Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rozumíte jazyku mladých?Petržela: Před dvaceti lety jsme byli ve stejné roli, ale dost se toho změnilo. Oni teď mají svůj velký dětský koutek a míjíme se.Kadlec: Stačím jim displej. My chodili telefonovat ven do budky, oni mají v mobilu celý svět.Petržela:
    My byli vyjukaní a taky rádi, když na nás promluvil někdo z mazáků.
    Kdežto dneska si kluci sednou do šatny, převlečou se, ani o nich nevíš.
    Koukají do displeje, ani tě skoro nepozdraví.

Ztráta kontaktu? Sterilita?Petržela: Přesně,
    a strašně mi to vadí. Vždyť svým způsobem ani nevíš, s kým v kabině
    sedíš. Rádio nehraje, televize mlčí, každý má svou bublinu, ve které je
    schovaný. Ticho.Kadlec: Za nás to v kabině hučelo a šustily noviny. Vystřihovaly se titulky a lepily se na skříňky. Teď noviny neuvidíš.Petržela:
    Fakt mě to mrzí. Vstoupím do kabiny a pozdravím: Zdár! Kluci kolikrát
    ani nezvednou hlavu a nevědí, kdo přišel, valijó telefon. Já mám přitom
    rád komunikaci, pokecat, zasmát se, pošťouchnout se, prostě kontakt. Řeč
    těla u mladých mi napovídá, že je jim to fuk.Kadlec: V Turecku jsme mohli mít mobil na masáži, zatímco v Německu ani u jídla ne. Dost záleží na trenérech.Petržela:
    Člověče, já myslím, že se to odráží i na hřišti. Vždyť toho kluka vážně
    neznáš. Nevíš, co má rád, jak se má, co potřebuje. Chceš to do běhu,
    nebo spíš do nohy? To jsou základní věci, díky kterým můžeš soupeře
    oblafnout, když se je naučíš. Stačí si s útočníkem říct, že bude nabíhat
    na přední tyč.Kadlec: Na tom něco bude.Petržela: V
    kabině nenavážeš vazby, které pak zároveň fungují na hřišti. Když si
    bažant váží mazáka, při zápase si řekne: To je borec, teď za něj zarvu
    dozadu, protože si to zaslouží.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/milan-petrzela-michal-kadlec-rozhovor.A230713_141724_fotbal_vp2

tohle si musí pořešit klub. Ten rozdíl Německo x Turecko mě nepřekvapuje.. Když jsem ještě učil, všechny holky musely dát telefony na první lavici přede mnou, byla prázdná. Po hodině si je mohly zase sebrat. Tohle do školy nepatří..
    Popravdě se divím, že má zrovna Svěďa v kabině až tak velkou demokracii... 😀

• https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/matej-kovar-brankar-sparta-praha-manchester-united-hostovani.A230713_100212_fotbal_tals

myslím, že Sparta nebude nijak zaskočená, pač podepíše Vacla. Ten tuším dosud nikde nepodepsal, přijde navíc zadarmo, brankáři zrají do 40tky, tzn. 3-5 let ještě může za Spartu klidně chytat. čiže tady to je zbytečná hysterie, Vaclo je určitě kvalitní náhradou, jak ukázal i teď na Ostrovech, kdy tahal z bryndy Huddersfield.. navíc Sparta mi kvalitní dvojku, Vorel teď chytal proti kvalitním Srbům dobře a i hru nohou má velmi dobrou na případného náhradníka..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropske-ligy-porad-jsem-jako-ve-snu-jurasek-exkluzivne-o-prvnich-dojmech-v-benfice-letu-s-mistry-sveta-i-obri-klauzuli-4330744

"Sledoval jsem ho z tribuny. Tým vypadal
    skvěle, měl jsem z toho dobrý pocit. Přišlo mi to rychlejší,
    techničtější, ve všech směrech o něco lepší. Ale nevyděsil jsem se,
    naopak se těším, až budu na hřišti a budu toho součástí."

no a tady to právě bude o tom, jestli to, čemu tady říkáme rychlý krajní bek, nebude v Portugalsku pomalé, tam už jsou totiž rychlí jako David všichni a spousta ještě rychlejších, tak jsem zvědavý na to srovnání, pač jiným mezinárodním srovnáním DAvid právě neprošel.. zápas s Polskem, které prohrálo i s Moldavskem neberu.. a to se nebavím ještě o technice v práci s míčem v rychlosti, s tím má David právě problém..proto neobejde hráče ani tady u nás..tam bude muset obcházet elitní Brazilce

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-bundesliga-velky-bavorsky-vyprodej-bayern-nabizi-hvezdy-aby-mohl-koupit-kanea-4329979

to není žádné vida... Bayern je nejlépe hospodařící klub na světě - viz. relevantní čísla.. Pak se nemohou dočkat totiž toho, co Barča nebo obecně kluby z Pyrenejského pol., nebo i ty z Apeninského, a sice, že jim hrozí bankrot, popř. finanční sankce od UEFA, pane redaktore.. 😉

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/sparta-priprava-soustredeni-v-rakousku.A230712_143159_fotbal_min

