Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-28-kolo-slovacko-sparta-praha.A230422_124345_fotbal_duff

to tam nahrával Krejča do té tutovky Haraslínovi. Právě tohle je síla Sparty, ta levá strana. Slabinou je naopak strana pravá. Tam teď bude asi nastupovat Filip Panák, který má taky silnou rozehrávku, pač Viťaz je trochu z formy. Hlavně Vitík není nikterak rychlý stran reakční rychlosti, to je jeho slabina. Sparta ale byla lepší stran šancí, podle mě její nej zápas na Slovácku za poslední roky a potvrdila, že ten tým vyladila. Každý zápas nejde vyhrát, měli dlouhou serii výher. Ale dobrý výkon. Slovácko je doma stejně silné jako ta první trojka. :)

• anebo redaktor možná myslel tu penaltovou situaci. Ale v 1. půli tam byla ještě super akce po ose Krejča-Haraslín a tuším Kuchta dával do tyče. Tohle by měla být hra a síla Sparty i v zápasech se Slavií. Tohle jsem viděl velmi málo v derby. Sparta má totiž navrch nad Slavii v obraně a hře obránců. Má jich spousty konstruktivních (Krejča, Panák, Vitík jsou moderní typy stoperů), může dělat vystavbu útoku tedy odzadu. U Slavie se to týká jen Holeše (a ten má pro Slavii větší cenu ve středu, na té šestce, tvrdím) a Ousoua, což je taky jeho jediný přínos týmu. Pač když je Ousou v sestavě, tak by tomu měla být přizpůsobena i taktika Sparty nebo každého týmu v tlaku na něj + snaze ho rozhodit. četl jsem od Ivana Haška, že všichni Slavisti hráli super. Přes Ousoua šly všechny branky Slavie.... o třetí se nemusíme bavit a ty další dvě, to právě propadl hluboko v poli, což se mu stává poměrně často, pak chyběl vzadu ve svém prostoru. Navíc to ale neudělal ve chvíli, kdy byla Slavie na míči a před bránou Sparty tím, že by šel třeba na standardku. To by ho někdo zajistil. To těžiště hry bylo ve středu pole právě, on je příšerně netaktickým hráčem, navíc se mentálně nechá rozhodit. Včera ho JIndra už ani nepostavil do důležitého zápasu, myslím, že už to taky cítí. Tohle není hráč pro Slavii, tvrdím.
      Sparta má podle mě největší sílu vepředu v lize - nej křídla, měla by diktovat v každém zápase tempo hry, vysílat ty kolmice od tvořivých stoperů na čvančaru, Kuchtu, Haraslína, Daňka, Peška, to je neskutečná síla, kterou nedisponuje ani Slavie. Ta se tomuto může vyrovnat pouze v Olayinkovi, který je schopen zahrát téměř každý zápas. Vůbec zkrátka nepustit soupeře do hry a snažit se dát min. 3 branky v každém zápase, to by mělo být povinností Sparty. Slavia Spartu předčí stále v zastupitelnosti hráčů na jednotlivých postech (bylo vidět v derby, Sparta má ale široký kádr, čímž tenhle svůj nedostatek eliminuje, navíc Zelený nebo Krejča už dokáží zahrát na 2 postech v sestavě) a samozřejmě na krajích, to je její hra + Slavia musí mít tvůrce hry, proto hledali Zafeirise coby náhradu za Stanciua tím, že má horší výstavbu útoků zezadu. Tím se stávají méně čitelnými, další výhoda před Spartou. Ale Sparta může hrát přímočaře zase, což je dnešní moderna. Oba týmy mají úplně rozdílné pojetí hry a ve vzájemných střetech je to tak o tom, v těch soubojích o titul, které je nyní čekají, kdo komu vnutí svůj styl hry. V derby si ho nechala vnutit Sparta, což bylo překvapením vzhledem k té komplikované sestavě Slavie.
      Tomáš Rosický nemá zdaleka hotovo. Stále ho čeká hledání krajních beků, přičemž platí, že Wiesner jím určitě není a na křídle má takovou konkurenci (viz jména výše), že je třeba se ptát, jestli by to neměl být další z letních odchodů ze Sparty, jakože je to pozůstatek té původní kabiny, které bylo vše fuk. To jeho bránění Schranze nyní tak taky vypadalo. Sparta by měla kouknout do Olomouce na jejich krajní beky - Chvátala, Slámu, Zmrzlého, pokud nemá trenér Priske teda v rukávu nějaký letní příchod na tenhle post. A zkusit si tyhle Hanáky připravit, mají dobré základy od trenéra Jílka, tohle jsou těžké posty na scouting, krajní beci se shánějí ještě hůře než stopeři, tam to má ale Sparta vyřešeno narozdíl od Slavie.
      Sparta se nesmí bát útočit i v těch zápasech se Slavii. Jurásek není rozhodně žádný zázrak v bránění. Chápu, že každý dnes sleduje data, ale on není ani žádným driblérem, má pouze reakční rychlost a je běhavý. Takže ty prostory pro silná křídla Sparty se určitě budou otevírat a ta běhavá křídla Sparty by měla ty slavistické kraje zaměstnat po celý zápas tím, že mají i silné alternativy na lavičce. Ve středu má Sparta Kairinena se Sáďou, mě zatím ten Zafeiris nepřesvědčil, přestože je opěvován, ale zároveň ho taky nekritizuji, protože se teprve adaptuje, ale Stanciu to zatím není a Sparta ho tam v pohodě může vyeliminovat šestkami. Horší už to bude vždy s Lingrem, kterým je běhavý, důrazný, to je podle mě momentálně s Olayinkou nejcennější hráč Slavie po těch zraněních Provoda, který se mi taky zdál nepostradatelný s Holešem pro celou Slavii. 4 klíčoví hráči podle mě pro Slavii, o které by neměla přijít v téhle fázi - pro ligu. Protože ty krajní beky mají na ligu úplně dostačující. Jak píšu, jsou i týmy, které nemají pomalu žádného a hrají o čelo. Spartě se zvedl Hujer po zranění, ale pro mě to pořád je od něj jako od cizince tuze málo. Na krajích bude muset Tomáš ještě hledat s trenérem, aby hra Sparty nebyla tolik čitelná. Ale jak říkám - v jednoduchosti je krása, ale i síla, a pokud máte vepředu tolik silných hráčů pro hru po křídlech, tak to je nebránitelné, navíc pro tak zranitelnou obranu, jakou momentálně Slavia tuhle sezonu disponuje.

• a víme, že Olayinka míří ze Slavie v létě do CZ Bělehrad, zájem je i o Lingra. No pokud Slavia přijde o tyhle dva současně, tak to je zase situace podobná odchodu Stanciua, protože za ně nemají absolutně v současném kádru náhradu. Kdyby odešel Jurásek, nebude to pro ně taková ztráta jako tihle dva, tvrdím. Pač tam mají pro ligu zastupitelnost tím, že tým Jindry pracuje koncepčně stran té podstaty hry Slavie a ty kraje si vychovává a nakupuje tam hráče primárně. V lize jinak krajními beky disponuje už jen Olomouc, tvrdím. :)
        Sparta má naproti tomu pro příští sezonu konsolidovaný kádr, asi s žádnými prodeji nepočítá pro příští sezonu - za mě, i při tom, jak vidím nevyužitelnost potenciálu Plzně tuhle sezonu (minulou mě ten titul nepřekvapil, ale Plzeň bude mít  velké starosti vzadu, rozpadne se jí osa týmu - končící Hejda, odchod Kalvacha, nevidím náhrady), je pro mě Sparta jasný favorit pro zisk titulu příští sezonu. čiže, i kdyby to tuhle nevyšlo, tak příští by už měl tenhle podle mě dobře sestavený kádr Sparty dominovat.
        Navíc mají ještě, jak jsem psal, v béčku důrazného Kamenoviče pro zápasy, které je nutné ubojovat, ofenzivního Vydru + zajímavého Goljana coby další alternativu na křídlo. Je to jen o sebevědomí tohoto mladého kádru Sparty, jestli už dorostl pro tuhle sezonu na to sbírat tituly. Momentálně věřím Spartě nejvíce stran sbírání pohárů. Slavia si velmi ublížila odchodem Stanciua a hodlá si zřejmě ubližovat dále...pač Lingr, Olayinka podle mě by měli zůstat, dokud za ně nebudou mít náhradu, a tu zatím nevidím v příchodech za poslední roky..

• Stačí jim tam ten míč házet kolmicemi do prostoru, včera to bylo na
        Slovácku zase vidět, kdy ty největší šance šly právě po kolmicích za
        obranu, což by mělo být hrou současné Sparty, kterou by měla doslova
        válcovat ligu. Mají opravdu velmi dobře sestavený základ toho kádru v
        tuhle chvíli. Musí vyřešit jen krajní prostory + se nebát hrát, jakože je třeba vzít v potaz, že ten kádr ještě stále sbírá zkušenost, sehrává se a v podstatě v té nejkratší možné době hraje už o titul se Slavii, která tohle vše má už za sebou díky Jindrovi a jeho týmu, který tam už roky pracuje koncepčně, včetně scoutingu. 
        Sparta se nesmí bát v těch těžkých zápasech s Plzní, Slavii, to je základ. Sílu mají neskutečnou - za mě nej obrana (defense-ofense) v lize a nej křídla v lize + Ondra Kolář se mi taky nezdá nikterak jistý po tom zranění nebo svatbě 😂😉, čiže je třeba ho i více prověřovat střelami v těch zápasech. Sparta je i na tomhle postu momentálně před Slavií, co jsem viděl poslední zápasy a Kováře v akci.
        Pokud budou hrát svou hru, tak ten titul vyhrají už tuhle sezonu. Včera to bylo zase vidět, že tam jsou vítězné typy, Slovácko přehrávali jako jsem to neviděl roky od Sparty, když vyjela do Hradiště.. :)  A Slovácko je dobrý lakmusový papírek na otestování svých schopností, díky zase práci Svědi. Jednak zkušený kádr a hrají téměř každý zápas na 100%, Svěďa by je zabil, kdyby ne..

• navíc Slavia teď jede na Bazaly a Baník hrává vždy nej fotbal s tím, když přijde jaro (lepší počasí) 😂  no fakt.. je to dáno tím, že Baník má technický tým. Navíc mají období, kdy zase hrají naplno. Teď to bylo vidět na Bolce. Laco Almasi nedal pěkně dlouho gol, a to je statistika. TAkže ještě bych s hodnocením nastavení slavistického týmu být Jindrou počkal až po tomhle zápase venku, kde to Slavii moc nejde právě.Aby pak nedopadl jako David z Jablonce, který furt mluví o výborné jablonecké defenzívě, a já se furt ptám, jak na to přišel. 😂😉Jablonec má jednu ze dvou nejhorších defenzív v lize podle mě. viz. tady:  https://www.sport.cz/clanek/fotbal-poprve-doma-jako-host-horejs-se-s-jabloncem-vraci-na-jih-snad-to-skonci-jako-na-podzim-doufa-extrener-dynama-4142655

a dnes pětka od velmi průměrných Budějek. Tady jsem fakt čekal, že Gablonz vyhraje s hrou na brejky. Ale než se zorientovali, kam vůbec dojeli, tak prohrávali 3:0. Peltonenovi museli po zápase dělat bypass asi. Už na tribuně. Gablonz nemá vyřešenou obranu a bude tam muset přivést min. 2 stopery na nějaké úrovni.

• "Bazaly"... chachaři by mě zabili.. 😂😬

• tak jsem chachary telepaticky vyhecoval minulým komentářem, pač to tady asi reálně nikdo nečte - "Tijani nemá kvalitu, což jde vidět v neproměňování těch šancí" a Tijani dnes jeden z nej hráčů a 2 branky, nebo "Baník nemá kraje, netuším, zač si takový Juroška vysloužil prodloužení smlouvy" a Juroška nahrávka na gol a ta jeho pravá tam řádila dnes jak černá ruka.. :) nebo "Letáčka netuším, proč Baník kupoval, mě už nezaujal v Pardubicích" a Letáček dnes taky jeden z nej hráčů.. :)
    Musíte holt hoši makat na 100% každý zápas, jinak to fandům zkresluje. Jinak s tím žádný trenér nic nesvede.. Třeba v Budějkách trenér Hapal udělal dobrou taktiku s běhavými hráči v sestavě, tzn. chtěl hrát ty náběhy za obranu, což je proti nim jasná zbraň, pač ta jejich tříčlenná obrana se nezajišťuje, Králík je třeba dobrý v jejím řízení, dobrý poziční hráč, ale tuze pomalý i na naši ligu.
    O Tijanim jsem ale psal, že se zlepšil po té hostovačce na Slovensku, hraje týmově, to se mi líbí. :) Jestli to bude za 2-3 roky další Laco Almasi a Letáček další Nita, tak v pohodě, nemám nic proti. :) Letáčkovi pomáhá podle mě i konzultace s kolegou Mikloškem, to byl výborný golman. Zlepšil se, jde to vidět, musí zlepšit hru nohou ještě, aby se dostal mezi nej golmany ligy, což bude muset, pač majitel chce do pohárů :)

• „Je to
      dobrý, vysoký, silový útočník. Stejně jako Klíma nebezpečný v pokutovém
      území a dneska tu kvalitu prokázal. Dostal se do dvou situací, které
      vyřešil gólově,“ uvedl Michal Bílek.

„U
      druhého gólu jsem ho měl za zády, ale byl tam o setinku rychleji. Moje
      chyba,“ litoval Hejda. „Ale v soubojích jsme ho eliminovali, neudržel
      nějak extra moc balonů. Prostě dal dva góly, tak se útočník chová.
      Bereme to tak, že jsme ho neuhlídali.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/trener-michal-bilek-kapitan-lukas-hejda-plzen-banik-ostrava.A230416_221321_fotbal_min?zdroj=vybava_recombee

a to je právě ten problém (co říká Hejdič), který mám s Tijanim. že krom toho, že nedával jasné tutovky, tak udrží velice málo balonů ve stylu té devítky, rozhodně méně než Laco Almasi. Pač to musí být základ jeho hry, tím bude všude užitečný pro tým. Pak bych o něm mohl napsat, že je kvalitní.. Je otázka, jestli to s ním půjde dopilovat právě..

• no tak všechny tři goly Sparty přes Ousoua, potřebuješ ještě Jindro více důkazů??? Plus dva slavistické přes pravou Wiesnerovu stranu, to zase pro trenéra Priskeho, chce to velkou odvahu stavět proti Slavii Wiesnyho na nejsilnější část slavistické sestavy, tzn. kraje. Slavie má hru postavenou na hře krajních beků + bylo i téměř jisté, že ho tam min. jednou Schranz ve vápně přehraje, což jsem psal. Wisney je tuze špatný v bránění, tuze.. dnes to bylo několikrát zase vidět.
    Ogbu se mi zdá nový Deli..líbí se mi nejvíce z beků poslední doby ve Slavii. Sparta se mi 1.pol. vůbec nelíbila, jako by nebyla dobře připravená na zápas, pač Slavie měla hodně defenzivně laděnou a komplikovanou sestavu, měli toho dnes využít. Nehrát Ousou, tak dnes ještě prohrají, kupodivu vzhledem k okolnostem..

• a teď koukám na West Ham - Arsenal a je to stále stejné - Antonio, Bowen a Benrahma s Ricem naprosto klíčoví pro tenhle team, jak jsem psal snad před rokem-dvěma..:)

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-rozhovor-po-derby-sparta-slavia.A230415_215452_fotbal_dc

Ogbu se mi líbil nejvíce včera, Oscarovi se podle mě taky zápas povedl, mám ho rád, jak jsem psal před zápasem, že by měl být v sestavě, snad se prodá ještě někam dál, je hodně fotbalový.

• Oni nepřijeli kvůli atmosféře, z které
        já byl nadšený. Oni hledají špičkové hráče, chtěli vidět v akci Davida
        Juráska a ten nehrál. Odvaření z toho nebyli,“ cituje Hašek manažery z
        ciziny, kteří na Letnou přijeli. Tak úplně s prázdnou ale z Letné
        neodjeli. V notýsku měli napsané jiné jméno z tábora sešívaných. „Líbil
        se jim Ogbu. Odehrál derby velmi dobře. Herně jde nahoru, určitě ještě
        poroste,“ posílá do Edenu varování, že na stopera sešívaných tam může
        brzy přistát zajímavá nabídka.

a scoutům, co byli ze světa na Letné se líbil taky nejvíce, jak říká v článku na sport.cz Ivan Hašek

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit