Hokejisté Hradce jsou poprvé ve finále extraligy
-
https://www.sport.cz/clanek/hokej-extraliga-ruzicka-ma-v-play-off-jubilejni-sedesatku-pocta-ale-docenim-to-pozdeji-ted-hrajeme-finale-4138668
Voženílek je super, líbí se mi celé play-off, podle mě klíčový chlap Třince. Dělá pro ně strašně moc. Ještě by mohl Třinec udělat Kempného ze Sparty, aby měl trošku ofenzivnější beky, když mu odešel Kundrátek. Anebo Kundrátka zkusit získat zpět. :) Musil se taky nebál před branku. Jinak do toho týmu je škoda zasahovat, je tam fakt vítězná DNA jakou pamatuji akorát u Vsetína v 90.letech :) mohli by to vyhrávat ještě 2-3 roky, pokud tým vhodně doplní. Protože Růžovi už je 37, což je taky klíčový střelec. Proto by se to mělo rozložit i na obránce, Kempný by se mi líbil, podle mě jeden ze 2 nej beků ligy směrem dozadu i dopředu. -
-
a tím druhým je právě Kundrátek. Pokud má totiž tenhle třinecký tým někde rezervy (byť stále vychází z toho, co tam vybudoval Venca Varaďa, ten nový trenér má pak dostatek rozumu na to, aby tohle neboural, pokud mu zůstalo i tak pohromadě 80% kádru, který ten play-off hokej Venca naučil hrát), pak je to obranná hra, kde se velmi oslabili a vzadu je zase drží, všichni to vidíme, až magickými zákroky Káca. To se ale nemusí dít stále. Třinec tady musí posílit a nejlépe návratem těch, kteří odešli a nyní třeba vidí, že to bylo chybou, pač Třinec je znovu ve finále a před obhajobou a oni už dávno mají dovolené (Kundrátek, Musil). Navíc by to měli být ofenzivní beci, aby se ta střelecká produkce zvýšila a rozložila fakt na celý tým, protože pár hráčů bude končit brzy a Třinec bude muset hledat nové lídry nad to ještě. Tak aby v tom přechodu nemuseli hrát na 1,2 goly, ale ten tým byl zase nebezpečný ve všech řadách jako za bratrů Kovařčiků + Kundrátka s Musilem.
Třince se drželo štěstí v seriích se Spartou a hlavně Pardubicemi. Nyní už si za tím jdou a vedou ve finále zaslouženě. Ale to štěstí se právě nedá pokoušet stále a Třinci to pro příští sezonu ukazuje, kde jsou ty jeho rezervy, byť třeba Adámek mě překvapil, jak se adaptoval, pamatuji si ho z Frýdku ještě, kdy jsem pár hokejů s kamarády, kteří chodí na každý zápas, navštívil. škoda, že se nepodařilo vytáhnout ještě další obránce z té juniorské zlaté generace Třince. :)
-