Sparta hrála včera dobře, byla silná na míči. Je třeba na ty přípravné koukat, ne psát jen o výsledku. Dali navíc regulerní gol, který sudí neuznal, ani on sám asi netuší proč..nastřelili tyčku. Soupeř měl jednu střelu, přitom to byl technický, kvalitní tým, s dobrou výstavbou útoku. Sparta buduje monstrum, vám říkám. V té záloze je to už teď nadupané hráči, kteří umí dát finálku - Sáďa, Kairinen, teď přibyl ten Srb, jestli ještě bude nastupovat na křídle Ševa, tak to bude pro soupeře hodně těžko bránitelné chytat ty kolmice nejen na Kuchtiče, budou se prolínat předpokládám v řadách. Navíc mají rychlé halvbeky, Ryneš se mi líbí více v sestavě než Zelený, jen se musí ještě naučit jezdit i dozadu poctivě, byť v tom tříobráncovém nemá halvbek tolik obranných úkolů, jako kdyby hrál klasického krajního beka, což on navíc není, je to tuším křídlo. Takže není až tolik zvyklý bránit. ale mají tam Kairinena a Saďu pro výpomoc.
    Ryneš, Ševa, Saďa a slyšel jsem, že i ten Srb mají navíc výbornou střelu. Z lavičky Hujer totéž.. Ten tým má vše zkrátka pro ligu.. 
    Sparta může a nemusí se bát ofenzivně, má na to tým. Navíc zezadu mohou posílat přihrávky i Krejča s Filipem. Ten tým je vyvážený ve všech řadách, velmi silný na všech postech, Sparta nemá jen krajní beky, ale to v lize téměř nikdo..Může jim to dělat potíž v pohárech, v dalších kolech, že budou snadněji čitelní pro soupeře. Moderní týmy mají nacvičeno zkrátka vícero systémů, ale musíte mít na to hráče, což trenér Priske ví, že čtyřobráncový si nyní nemůže dovolit hrát..

• https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/433932/karabec-v-hledacku-boloni-zajem-je-potvrzuje-agent-co-na-to-sparta.html

za 120 mio + vyšší bonusy z dalšího přestupu bych Adama pustil, jak už jsem psal, pač bude mít problém dostat se do téhle nabité sestavy Sparty, jakože dirigenta už asi našla v tom Srbovi, co nyní přišel, pak je za ním případně v záloze Ševa, měl by to hodně těžké..Mně se zdá, že potřebuje nějaký impulz + zažít západní mentalitu a přístup k přípravě, jako by postrádal motivaci..

• pač za normální situace, kdy by Adam zářil už ve Spartě, by odtud šel za sumu ne pod 350mio, tzn. Sparta to musí získat v budoucnu v bonusech, tzn. 30-35% min. bych určitě požadoval k té částce 120tis s tím, že jde o perspektivního hráče, reprezentanta, se kterým měla Sparta velké plány v dalších sezonách, po adaptaci v kádru áčka, která poslední roky z přechodu od juniorů probíhala..

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/trener-miroslav-koubek-rozhovor-viktoria-plzen-priprava.A230711_171435_fotbal_min

Plzeň by měla hrát s tímhle kádrem KAŽDÝ rok o titul, tvrdím už roky. Tento rok mají poddimenzovanou obranu, jak říká i trenér Koubek, a budou to muset řešit možná ještě nějakými nákupy, protože Hejdovo zdraví nemusí být stálé a kdo ví, jak se chytne ten zbytek mladých hráčů. Tam je slabina Plzně. Ale všude jinde jsou na titul. Včetně rozumného nákupu toho slavisty. Ještě může pomoci zkušenostmi v téhle pohárové sezoně.
    Včera jsem koukal na Spartu a ten Birmačevič vypadá dobře, stejně jako výměna Zeleného za Ryneše, Sparta je opravdu silná ve všech řadách, staví monstrum, nic je navíc nenutí prodávat jako Slavii, potřebují jen najít kvalitní, evropsky konkurenceschopné krajní beky, aby mohli sáhnout i po čtyřobráncovém systému v zápase. Trošku jsem se unáhlil asi zatáhnutím Baníku do boje o titul už letos, tam ještě musí opravdu nakupovat (kraje + hráče jako Vašulín, zdvojený post s Almasim, Hlavatý - druhé míče okolo vápna, popř. Valenta na křídlo, taky zdvojené posty, pač takhle to mají týmy před Baníkem, Sparta, Slavia, i Plzeň mohou složit dvě kvalitní jedenáctky na ligu, tohle Baník ještě říci nemůže a bude-li kombinovat v příští sezoně poháry, bude muset na tohle schéma taky najet, aby mohl rotovat sestavou) a sehrávat se. Sparta, Slavia i Plzeň jsou odskočeny a bude to vidět i v sezoně, budou zřejmě vyhrávat všude. Mají totiž i kvalitní trenéry, sehrané, kvalitní kádry. Ten souboj o titul bude letos zase zajímavý. :) Ligu to jen posune kvalitativně zase o krok vpřed

• a nevím, jak to trenér Priske udělal, ale Wiesny začal bránit.. už měl náznaky na konci minulé sezony se poctivě vracet, včera to bylo vyvážené směrem dopředu i dozadu. Je to o hlavě a o tom, jak vás ztrhne kabina, jak už jsem psal. Pokud do ní dostanete převahu týmových, bojovných typů, tak i tihle "lajdáci" si najednou některé věci uvědomí a že pokud chtějí v tomhle dream teamu hrát, budou muset makat tam i zpět jako ostatní.. :)  to je klasická davová dynamika O´Sullivana z psychologie..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit