Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Celé je to jen o vnímání závažnosti rasistického chování, ať už ve
    fotbale nebo ve společnosti obecně. Kdo vyrůstal a žije v prostředí, kde
    se takové chování toleruje, schvaluje anebo dokonce obdivuje, toho
    rozhodnutí UEFA přirozeně zvedá ze židle. Naopak lidem pocházejícím z
    prostředí, které rasismus netoleruje a snaží se jej alespoň z veřejného
    života vymýtit, bude trest pro pana Kúdelu připadat málo přísný. Je to
    jednoduše na každém z nás, jak na tom s vnímáním rasismu jsme. Tuto
    událost je třeba vidět víc v kulturních souvislostech a s přihlédnutím k
    historickému vývoji. Zjednodušeně u nás v ČR je stále dost vlažný vztah
    k rasistickým projevům (důvodem jsou zjevně léta komunismu, kde lidská
    odlišnost a individualita nebyly v kurzu, a určitě i problematičnost
    soužití s romským etnikem). Klturně dost odlišné anglické prostředí,
    které si v minulosti s rasismem užilo určitě víc než my, se ale v
    posledních desetiletích hodně posunulo směrem k respektu odlišností mezi
    lidmi, včetně barvy pleti. Je bohužel jasné, že společenský vývoj nelze
    přeskakovat a že rozčarování pana Kúdely a s ním stejně smyšlejících a
    jednajících jednotlivců bude v příštích letech asi stále dost...  

    • TheGGG

      bože ty máš dost, to jsou kecy naučený z FFUK? Klekat před kriminálníky z black lies matter, přepisovat vlastní historii a omlouvat se za bílou kůži není nějaký jiný přístup k rasismu, ale naprosto uchylné degenerativní poblouzněné chování radikální levice. A ti kteří toto tlačí moc dobře ví, že to rasové nepřátelství rozhodně neuklidní.

      Toto je velmi podobná fraška jako meeeetoo, kdy se taky vytvořila radikální levicí pseudo kauza a následně padaly likvidační tresty a lynč bez jakéhokoliv důkazu.

      Že pro pomatený západ je údajná urážka bez důkazů horší než kopání do našich fotbalistů a série zaznamenaných fyzických útoků, mě nepřekvapuje, ale dělá se mě mdlo z čechů (no ti by se spíš označili za "evropany") co toto podporují u nás.

      Ale neboj se, my před kriminálníky z ghetta poklekávat nebudeme a komplexy západu jsou nám volné, neb ČR ani nikdy žádné kolonie a černé otroky neměla, tudiž tady je NULOVÝ zájem o rasové flagelantství bez ohledu na to, jak to budou loutky jako piráti a sluníčkoví profefoři gender/rasových pseudo-věd protlačovat.

      Jinak že tě netrápí ten rasismus vůči slovanům a východoevropanům, co na západě tak otevřeně panuje... aha, my máme špatnou barvu pletí, takže nemůžeme donekonečna hrát falešné oběti, kdykoliv se nám zamane.

      No díky bohu, že to multikulti se k nám nedostalo a celá střední a východní evropa může sledovat, jak jde západ do hajan... to by mělo většinu lidí probrat a komu se tady u nás nelíbí, může si jet třeba do afriky líbat tam tamním doktorům a inženýrům nohy...

      a ano, díky komárům jsme trochu odolnější vůči propagandistické progresivistické agendě co na západě tlačí CNN, BBC, guardian a další

      • A jak to máš teda s rasismem Ty? Sám píšeš, jak Tě trápí panující rasismus Západu vůči nám Slovanům (mimochodem souhlasím s Tebou, takový rasismus určitě existuje). Znamená to ale, že sám se jako rasista necítíš a že jsi proti všem takovým projevům, ať už ze Západu na Východ anebo jako v tomto případě od "bílých" vůči "černým"?  Anebo si to zjedodušuješ a dle potřeby a pohodlnosti si vybíráš, koho je třeba za rasistické projevy kárat a komu je to naopak třeba tolerovat? 

  • Jakože fotbaloví orgánové pečlivě pracují. Pracují na tom, že se v absolutní nelibosti ocitnou manšafty co mají afrikánce. Afrikánec = vždy potíže. My k nim taky nejezdíme hrát. Pomalu se hněv obrátí i k filmu. Aktuálně se řeší univerzální rasismus. Všechno nečerné je rasistické. A co nevidět se karta obrátí. Umělci z Afriky ve filmu? Ne děkujeme. Sami si za to hoši mohou. Sami.

  • Na to že rasismus bez určitých skutků není trestný,je to docela velkej humbuk ze strany pokryteckých ostrovanů

  • Důkazy dnes nejsou nutné. Záleží na tom, jestli máte nebo je za vámi síla!!!!!!!! My jsme malá země, a tak jsme nedůležití. Tak Kudelu sejmou i bez důkazů!!!!! Za to UK nebo USA - to je jiná váhová kategorie. Můžete si jít ztěžovat kam chcete a stejně je to k ničemu!!!!! Rusko s Čínou by mohlo o tom psát romány!!!!!!!!!!!!!

  • multikulturní šílenství v přímém přenosu, odsouzen bez důkazů..hnus . Černí nás válcujou a bude hůř volbou dredařů. Já si to nastavil pro sebe..nekoukám na sporty kde hrají ti jiní, nekupuji výrobky na které jsou reklami s účastí těch jiných, to samé platí o filmech...těch krásných starých filmů je ažaž...koukat na film kde královnu hraje černoška a na film s černým mušketýrem odmítám....WLM

  • do očí bijící nespravedlnot,

  • TheGGG

    tyto mírné trestíky pro rangers a tvrdý trest bez důkazů pro kúdelu jsou dalším vítězstvím black lies matter.... jak jsem rád, že toto západní multikulti šílenství je u nás v minimální formě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit