně nuloví. O Jurečkovi ani nevíme, že je na hřišti.. Provod pro mě překvapivě utopený u levé lajny..Tijani se zapsal do statistik jen nejvíce nesmyslnými fauly. Tohle nebyl dobrý nákup, Jindro.. Sparta je Evropa a jen na ligu mít tak drahého hráče, no nevím.. vůbec nemá šanci proti bekům Sparty, což jsem si myslel. Spartě obecně nedělá problém tu remizu držet, naopak by mohla ve 2.půli rozhodnout z nějakého brejku. Jindra musí určitě střídat.. Podle mě nemá ani dobré rozestavení, čekal bych Provoda ve středu za sebou se Zafeirisem, když už tam je, aby ho kryl, případně zahrozil. Nalevo bych čekal místo Provoda, pokud hrají takhle, Oscara.. U lajny je Provod poloviční, tvrdím.. Podle mě bude na straně Slavie střídání i změna rozestavení.. Sparta nemá zatím co měnit. :) jakmile tam dá Brian ale Šula, začnou Slavii galeje směrem dozadu..

• mně se o tom už ani nechce psát. Preciado asi stopka na 3 zápasy, Bořa na celý podzim za to dělo, to bych od tak zkušeného hráče teda nečekal a toho sudího už doufám neuvidíme v lize.. Krejča vůbec neměl žádnou redku dostat, max. žlutou, pokud neměl už předchozí, tak to je další obrovské ovlivnění zápasu tímhle špatným sudím.
        Každý asi viděl, že se žádný tlak Slavie nekonal. Dokonce ani brejky po golu, to by dříve asi bývalo a ještě by nějaký gol přidali. Podle mě mohla ale Slavie hrát lépe, kdyby to JIndra nepostavil takhle a Provoda neutopil u lajny. Asi se bál toho Preciada a chtěl ho tam zbrzdit, fakt netuším.
        Tijani, Jurečka ani Zafeiris se mi nelíbili. Slavii nevychází posily, to ligu taky rozhodne ve prospěch Sparty. Upřímně, já více věřím na titul po Spartě Plzni než Slavii, po tom, co angažovala trenéra KOubka. Pač ten z nich dostává maximum. Slavia ještě bude ztrácet podle mě i v dalších zápasech (hlavně mám na mysli tu Plzeň, ale může ji zavařit dosti i Baník na jaře doma.. právě zápas Slavie s Baníkem mě přinutil napsat ten první příspěvek o tom, že Sparta už je dnes dál, ten zápas mi to jen potvrdil, pač Slavia hrála doma a nebylo to moc právě vidět, což jindy bývávalo).  Slavie ještě může být ráda, pač je ve hře, Sparta začala hrát až po tom golu, do té doby to byla z její strany MMA. Ale líbil se mi Olatunji.. hodně unavil Igoha, který hrál do té ruky výborný zápas zase, ale jedna taková motorická nekoncentrovanost podle mě z únavy a winner je loser..Igoh je ale dobrý hráč)

• ouuu ten sudí je slabý, ale tohle pane rozhodčí nebyla penalta na 1000%, první se hrál míč.. :D   to svět neviděl.. teď ještě pískne něco podobného na druhé straně, jak to tihle špatní sudí dělávají,  a půjde se domů..

