Sparta se na Letné zkusí přes Kodaň dostat do 4. předkola Ligy mistrů
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-lehecka-winston-salem-finale-korda-skrec-zpravodajstvi.A230825_071546_tenis_ikuc?zdroj=vybava_recombee
tohle je jen slabě obsazená 250tka, ta elita už trénuje v New Yorku, popř. regeneruje před vrcholem sezony US Open. Mrzí mě ta skreč Sebíka, byl jsem zvědavý na srovnání Jirky a Sebíka, taky by to byl zajímavý souboj našich bývalých elitních hráčů, Berdi se Štěpcem, aktuálně v roli koučů-mentorů Jirky a Seba. Oba jsou na tom turnaji s klukama. Ale jsem zvědavý ještě na jiné srovnání - Jirka vers. Rune, podle mě na něj má. Rune navíc je po nějakém zranění, aby se do toho 2.kola na US Open vůbec dostal. :) Tak snad už to zvládne Jirka dotáhnout - Baez ani Corič (v jeho formě tuhle sezonu) určitě nejsou nad jeho síly, měl by si připsat první turnajový titul, jestli chce aspoň do té TOP 15 v budoucnu.. -
Slavia i Plzeń super.. Sparta hrála do 55. min dobře, směrem dozadu zkracovala suprově hřiště, zahušťovala prostor před vápnem, Dinamo se do nich nemohlo vůbec dostat, dozadu hrají 5-2-3, snažili se o brejky. Jen je to pořád o tom samém - Wiesner je velice špatný a laxní do obrany, to se vždy proti dobrému soupeři projeví. A Dinamo je podstatně lepší soupeř než Kodaň, už jen po technické stránce. Sparta to bude mít doma těžké, protože Dinamu bude vyhovovat hra na brejky a budou umět z toho těžit daleko více než Kodaň, kterou Sparta mohla v pohodě zavřít díky špatné technické vybavenosti hráčů Kodaně. škoda fakt toho zápasu s Kodaní, pač Poláci jsou podobné lopaty, ten zápas Rakowa s Kodaní byl nekoukatelný a nehodný posledního kola boje o Ligu Mistrů. Málem jsem u něj usnul.. I když Polákům teda chyběl podle mě klíčový chlap - Ivi Lopez. O to by to měla Sparta jednodušší v tom posledním kole. No hlavně, že budeme mít všechny tři kluby v základní skupině pohárů, kvůli národnímu koeficientu.
Dnes jsem poprvé jinak viděl Kaana udělat opravdu hloupost, kterou zazdil tým. Pač před poločasem takhle ztratit na půlce, ten balon měl zakopnout klidně až dolů do Splitu, jenom s ním netančit ve středovém kruhu. Sparta ale musí hledat fakt kraje, pač tam hoří a bude v Evropě bohužel hořet. Je otázkou, jestli tam neměl už v půlce jít Mejdr, pač Wiesner je opravdu nejhorší směrem dozadu snad z celé Sparty..další věcí je, že mu tam měl Sorensen pomoci zdvojovat. Tohle nebylo takticky dobře zvládnuté.. Ta 10tka Dinama je velice dobrý hráč, toho musí zdvojovat, ne-li ztrojovat v boxu.. -
-
Wiesner je křídlo, dopředu je cenný, ale dozadu vyloženě nebezpečný pro tým v těsných, vyrovnaných zápasech. Vždy s úbytkem sil ztrácí koncentraci a začíná být laxní v bránění..
-
-
koukám na Dohráno a Plzeň fakt nehrála dobře v těch Teplicích, to trenér Koubek omlouvá neomluvitelné. Teplice byly lepší, vyhrát si zasloužily, teď jsem zase slyšel něco jiného z jeho úst, přičemž to po zápase přiznal.. Tam není třeba shazovat výkon domácích, hráli fantasticky, navíc až do konce.
A líbí se mi, že je trenér Bohemky Veselý zase spokojený s obranou.. :) už asi zapomněl na pomalu evropskou desítku, kterou málem Bohemka dostala. Byla to asi největší nálož těch kol evropských pohárů a mohli dostat 15.. Nyní se Slováckem tam Slovácko taky neproměnilo šance, v Pardubicích měli dostat pětku, tak taky zajímavý obrat ve vyjádřeních.. Bohemka zase dostane někde takovou dardu, že to trenér Veselý bude blbě rozcházet, pač je to pořád o stejných jménech v té obraně, čiže to zase přijde, to mu můžu slibit. to je statistika. :)