Evropské poháry: Plzeň si zajistila postup, Slavia porazila AS Řím, Sparta prohrála s Rangers
-
https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/439458/jilek-chvalil-soupere-na-slavii-nebyla-videt-unava-travnik-nam-to-ztizil.html
musel jsem si teď zavolat s bývalým prof. fotbalistou, pač jinak jsem 60 minut sledoval asi jiný zápas než oba trenéři. Mnohem lepší úroveň zápasu, nasazení byl Baník - Sparta, ale i Plzeň - Slovácko,kde bylo i mnohem více šancí. Třeba v sekvenci po golu Olomouce byla Slavie úplně opařená téměř půlhodinu, nebylo to ale ani tak nějakou impozantní hrou Sigmy, pomohl ji až gol do šatny..
Koukal jsem na Dohráno, kde mezi 60. minutou, kdy jsem to vypnul, pač mě ten fotbal a hlavně výkon Olomouce nebavil, a koncem zápasu tam redaktor našel jedinou šanci, kterou mohl dát do shotu. Tak já nevím, jestli si z nás Jindra s kolegou Jílkem dělají srandu :D , stejně jako trenér Jílek, že doplatili na DOBROU kvalitu trávníku, proto Sigma nestíhala. To je fakt joke?? co na to ředitel Minář?? tohle mu doufám neřekl jako omluvu. :D a pak přijde výtka trenéra Jílka k únavě Plzně a Sparty (ta měla snad den na to se sebrat z toho Glasgow - schéma čtvrtek-neděle je pro pohárové týmy u nás vražedné). Měl by se možná zabývat výkonem vlastního týmu ne? :D
Slavia navíc měla výpadek v tom zápase s Plzní. Na každého toho našeho pohárového účastníka to dolehne prostě jindy. Olomouc ale pohár nehraje a ten výkon byl fakt moc moc slaboučký.. -
jak mají mužstvo silné nahoře v kombinaci, tak ho dobudovávají vzadu. Hrozně jim pomůže.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-sigma-olomouc-fortuna-liga.A231112_225505_fotbal_jic#cxrecs_s
jj Sigma musí posílit vzadu, to píšu stále... Mně se do 60.minuty vůbec nelíbila, čekal jsem od ní více, i od fotbalu. Jestli se to pak rozjelo, když jsem už to vypnul, tak to je možné, ale jinak ten fotbal do 60. minuty byl velmi slabý, po vyrovnání Sigmy se nemohla Slavie dostat do hry a nebyl to ani pěkný fotbal, to s Jindrou nesouhlasím, pomohl ji určitě ten gol do šatny, to zase souhlas.. -
noo Sparta mi přišla už v Glasgow unavená, teď to tak u těch pohárových zástupců bude a týmy jako Baník, Olomouc, Bolka jim mohou zavařit. Sparta se dnes navíc nemůže spolehnout na technickou převahu, pač Baník je technická elita ligy, ale čekal jsem, že Sparta bude živější, důraznější, zatím je to naopak. Vůbec nevidím Laciho, místo něj tam podle mě půjde Kairinen, aby Sparta podržela více míč ve středu, protože ten většinu 1.půle neměla, plus tam přišly nějaké finálky pro Kuchtiče a křídla. Ze Sparty se mi líbí akorát Pany, ten je vzadu fakt drží, jinak už tam Baník něco proměnil. Plus se snaží rychle napadat rozehrávku Baníku..
Baníku ale hrají dobře obě desítky, Buchtič neměl snad tolik střel za celý podzim co dnes, už snad 6-7 :D Sparta bez Kairinena je směrem dozadu zranitelná, už jsem to psal kdysi. Je to její MVP podle mě. Nenápadný hráč, ale hrozně klíčový. Jeho úloha ještě poroste, jakmile zmizí Krejča, Haraslín, což čekám brzy tyhle dva odchody. -
-
a ještě na Slovácko jsem zapomněl, to řádilo pro změnu na Viktorce... Noo hodně důležité vítězství pro Spartu, pač určitě nebyla lepší a Baník zase ukázal, jak je to silný tým a čím budou sehranější, tím budou dělat těm nej týmům u nás větší problémy a obírat je o body. Taková Slavia se má na co těšit, pač ještě nyní tento rok jede taky na Bazaly a bude potřebovat štěstí jako dnes Sparta, pokud se Baníku nezraní nikdo z toho základu, který dnes nastoupil. Ale zase nebude hrát Ewerton díky loan agreementu vlastně, Buchtič ho bude muset se Šiňasem nebo tou černou perlou, co je zatím na lavičce, holt zastoupit.
Sparta zlepšila ve 2.půli pohyb, ale Baník hrál moc dobře. Pokud bude takový David Buchta hrát s takovou chutí jako dnes, tak ho v Baníku neudrží.
KLobouk dolů před Pavlem Hapalem, že je dnes nechal hrát a věřil tomu týmu, že technicky Spartu přehraje, přidá-li důraz + jak našel Baníku rychle tu základní sestavu, pač i ta trojka vzadu hrála dnes velmi dobře, šestky, Buchtič byl dnes lepší než Ewerton. Nedivím se, že se Pavlovi dnes nechtělo ani střídat..
Spartě zahráli velmi dobře stopeři, po pauze se přidali k Panymu i Viťaz a Sorensen. Baník ale mohl jak se Slavií, tak s Plzní (a to se v té době ještě sehrával), tak i dnes jít do vedení (Rigo a ta mega šance) a kdo ví, jak by se ty zápasy vyvíjely, proto Sparta má cenné vítězství, pač Baník Slavii nebo Plzeň doma určitě obere, možná oba, hrají opravdu dobře a jestli budou komplet, tak Slavka i Plzeň budou muset hrát na více než 100%, aby v Chacharově vyhráli. :) -
-
Třeba střídající Haraslín odmítl opustit hřiště nejkratší
cestou, ale pobíhal po hřišti, načež zamířil na druhou stranu ke
střídačkám. Rozhodčí Petřík nechal jeho počínání bez povšimnutí.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-banik-ostrava-sparta-praha.A231112_190322_fotbal_jsl
no mezi námi.. chachaři po něm házeli kde co, čiže jít po obvodu hřiště bylo v tu chvíli nejen pro Šula možná až životu nebezpečné... nesnáším,když tohle dělají + to pyro, když potřebuje Baník srovnat, pak se to přerušuje a těžko se klukům dostává zpět do hry..
-
-
-
Promotér největší tuzemské bojové
organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný dokonce souboj s nebezpečným
Brazilcem Pereirou označil jako největší zápas v historii bojových
sportů. „Opravdu to tak je. Největší zápas v historii. Ať už boxu, MMA,
thajského boxu, kickboxu, čehokoli. A to nejen pro Česko, ale věřím, že
i pro Slovensko,“ říká úspěšný promotér.
pro Ondřeje byl největším zápasem světové MMA i clash mezi Vemolou a Kinclem btw.. :D Pereira jde z nižší divize, je výrazně slabší stran svalové hmoty, je to z nouze ctnost, protože Teixeira ukončil asi kariéru a nebyl tak pro Jiřího pořádný soupeř pro vratku k obhajobě titulu, tak Dana White vymyslel tohle, že se Pereira POKUSÍ získat i pás o váhu výše, nicméně drtivá většina faktů jde za Jiřím, což se za chvíli ukáže. Ondřej je zvyklý zveličovat jako promoter, dělá to i nyní..
Fakt, který potvrzuje má slova, budiž i ten, že tohle neměl být vůbec zápas večera, tím měl být Jon Jones vs Stipe, ale Jon se zranil, tzn. celá akce je výrazně ochuzena, proto se Madison Square ani nevyprodala a zřejmě pro UFC půjde o ztrátovou akci. Velký zápas historie UFC bude až zápas Jiřího s Jonem, pokud na něj dojde, to se Ondřej asi zblázní, až vyhlásí tohle, když takhle vyvádí už z tohoto klání. Tohle je pro Jiřího startovní zápas po těžkém zranění, velmi přijatelný soupeř silově výrazně slabší (vezme-li ho Jiří do klinče + na zemi, bude mít výraznou převahu) a Pereira nic neriskuje, pač se pak jen poklidně vrátí do své divize, o váhu níž, kde bude furt za hvězdu. thats it :) much ado for nothing.. -
-
no je to MMA, jedna rána rozhoduje. Za mě měl Jiří špatnou taktiku, měl se držet toho ze závěru 1. kola, chodit s ním do klinče a sbírat take downs. Ale poprvé zakusil, kdy ho někdo poslal takhle jednou ranou k zemi. Snad se z toho oklepe a po tom zranění se vrátí do původní formy, pač tohle by na Jona nestačilo a dostal by hned v prvním kole. Taky se mi moc nezdála jeho zem, pač tam by Pereiru zkušenější zemař v tom prvním kole ukončil na ground and pound, on fakt na té zemi je jalový, ale Jiří bohužel taky.. teď moc nevím, co mu UFC vymyslí za zápas, možná odvetu, pač s tímhle ho White na Jona si myslím nepustí, i kdyby prohrál třeba se Stipem.
po těch dlouhých zraněních v tomhle sportu nikdy nevíte, jestli se vrátíte v původní formě, to dnes poznal i Jirka. Kdo ví, jak na tom bude Jon, pač ho čeká podobně dlouhá pauza. V tomhle sportu se dlouhodobé hvězdy velmi těžce budují. Proto White může litovat konce Khabiba, ten mi přišel s Jonem jako první dlouhověký, co MMA sleduju, pač oba jsou komplexní tak, jak by to mělo v MMA být.. -
-
ještě ten Čečenec nebo Dagestánec Khamzat Chimaev bude těžko k poražení, podobný styl jako Khabib, nová hvězda UFC podle mě, taky komplexní.. :)
-
-
-
„Jestli ještě někdy někam pojede, ať už
to bude kamkoli, tak to bude na zápas Procházky s Jonesem. A je jedno
za kolik,“ uzavřeli s úsměvem.
https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-z-ceska-do-ameriky-bratri-si-plni-sen-v-new-yorku-podpori-prochazku-5016309
to by chlapci musel Jiří ale přibrat, nebo Jon chtít jít s váhou dolů, což už v jeho věku nečekám. Pro mě je tohle jednoznačný zápas pro Jiřího a taková z nouze ctnost, pač on tam nemá už moc koho poslat k zemi v té své divizi, která je bez hvězd, vyjma jeho. Až v té nejvyšší váhovce jsou zajímavá jména jako Stipe nebo Jon, se kterými by se měl Jiří chtít poměřit.. :) Pereira je výborný kickboxer, ale MMA je něco jiného. Je poměrně dobře čitelný, velmi zle se kryje, nemá vůbec defenzivní návyky a na tu bradu nahoře podle mě i dojede, protože Jiří se trefí prakticky vždy, a pokud ho vypnul hopsající Izzy, tak tu Jiřího ránu nepřežije možná už v prvním kole.
Souhlasím ale s klukama, že pro Jiřího by byla asi nejlepší taktika zkusit ho vzít na pletivo, podobně jako to dělává Kamaru Usman a unavit ho v klinči a následně to poslat na zem, kde už právě Pereira, ač je to Brazilec, kteří bývají na zemi vynikající díky jiu-jitsu, bude bez šance a Jiří to tam může ukončit ground and pound nebo na škrcení.
Vidím to jako jasný zápas z toho důvodu, že ta přednost Pereiry - kopy, není zdaleka pro Jiřího tak nebezpečná jako ta možnost vzít ho na zem nebo do klinče a unavit, stejně tak ta jeho brada nahoře je dost neortodoxní, zvláště, když ji nemá nějak ocelovou. Tohle si může dovolit Jiří, který už toho schytal hodně a přesto se vždy vzpamatoval. Moc nechápu kurzy bookies, asi věří v tu Pereirovu zadní levou, ale to je právě jediná jeho zbraň, na kterou bude Jiří připraven + má lepší bradu, kterou navíc sklání..
čekám na duel s Jonem nebo Stipem. S Jonem by to měl být prozatimní vrchol Jiřího kariéry, to je opravdu seriozní soupeř. Snad se dá do kupy a ještě se vrátí, protože už je taky pomalu overage, snad ho ještě Jiří stihne vyzvat, stejně jako případně Stipeho..
Ještě by se mi líbil duel Jiřího s nějakým Dagestáncem, ale to jsou ektomorfní kluci, jako z Dachau většinou, čiže se mu do té jeho váhovky žádný Khabib asi "nevyžere". :) To jsou ale opravdu soupeři, Jiří ještě nikoho takového v UFC neměl a není to ani tento Pereira díky tomu, že to není komplexní zápasník.. -
-
z nouze ctnost to myslím díky tomu, že Pereira se přesouval (z nižší váhovky) do téhle Jiřího divize a není zdaleka tak silově vybavený jako Jiří právě.. I proto ty kurzy nechápu. Spousta věcí hraje pro Jiřího a moc málo pro Brazilce.. Tak vyrovnané kurzy bych od bookies čekal pro zápas Jiřího s Jonem, tam věru těžko tipovat. Tak před pěti lety bych věřil o trochu více Jonovi, podle mě je to nejkomplexnější bojovník všech dob v MMA (ale věk nezastavíš ani v MMA), která nemá zase tak dlouhou historii. I proto by ho měl chtít Jiří vyzvat a přibrat za ním o váhovku výše, pač na nikoho lepšího nebo stejně kvalitního (uznávaného snad všemi) možná už za svou kariéru nenarazí.. :)
-
-
https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/koeficient-evropske-pohary-evropska-liga-konferencni-liga-cesko-sparta-slavia-plzen.A231110_115440_fot_pohary_min
to sice hej, ale v příštím roce se nám taky maže ten špatný rok 2019 z národního koeficientu, čiže nám ten průměr poroste. 11. místo je tak reálné, tzn. v sezoně 26 ten přímý postup našeho mistra přímo do Ligy Mistrů.. -
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-liga-mistru-se-blizi-cesi-jsou-na-podzim-lepsi-nez-francouzi-ci-nizozemci-5016385
přesně tak.. :) to, co píšu výše..
-
-
Lukáš Provod hrál ofenzivního záložníka, líbil se vám?
„Dostal
šanci a věřili jsme, že tenhle zápas by mu mohl sedět. Hrál takového
hybrida mezi střeďákem a křídlem. Nás v poslední době trápí střed
zálohy, nehrajeme tam tak, jak potřebujeme. Lukáš naznačil, že on může
být řešením. Ale musí to potvrdit v lize. Dneska to byl od něj možná
nejlepší výkon za dobu od jeho nešťastného zranění. Ve středu hřiště byl
dominantní.“Zdroj: https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-evropske-pohary-evropska-liga/439278/trpisovsky-nejlepsi-vykon-nove-slavie-mourinho-za-mnou-prisel.html
to si myslím i já, že Lukáš patří čím blíž středu, tím lépe, už jsem to psal, že tam má Slavie navíc problém, Plzeń třeba držela střed celý zápas a moc práce ji to věru nedalo.. a to se hrálo v Edenu..
V tom článku je i jedna dobrá připomínka Mou, že nic nevyhrajete s hodnými hochy.. s tím může mít problém Baník nejen nyní v neděli. Nemají v kádru důrazné kluky, tím je tam prakticky jen Kali, který moc nehrává a Ndefe. Už jsem to psal, proto jsem scoutingu Baníku cpal Červíka. tohle Baníku taky ještě chybí.
Jinak AS myslím navíc prodal ten svůj talent Zaniola, což mě teda dosti překvapilo (hlavně, že ho střelili do týmu jako Galatasaray, který má teď sice zajímavý tým, ale furt je to Turecko, kde ani navíc nevíte, jestli vám za měsíc příjde výplata, a on byl označován za generační talent), pač by spíše měli nakupovat, nemají fakt nijak široký kádr. Slavia toho včera využila a vyhrála naprosto zaslouženě.. AS asi mají finanční problémy jako spousta italských klubů (Inter s Číňany, Juve díky covidu a výpadku v automobilovém průmyslu..) -
-
„Vždycky je lepší, když takový soupeř přijede a nastoupí v
plné palbě. Byl to fantastický zápas s úžasnou kulisou. Tak to má být.“Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/jan-boril-slavia-as-rim-evropska-liga.A231110_083926_fot_pohary_jic
AS chyběli Bořo lídr obrany Smalling, pak ten Polák Zalewski ve středu zálohy, klíčový krajní jezdič Spinazzola, vepředu poměrně klíčový střelec Abraham, i když Lukaku je taky síla, to uznávám a toho Ogbu s Holešem neutralizovali slušně.. :) až 20 min. před koncem tam mohl taky pochroumaný Dybala a chvíli před ním Renato Sanchez, který ale hrál teprve 2.zápas po zranění, čiže komplet nebyli zdaleka.. jen pro doplnění :)
-