• koukal jsem jinak včera na Olomouc v 2. půli na Bohemce a vůbec se mi nelíbili. Přesto tam dali 2 branky jako kombinační tým, Baník tam měl fakt uhrát více, tím spíše, že diktoval narozdíl od Sigmy téměř celý zápas tempo hry, jen bylo příliš vidět, že jim stačí remíza. Jakmile pak po golu zabrali, hned z toho byla vyrovnávací branka Šiňase. V pohodě by tam vyhráli. Snad fakt ty body nebudou chybět.
    Podle mě by měl na Sigmě Baník hrát ten svůj systém 4-2-3-1, vzadu jako dnes, možná místo Pojezného Blažek, to je věcí treninku, jak se tam jeví Pavlovi hráči, na kraji určitě stejně, Ndefe se mi zdá, stejně jako Boula, že hraje nejlepší období v Baníku, Juroška je cenný i směrem dopředu, ale v zápasech s týmy ze středu a konce tabulky, tohle je o čelo, navíc Sigma je jedna z minima v lize, která má kraje, musí tam být rychlý hráč. Baník zároveň nemůže hrát trojku vzadu, i když by to bylo progresivnější směrem dopředu, ale otevíral by Sigmě ty kapsy za halvbeky, což oni umí využít, viz. ten jejich gol po levé straně na Bohemce.
    Podle mě by Baník měl využít výškové převahy, Sigma má podle mě největší problém na stoperu + s bráněním vysokých balonu. Baník má určitě výškovou převahu, navíc Julda je velice špatný v defenzivní práci (defenzivních standardkách), jak už ukazoval ve Spartě. Tzn. na hrotu Laco, podhrot Kubala, pač si myslím, že jemu vyhovuje 2.vlna, tohle hrál i v Hradci, po stranách na křídlech tvořiví Ewerton, Buchtič, na šestkách Boula, Rigo. Abdullaha s Šiňasem bych tam dal od takové 60. min, pač jsem si všiml, že je i ten olomoucký střed s přibývajícími minutami laxnější v bránění (3.gol Bohemky včera, což nebylo nic nečekaného, hrají to často, jen se tam střídají u toho Prekop s Puškáčem, teď je tam "překvapil" podle mě nej hráč Bohemky, kterého nechali úplně volného) , tzn. půjde tam chodit už i přes střed (Bohemka, Budějky je na tom dost točili, viděl jsem Olomouc letos ve 4 zápasech a směrem dozadu je určitě zranitelná) postupem času. Baník by si měl chodit pro standardní situace, což taky není zase takový problém - Breite a ti středoví hráči Sigmy jsou náchylní k faulům, ale i pro rohy. A pak to hlavně dobře kopat, s čímž má i Baník problémy.. :D  hlavně by měli chtít hrát, nehrát to, co na Bohemce, pač Sigma je určitě lepší doma, byť se zatím narozdíl od Baníku snaží hrát i venku na výhru, Baník venku ještě letos nezahrál to, co od něj čekám.. navíc mají tým hlavně na venkovní zápasy - brejkový.. ale tím, že jsou i technická elita v lize, tak se dokáží dostat i do hlubokého bloku, nebo spíše uzavřenější obrany, pač hluboký blok na ně týmy teprve začnou hrát, až se dostanou do čela ligy a budou je brát za favority ligy.
    Jsem na ten zápas zvědav. :)

• V tom má Baník oproti nám velkou
    výhodu. Má teď silný kádr a hlavně do ofenzivy má silné hráče. Když
    vystřídají, tak nepolevují. Ti, co jdou hrát chtějí dokázat, že jsou
    lepší a mají na to hrát další zápas. Baník má mimořádné hráče,“ přemítal
    Vrba.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-zase-jsme-dostali-ranu-pokud-to-odnesu-plakat-nebudu-rekl-vrba-dalsim-po-debaklu-5013398

Pavel je chudák.. ale říká to, co píšu i já.. že tenhle nový Baník má už i silnou lavičku a může tak stupňovat v zápase tempo. + silnou ofenzívu. je to už nyní pohárový tým, ale ještě by měli doplňovat postupně. Mně by se líbil návrat Zia, ale to je asi utopie. Pač když se zraní Lischák coby lídr obrany, tak je to hned znát bohužel.. A pak zdvojení krajů možná, ještě do zálohy ten Slon (Zlín bude asi rozprodávat, aby naplnil rozpočet pro příští rok), možná i Tkáč, Červíka jsem chtěl na šestku, ale ten určitě nedopadne, určitě koupit od Slávie Ewertona, jen útok Baník nemusí vůbec momentálně řešit.. :)

• a do obrany na stopera Souare z Vyškova, ještě se mi líbí Čerňák z Jablonce na křídlo, ale toho čáp prodá tak max. do Sparty, a do útoku se mi líbí ta černá perla z Vyškova a pracovat se dá na Araujovi z Jihlavy, ale tam Baník nepotřebuje posilovat. A pro Baník nedosažitelná trojka z Bolky - Jawo, Solomon, Vasil.. ti by se mi taky v Baníčku líbili. Ale po těch asi půjdou ty 3 nej týmy u nás - Sparta, Slavia, Plzeň.. A ještě se mi líbil ten nový Kulenovič z Libe, nebo jak se jmenuje, ten je zajímavý.. má i výbornou střelu

• noo Baník hraje dosti bohorovně, nelíbili se mi už na Bohemce nasazením.. snad to zlepší v 2. půli. Střídal bych určitě Kubalu, vůbec se mi nelíbí poslední zápasy, a za něho tu černou perlu Fadaira, nebo možná i Laca. Proti komu jinému by se měl trefit, než proti Zlínu. Boula teď hraje nejlépe za dobu, co je v Baníku, Abdullah pěkně odtáhl obránce Ewertonovi. Mně se na Tankovi líbí jeho repressing, to je fakt hráč, který musí ven. Buchtič je zase podle mě největší spící talent u nás. On má levou i pravou, prakticky vše, co fotbalista na jeho postu v záloze potřebuje, včetně kopací techniky.

• ještěže toho Kubalu Pavel nestřídal.. :) ale mně se fakt nelíbil dnes.. končilo u něj hodně nadějně rozjetých akcí, ještě nehraje zdaleka to, co v Hradci. Snad se to po dnešku zlomí po těch 2 brankách.
      Tady byl ale velký výkonnostní rozdíl. Zlín ukázal, že je fakt suverénně nejslabším v lize. Pavel Vrba je chudák.. Měli by se asi soustředit na budování týmu už pro další ročník, pokud tam nejsou peníze na nákupy posil (nemají útočníky vůbec), stabilizovat se v 2.lize, zajistit si prodejem těch nej mladých hráčů rozpočet a výhledově doufat, že se objeví sponzor a  vrátí se do ligy.
      Ale tenhle zápas nebo ten s Plzní pro ně nebyl zase měřítkem. Baník je o 3 levely jinde. Nepřehrál je ještě nikdo v lize, jsou nesmírně silní na míči, letos čekám, že už je může přehrát jen Sparta, možná Olomouc, která má taky silnou zálohu a jsou stabilizovaní. ale jinak Baník buduje pohárový tým.
      Baník hrál 2.půli úplně jinak, naprosto přehrál Zlín. Líbili se mi dnes všichni krajní hráči Baníku (včetně Jurošky, který dobře zabíhal a hrál lépe dopředu než Ndefe, který si to hlídal ale vzadu výborně), stopeři, vůbec nic Zlínu nedovolili, krom té náhodné střely a i tam byl málem Rigo včas u toho Simerského. Baník hodně dobře brání, ten tým má charakter, jen musí hrát neustále na 100% a mít chuť furt útočit. Mají neskutečnou sílu a možnosti, technicky se vyrovnají Spartě i Slavii. Ale musí hrát fakt s nasazením celých 90 min. Mně se dnes ta 1.půli nelíbila i na to, že hráli proti opravdu slabému týmu a ten zápas kontrolovali. Zlín vystřelil jednou na bránu snad za celý zápas a byl z toho gol, jinak měl míč dominantně Baník. A v takových zápasech takový soupeř jako Zlín povolí morálkou, pokud mu nepůjčíte míč, tzn. tohle byl pro Baník treninkový zápas.  Příští kolo mají silnou Olomouc, na to srovnání jsem zvědav. Pokud ale podají výkon jako na Bohemce, kterou ale i tak přehrávali a diktovali hru (byť bez finálek a šancí), tak to tam slíznou právě narozdíl od té Bohemky, pač Olomouc tu bohorovnost bude trestat. Ty body z Bohemky doufám nebudou chybět, pač ten hořejšek vyhrává a už se tam formuje ta silná šestka, o které jsem psal před sezonou - Sparta, Slavie, Olomouc, Plzeň, Bolka a Baník. Přičemž na Slovácko jsem byl zvědav, jestli se ještě tento rok udrží. :)
      Baník ale musí brát 30 bodů ze zápasů se Zlínem, Budějkami (tady už 6 povinných má), Pardubicemi, Teplicemi a Karvinou, které musí přehrát v záloze. Zlín i Budějky přehrál jasně, ale přehráli i Bohemku (Bohemka měla a má minulou a tuto sezonu nej tým směrem dopředu za dobu, co fotbal sleduju..), což mě překvapilo, jak dominantně po drtivou většinu zápasu. vůbec nebylo vidět, že Bohemka hraje doma. To je pro ně dobrá zpráva pro jaro a příští ročník, pač se stále teprve sehrávají.. bude to jen lepší. Baník má na poháry už letos, jak jsem psal. KLuci musí hrát jen neustále naplno s nasazením, pač technicky přehrají drtivou většinu ligy a vepředu mají fakt sílu - Abdullah, Laco se taky rozjede, nemohl to zapomenout, Kubala a i Fadairo se mi líbil v přípravě, ten může hrát i z podhrotu navíc. Jsem zvědavý na Klímu, jak do tohoto nového konceptu Baníku zapadne, podle mě se tam nehodí, ale uvidíme.. :)

• Pavel Vrba posunul Didibu do středu, aby se tam pokusil zastavit tu lavinu Baníku, ale ani to nepomohlo. Baník je fakticky technicky zdatný v pohodě i se Slavií. Jsem zvědavý na srovnání se Spartou, ta hraje rychleji než Slavie. V Plzni pak mohl Baník vyhrát, kdyby dali ten první gol, kdy Tanko mohl přihrát do prázdné Buchtičovi.
        Líbil se mi i dost Vasil Kušej v Budějkách. On bude fakt přestupové terno. :) ale mně už se líbí asi 3 roky, od dob, kdy byl v Ustí, píšu to pořád

• Před léty jste přiznal, že chodíte pravidelně do kostela,
    navštěvujete červencovou pouť ve Velehradu. Vnímáte, že to také patří k
    regionu?
    Asi ano. Tohle ale přičítám rodinné výchově. Všichni
    jsme křesťani. Byl jsem k tomu vedený a zůstalo to ve mně. Když není v
    neděli zápas, zajdu do kostela.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/vlastimil-danicek-slovacko-rozhovor.A230921_749870_fotbal_rou

tohle je asi ten důvod, jak jsem říkal i holčinám vždy, proč to mám v Hradišti a okolí tak rád. Tam jde člověk po ulici a holky se na tebe usmívají, všichni v pohodě, furt nějaké fiesty, jen mi vadí, že tam holky málo sportují, pač při tom všem slavení a neomezování se v sortimentu jídla, to je fakt třeba a ubírá jim to v mých očích pak na FYZICKÉ atraktivitě. pač tam jsou fakt krásné holky, možná nejkrásnější v republice. Mám to tam hrozně rád, až tak, že jsem dokonce uvažoval, že si tam koupím na tom malém náměstí půdní byt, abych se tam mohl vracet, pač to vypadá, že Hradiště je láska na celý život pro mě díky místním a té atmosféře tam. :) opravdu úplně rozdílná oproti zbytku republiky. Ještě na Pálavě tohle na mě vždy dýchne, proto tam mám taky kamarádky..

• Doma jste přehráli Kodaň, účastníka Ligy mistrů, i Dinamo Záhřeb. Jakým soupeřem je Aris Limassol?Jsou
    čerstvými šampiony Kypru, titul vyhráli poprvé v historii a poprvé jsou
    i v základní skupině pohárů. V týmu mají spoustu reprezentantů z
    různých zemí. Co jsme viděli, tak jsou lepší dopředu než dozadu. Silnou
    stránkou je rychlost, což pozná i tady Láďa Krejčí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/trener-brian-priske-sparta-aris-limassol-evropska-liga.A230920_153256_fot_pohary_min

to, co říká Brian, si myslím i já.. vepředu mají černé perly, ty je třeba pohlídat hlavně z brejkových situací, ale vzadu opravdu díry, že tohle tahle nová Sparta bude dost krutě trestat..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit