Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-prulom-v-mma-vazeni-hodinu-pred-turnajem-i-verejne-bodovani-5017592

    ta změna vážení u postojářů je podle mě nedůležitá, pač tam nejde o strhy, grappling, což je v bojových sportech nejvíce bodované. Tohle musíte přenést do MMA, aby to byla ta revoluce.
    Souhlasím s Ondrou, že musíte změnit průhlednost bodování směrem k transparentnosti pro ty, kteří MMA sledují, pač některé zápasy končí opravdu podivnými verdikty.. mohou vám začít ubývat diváci, pokud těch podivných finálních verdiktů bude přibývat. Takhle budou sudí pod větším tlakem a dozorem.. :)  tohle v tomto sportu chybí dořešit, přitom je to zásadní

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-liga-ma-vetsi-uroven-nez-driv-dobre-se-pracuje-rika-expert-po-vyhrach-ceskych-tymu-v-evrope-5017609

    ty naše 3 pohárové týmy mají velmi kvalitní trenérské štáby. Psal jsem v minulosti, že bych se letos nedivil, kdyby to byl rekordní rok v pohárech pro čs. týmy. Ale obecně jsou v lize nyní asi naši nejlepší trenéři, chybí mi tam snad jen Marcel Lička, který řádí pro změnu zase v Dynamu Moskva letos a návrat Pavla Vrby ještě někde + Petr RAda a Michal Bílek, ale to by už možná musela být liga nafukovací.. :)  liga má totiž i future powers typu Radka Kováče třeba, mně se líbil i systém Kroměříže pod trenérem Červenkou, ale viděl jsem je jen v jednom zápase tehdy na ČT s rychlými diagonálami na křídla, nyní to dokazuje ve Zlíně. Koukněte se na hru těch mančaftů dole, pač kvalita na trhu se v každém oboru posuzuje podle nejslabších článků. Budějky teď na Slavii hrály krásný fotbal, Slavia to neměla vůbec jednoduché a vyhrála nakonec šťastným golem, i když o ten gol lepší byla. Ale dotáhnout Budějky některé ty své protiútoky, mají tam zajímavé hráče hlavně v záložní řadě, se kterými je třeba ještě pracovat. Doufám, že kluby budou nadále přemýšlet, koho angažují na posty trenérů, pač mám dojem, že už se tak děje poslední půl rok, proto jsou i zápasy tak zajímavé z obou stran, není to jen na jednu bránu, jako to bývalo v minulosti.. :)  a tím roste i kvalita těch našich nej 3 pohárových týmů, že se jim postaví i v domácí lize kvalitní, dobře organizované týmy..

  • https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-evropske-pohary-evropska-liga/440245/betis-v-praze-zamrzl-pisi-ve-spanelsku-a-chvali-zbran-sparty-haraslina.html

    no mně se taky zdá, jako španělským novinářům, že Betisu došly síly v té 2.půli. Mráz fakt ubírá těm, kteří na něj nejsou zvyklí, z fyzických sil velmi výrazně. Je to vědecky podloženo. :)  Mrkněte na statisticky z 2.půle, Betis neměl téměř nic.. :)  tohle může Spartě doma pomoci i na jaře v pohárech, kdyby se zima protáhla. :)

  • Tenhle nový tým Sparty začíná sbírat zasloužené úspěchy už i v Evropě. Po Zagrebu a i Kodani (tam měli vyhrát), která hraje teď výborně v Lize mistrů, skalp předního španělského týmu, čímž vyrovnali tu výbornou éru Slavie, která takhle sejmula městského rivala Betisu. :)
    Líbili se mi stopeři, hlavně Pany a Viťaz, Kaan se taky zlepšil ve 2.půli, Preciado ukazuje, proč ho Rosa vyscoutoval a ti tři vepředu taky hráli ve 2. půli výborně. fantastický zápas podle mě Zelený, jeho nejlepší ve Spartě za mě.. Hrnul to dopředu i dost pomáhal vzadu v boxu stoperům.. Sparta  by měla zůstat v Evropské lize, pač si to zaslouží. Snad ty výsledky půjdou na ruku. A Plzeň taky bere výhru, čiže jedeme na ten přímý postup v sezoně 2025 do Ligy Mistrů jako země pro našeho mistra té sezony. :)

  • „Ale nemyslím si, že máme nějakou zásadní výhodu,“ reagoval sparťanský trenér Brian Priske.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/evropska-liga-sparta-betis-priske-krejci.A231129_102332_fot_pohary_duff#anketa-progress-A20231113_pak_491

    no já si myslím, Brian mi tady promine, že tohle počasí bude naopak OBROVSKOU výhodou Sparty. V mrazu rychleji ubývají síly, hlavně tedy hráčům, kteří nejsou zvyklí na aerobní a anaerobní aktivity v takových podmínkách pravidelně absolvovat (sparťané v tom trénují běžně). Sparta toho využije a může z toho být i její koncert, pokud se kluci nebudou bát hrát svou hru. Pak už to bude jen o souběhu ostatních výsledků, ještě klidně mohou postoupit dále v Evropské lize, minimálně v Konferenční jsem si ale jist, že budou na jaře pokračovat. :)
    Stejně tak s pohybem na zmrzlém terénu budou mít  hráči španělského klubu, kde se to hemží Jihoameričany či hráči z Afriky, obrovské problémy. Sparta bude mít určitě i lépe otestované kopačky na tenhle terén + ta koordinace pohybu na tomhle terénu bude u nich určitě lepší. Brian dá asi šanci rychlým, menším hráčům typu Birmy, Kuchtiče, Preciada, Šula, kteří by to měli v obraně Španělů pěkně větrat. Už jsem psal, že španělské týmy mají nejhorší obrany z těch vyspělých lig i co se týče taktické stránky, nejen kvality hráčů.. tohle bude podle mě velmi vidět dnes. :) Sparta by se neměla bát je zmáčknout, hrát nátlakově, pressovat, tzn. totéž, co v 1. poločase na Betisu. Dnes se to v těchto podmínkách, navíc před domácím publikem, ukáže ještě učinnějším. :)

    • jinak nevím, jestli teď píšu realitu, ale Sparta by mohla ten trávník i nechat vytápět na nějakých 10-12 stupňů, tzn. nepouštět to topení naplno, pač si opravdu myslím, že s tím pohybem budou mít Španělé ještě větší problém než s fyzičkou a dýcháním v tomhle mrazivém večeru. :) Jen nevím, co na to říkají regule. Jestli sudí nebo delegát může do technické místnosti jít kontrolovat, na kolik jede topení travnaté plochy. :) podle mě je to ale stejný proces jako s tím, jestli domácí tým pokropí nebo nepokropí v jarních, letních měsících, aby balon klouzal. Pokud je plocha uznána za regulerní před zápasem sudími, tak Spartě podle mě nikdo nemůže dokázat, že to topení mohlo fárat na větší výkon. A nesportovní to taky není, pač trávník je stejný pro všechny. :) (via kropení/nekropení)

      • tak zase taková zima na Letné není, něco okolo nuly... čekal jsem, že to půjde až k -5 a více, to terén nebude asi hrát takovou roli..Ale ten suchý mráz bude rychleji ubírat síly španělské straně, nejsou na to vůbec zvyklí z té Andalusie, kde ty teploty nechodí pod 10 stupňů. Přijeli z nějakých 20 stupňů, ten 20 stupňový rozdíl bude opravdu hodně nepříjemný. tohle podle mě rozhodne..

        • kua Kaan se mi dneska nelíbí, asi bych ho střídal za Sáďu, i když ho mám rád. Pač když on je na hřišti, tak Sparta neinkasuje.. Ale dnes bych ho asi poprvé střídal, nějak se zle vyspal, je i nějaký pomalý, ne úplně nejlepší pozičně, což bývá naopak jeho silná stránka. Každý den holt není posvícení. Ale je to ke zvážení, pač on je i takovým talismanem Sparty.. .když hraje, tak Sparta fakt neprohrává. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit