Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Baník dnes hraje zle.. Prakticky všichni. Pavel by to měl prostřídat hráči, kteří dlouho nehráli, ten základ vypadá unaveně. Fadairo, šiňas.. škoda, že ještě nevydrželi jeden zápas do té repre pauzy v tom laufu. snad se pohybově zlepší ve 2.půli, musí se do Pardubic dostat jednoznačně po zemi, nakopávají míče, to není myslím cesta. Musí si je roztáhnout do stran a pak ty průnikovky, popř. ostré míče od Kpoza a Ndefeho ze stran..a náběhy do vápna ve vícero hráčích v rozestupech to dorazit pak.. A hlavně musíte chlapci zrychlit, tohle tiki-taka se zonově dobře brání totiž a Pardubice tak dnes hrají..
    Kryštof Daněk ukázal, jak se má kopat penalta, pokud je tohle dovoleno. Já to říkám furt. Většina golmanů skočí, a kdyžtak holt musí z místa k některé z tyček, kdyby golman zůstal stát. Ale zpomalit před míčem a čekat na pohyb golmana. ukázal chytrost. :)

    • Ostravští často stříleli z dálky, ale až na vyrovnávací
      střelu Ewertona se neprosadili. „Obstřelovali jsme je, Viktor Budinský
      si dnes zachytal,“ zmínil Lischka někdejšího gólmana Baníku. „Měli jsme
      být efektivnější, přehrávat balon více ze strany na stranu, počkat si na
      správnou chvíli, kdy se naskytne skulinka, být trpěliví.“


      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ostrava-po-pardubice.A231009_753286_fotbal_rou

      ano, zonová obrana se dá překonat jen tak, jak jsem psal výše, roztahování do stran a pak průnikovky středem, nebo přes lajny ostré pasy do vápna s náběhy vícera hráčů v rozestupech. Pardubicím se takhle hrálo proti tomu baníkovskému tiki-taka dobře, protože se v té zoně jen posouvali, Baník hraje příšerně pomalu. čekal jsem, že ve 2. půli tohle zrychlí, no bohužel. Kpozo zatím chápe jen hru dozadu, je třeba ho naučit ty náběhy. Nemá zase suprovou kopací techniku, čiže jich musí být více, aby se nějaký ujal..

    • Buchtič dnes hraje jako náš kamarád Luboš. Ten začal hrát fotbal až s nama..někdy ve svých 20 letech. Doufám, že ho Pavel nechá hrát ale z toho středu. Dnes se zle vyspal, musí dolů a Šiňas. Asi nejhorší hráč Baníku dnes..

  • Ovšem ne vždycky to takhle vyjde.

    Čím
    víc čistého času, tím je fotbal zajímavější. Pak jsou obránci unavení
    a rodí se takové výkony. Druhá věc je skvělý rozhodčí, jenž hru pustil
    a nepískal kontakty rameno na rameno. Týmy si přivykly a chtěly situace
    ustát. Z naší strany to byla oslava fotbalu, ovšem i soupeř byl šikovný,
    když měl míč u nohy. Kdo byl na stadionu nebo si zapnul televizi,
    nelitoval. Byl to úplně jiný sport než v posledních zápasech.

    zdroj: sport.cz  rozhovor s Jindrou Trpišovským

    soupeř byl TRAGICKÝ.. :) uznal to i jeho trenér. Koukal jsem sice jen 60 min, ale vypadali, že se sešli těsně před zápasem před autobusem a ještě se neznají ani jmény.. Neuměli si nahrát na 3 metry. To jsem viděl já a koresponduje to s tím, co říkal i Jindra před zápasem, a sice, že je to zase nový tým Tiraspolu, jiný, než se kterým hrála před rokem Plzeň. To by tak odpovídalo jejich výkonu, že se asi ještě sehrávají, netuším, mně se vůbec nelíbili.. Nevím, jestli jindra projevuje takovou pokoru, nebo je to jako se Sašou Zverevem a jeho trenérem na začátku sezony, když Saša porazil Jirku Lehečku (předtím ten týden s ním prohrál) a prohlásil, že Jirka bude do konce sezony v top 10. To mi přijde podobné. Saša byl v krizi a Slavie je tam taky, tak jestli je Jindra chce povzbudit.. Tohle byl sparing. Slavie si to užila, ale nyní zase musí do reality, byť Libe je taky v krizi, ale furt je na tom lépe než tenhle Tiraspol kvalitou.. :)

    • „Se vším respektem k Šeriffu a Servette jsou všechny týmy v
      italské lize mnohem náročnější protivníci. Máme šest bodů, ale to bylo
      očekávané, i se změnami v sestavě jsme prostě silnější,“ poznamenal
      Mourinho, jenž duel sledoval kvůli trestu od UEFA z tribuny.

      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/jose-mourinho-as-rim-slavia-praha-respekt-uznani-liga-mistru.A231006_112104_fot_pohary_vp2#cxrecs_s


      no a to jsi Mou neviděl ještě Spartu nejen na Betisu.. :) Ale to je to, co jsem psal výše. Nevím, co tam Jindru zaujalo na jejich včerejším soupeři.. psal jsem, že ten tým by neměl být ani v Evropské lize. Ten zápas jsem taky z 2 třetin viděl, čiže jestli nepředvedli něco zázračného mezi 65.-90. min., pak slova Jindry nechápu...




      Nebylo jich málo. Sparťané jednoduše překonávali domácí
      presink a přesnými vzdušnými balony ohrožovali laxní stopery, kteří měli
      s hostujícími křídelníky velké potíže.

      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/evropska-liga-2-kolo-betis-sparta-manuel-pellegrini.A231006_110105_fot_pohary_duff#cxrecs_s

      tady to říká o Spartě i známý trenér Pellegrini, jakože stopeři ve španělské lize jsou vážně so-so, kdo La Ligu sledoval. Doporučuji agentovi Hanciho zacílit s Hancim tímhle směrem, pač tam zapadne a spíše vyniknou jeho přednosti. :) 

  • Betis vás ovšem ve druhé půli zatlačil dost silně.
    Záložník Ryneš naznačil, že jste v prvním poločase tempo přehnali. Bylo
    to tak?
    Nemyslím si, že bychom hráli nad plán nebo něco
    podobného. Spíš jsme předváděli přesně to, co sami od sebe očekáváme.
    Betis ale postupem času samozřejmě přidal, zintenzivnil hru, pomohlo mu i
    bouřlivé prostředí a domácí fanoušci. Těžili z obrovské individuální
    kvality, správného rozhodování v klíčových momentech. A ano, na nás
    možná lehce dolehla i únava. Přesto si myslím, že si kluci zasloužili
    víc než výsledek jedna dva.


    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/brian-priske-sparta-betis-sevilla.A231005_214010_fot_pohary_jic

    v Andalusii je určitě vysoká vlhkost, není to u moře, tzn. nejde ani tak o 35 stupňů, které tam bylo, ale o pocitovku. Domácí tohle znají určitě lépe než sparťani. Neřekl bych ani, že to bylo únavou ta druhá půle, spíše neproměnili šance, tak trošku frustrace. Kdyby byli unavení, zle trénovaní, tak je chytají křeče, zvláště v takových podmínkách. Toho jsem si překvapivě nevšiml u nikoho, protože to tempo zkraje zápasu nasadili fakticky ďábelské. :) to bylo i na tým La Ligy už moc.. Premier league hotová.. A to, že sparťani nebyli unavení, o tom svědčí, že zase hráli až do konce - viz. poslední šance Adama, kterou měl proměnit a troufnu si tvrdit, že 99% hráčů by tohle dalo. Lépe mu to tam Preciado nemohl dát. Byl to remízový zápas, i chachaři, kteří obvykle tohle neřeší, to říkají, a to už je co říci, mám plný mobil sms, co ti sparťani žerou.. :D  je super, že se naše týmy mohou rovnat už s elitou Evropy. :) tohle bylo jen o štěstí, které měl tentokrát Betis. Těch šancí Sparty přežili fakt neurekom, ani nevěděli jak.. potvrdilo se, co jsem tady psal, že přes španělské týmy se dá chodit náběhy za obranu, ale Sparta je přehrála i v poli hodinu!! Proto i přes tu územní převahu Betisu ve 2. půli i tak sparťani vyhráli na držení míče. Na půdě španělského soupeře!! to se neděje ani jiným kvalitním týmům, z kvalitních lig.. Sparta buduje monstrum, vám říkám. Až si to tam vyladí, zdvojí posty všude, tak to bude válec, před kterým se bude muset mít na pozoru každý tým v Evropě. Když jsem teď viděl Barču na Portu, tak té by Sparta zatopila taky.. hrají katastrofálně, tak slabou Barču jsem ještě neviděl..

  • Nejsem sparťan ani náhodou, ale je potřeba napsat, že měla nejtěžšího soupeře. Takže celkem dobře.

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-bookmakeri-i-sazkari-se-shoduji-slavia-ma-z-ceskeho-trojlistku-nejvetsi-sanci-5014136

    vůbec nesouhlasím s kolegou Kovaříkem z Fortuny, který patrně nesleduje statistiky. Proto možná Fortuna tak zařvala na prodělku za nečekaný titul Sparty.. A letos hodlají prodělat opětovně, pač ji zase nefavorizovali.. :D
    Pokud je Kaan na hřišti, pak se to okamžitě projeví ve prospěch Sparty a v neprospěch soupeře ve statistikách. Kolega Kovařík by se na to měl podívat, jinak ty kurzy solí z patra... Analyticky musí taky vycházet z nějakých dat jako bookie.. Krejča je pak naopak velmi cenný v obranných standardkách a hře u lajny, jakože takových rohů může mít Betis privela dnes.. Pokud nabere soupeře u lajny a není v plném běhu, pak tam ta situace končí, pač hraje výborně tělem. Ale španělské týmy asi budou chodit hodně středem, mají na to technicky vybavené hráče a tu tiki-taka hru. Tam by právě měl být dnes cenný Kaan, který umí i čistě odebírat míče, je to velmi technický hráč na šestku. Ne nadarmo byl ve výběru 50 nej světových mladých talentů podle Guardianu v minulosti.. Jde to dosti vidět, že to nevidí kolega KOvařík, to je zprávou spíše pro jeho nadřízené.

    Sparta tady není favorit, ale může překvapit. Neměli by se bát hrát důrazně, to španělským týmům nikdy nevonělo a mají na to právě hráče, což je taky plus, které souvisí s Krejčou, může jim to na tom jejich pravém kraji pořádně znechutit, ale stejně tak jakákoliv šestka Sparty, byť to jsou tvořiví hráči, umí přitlačit. Musí dnes zkracovat Španělům hřiště, šestky ten střed pomáhat zahušťovat, stopeři hrát u sebe, rychlí halvbeci Ryneš s tou černou perlou pomáhat hlídat lajny. Možná bych ale dnes volil na ten levý kraj Zeleného, který hraje lépe pozičně a není moc velkým předpokladem, a s tím jediným s bookies výše souhlasím, že Sparta bude na míči tak, jak je zvyklá a přála by si, tzn. bude to spíše do defenzívy a tam je Zelený stále ještě nad Rynešem + je to taky kvalitní hlavičkář vcelku.. A cesta vepředu bude právě přes ty standardky, ale i rychlý míč nahoru za obranu Španělů na Kuchtiče, Haraslína nebo Birmu, což jsou fakt hráči evropského formátu a já považuji španělské týmy za nejhorší obranné týmy z těch nej světových lig, tzn. můžou jim tam pěkně zavařit i z rychlé situace z nákopu, pač nějakou kombinací by se Sparta asi neměla dnes moc zdržovat, na míči budou lepší Španělé, kombinační hra Sparty by jim vyhovovala, ty míče by stejně neudrželi.
    čiže tvrdá hra a rychle s tím odebraným míčem nahoru na křídla a Kuchtiče, tohle by byla má taktika na jakýkoliv španělský tým. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit