Třinečtí Oceláři získali čtvrtý titul v řadě, v šestém finále porazili Hradec Králové 4:1
-
https://www.idnes.cz/hokej/ms-2023/kari-jalonen-trener-pozvanka-cesko-vozenilek-jerabek.A230501_101721_nhl_ten
dobře, že Vožu Kari tak rychle stáhl z oslav... Kdo ví, jak to tam vypadalo. :) každým dnem navíc se totiž snižovala možná pravděpodobnost, že ho ještě najdou. 😀😉 -
https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/kometa-brno-aaltonen-martinec-flek-marcinko-kundratek-prestupy.A230430_125505_hokej_coch?zdroj=vybava_recombee
a Třinec usiluje o návrat Kundrátka do obrany. :) udělal bych totéž, jak jsem psal.. Aby měl produktivnější i beky v příští sezoně. 😎 -
https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/finale-extraligy-sesty-zapas-trinec-mistr-daniel-vozenilek.A230428_233039_hokej_hrj
tak ono bude těžké od Kariho zrovna Vožovi tu pozvánku do repre neposlat. Po tom, co předvedl ve všech seriích play off a jak byl cenným pro Třinec. Vůbec jsem ho neznal, se přiznám. 😂 Nikdo z nás tady krom pár holek, které sledují více hockey, chachaři jsou spíše na fotbal. Ale ještěže si ho Venca Prospal, který ho objevil pro extraligu, vytáhl. Takových hráčů je tady u nás málo s touhle zámořskou mentalitou a potřebujeme mít i takové v týmu, my jsme spíše hračičkové naturou. Pro mě je to takový hokejový Kuchtič. U Kuchtiče máte ve Spartě pocit, že se mu prohnala kuna chovatelským výběhem, jak je dotěrný. No a tenhle Voža je to samé. Navíc je hrozně týmový a disciplinovaný. Klove jak zběsilý, ale jak sudí pískne, tak to pro něj skončilo a nechá si dát klidně přes hu.., jenom aby z toho byla přesilovka pro jeho team. Mně se hrozně líbí, hráč podle mého gusta pro týmový sport. úplně jsem se do něj zamiloval.
Akorát mám trošku strach, jestli ta mezinárodní úroveň nebude pro něj už moc rychlá. Navíc po tak náročné sezoně a v jeho náročném stylu hry až na hranici sebeobětování. Ale minimálně do kabiny a pro karikaturisty v českých denících (musí se suprově kreslit 😀😉) by to měl Kari absolvovat, i kdyby hrál až čtvrtou lajnu, nebo jen některé zápasy, či jejich fáze. Navíc bez vyzkoušení na takové akci se nikdy nedozvíme, jestli Voža na tu mezinárodní úroveň fyzicky má, pač jestli jo, tak to je pro mě prospect i na další roky a v podstatě až do té doby, než s hokejem sekne, pač takoví hráči prostě nejsou jako on, čiže to místo v repre by měl předplacené a klidně by se mu to mohlo i takhle říct, pač to je povahový typ, který si pořád pojede v přípravě i v sezoně svoje, nezpychne. A je to i dobrý trenažer na rozhovory nejen pro začínající studenty žurnalistiky. 😀 Některé rozhovory s ním byly vtipné uprostřed zápasů,kdy se mu moc mluvit nechtělo.
Mě by zajímalo více z jeho soukromí, co bude chtít prozradit. Jestli třeba doma náhodou nepeče jako tady můj kámoš z baráku. Vypadá jako on, že v pauze na oběd vystřílel ghetto, 120kg, málem dva metry, ale furt ho vidím běhat s plechem, jak vozí mamince i ve 40ti mazance, co napekl, do domova důchodců. Nebo jestli plete z vlny nebo vstává v 6, aby udělal lívance rodině k snídani. Tenhle týpek je podle mě i reklama pro hokej. Navíc je to podle mě výborný kluk a povaha, což ocení každá kabina. Já bych ho bral do týmu všemi deseti i s tím riskem, že třeba uprostřed MS zjistím, že to je jen na určité úseky zápasů. Ale věřím, že to zvládne a přál bych mu, aby ještě stihl rodinu zajistit, pač se málokdy vidí, že takhle hráč, zvláště v takovém sportu jako hokej, vyletí až ve 26-7letech. :) gl Vožo😇😎
-
-
navíc i karikatury fandů, ty kotle už dnes dělají vyloženě umělecká chorea - chachaři teď přišli s reminiscencí na Slunce,seno, jahody a vytasili uprostřed zápasu se Slavii Kelyšovou s tím farářem Otíkem.. čiže i pro fandy je Voža podle mě tahákem. Divák pozná poctivce, navíc působí vtipně, je zajímavý zkrátka i marketingově. To nechci radit firmám, ale je to můj obor, tak se neubráním.. 😛
-
-
a ještě teda se mi líbí jeho čtení hry (podle mě obecně inteligentní člověk), což hovoří minimálně o jeho vysoké herní inteligenci, to má s Kuchtičem taky podobné, i když jsem od slavistů slyšel leccos obecně na téma jeho IQ. Podle mě tihle hráči přináší do kabiny srdce a tím, jak se staví ke své práci jsou vzory nejen pro spoluhráče, ale i pro mladou generaci. Proto by měl český hokej takové jako Voženílek využít i po kariéře, popř. už v průběhu ní, aby byli třeba po vzoru fotbalu patrony mladežnických repre.
Voža zvládne i tu repre.. dobere minerály, kationty 😛, jenom by na něj neměl vyjít celý ten příděl piv, který inkasovala od Radegastu kabina Třince, pač to vychází zhruba 30 piv na jedince a Vožu čeká ještě možná rachota, za 10 dnů může fárat v Rize na MS. Tady na Východě je to gulak, kámo. Neměl si sem chodit. 😀 Podle mě tenhle typ potřebuje každá kabina zkrátka, pač se to pak přenáší i na ostatní, kteří mohou být trošku chladnější, čím více takových typů jako Voža v kabině, tím to tu kabinu ztrhne co nejblíže k tomu max. výkonu. Jeho trenér nemusí vůbec hlídat, pač on si pojede pořád těch svých 100%, tyhle typy to jinak ani neumí. Jak říkám, dobrá reklama pro hokej. Navíc je dobře zapamatovatelný, čiže i pro reklamní business a i tím pádem i na herce, ale on vypadá introvertněji, čiže tam to spíše vyjde na ty komediální role do reklam :) mně se zdá zkrátka i marketingově zajímavý i tím, že je to charakter.. -
-
gulak=gulag asi spíš :)
-
-
-