Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/boula-banik-ostrava-fotbal-prvni-liga-hapal.A231005_752572_fotbal_jrv

někdy před 14 dny jsem psal, že Boula hraje své nejlepší období v Baníku. Hodně se zlepšil pod trenérem Hapalem, ale není v tom sám. Podobně je na tom Ndefe, který si odpustí nesmyslné zákroky, kterými oslaboval tým, nebo vyráběl zbytečnou standardku.. O Davidu Buchtovi jsem psal, Pavel z něho dostává to, co v něm vidím od jeho 17let. Kvalitní trenér se pozná právě podle toho, že roste výkonnost jeho hráčů pod ním. Baník by potřeboval ještě rozjet po zranění Laca a vrátit Kaliho na tu kondici, ve které byl pod Galasem, když ještě v Baníku působil. Jsem zvědavý, co s ním provedou. Jestli ho předělají na stopera, nebo prodají. Baník by pak potřeboval každopádně nějakou říznější šestku - proto jsem psal o Červikovi. Protože jak Boula, tak Rigo jsou spíše tvořiví.. Navíc, jestli Baníku něco chybí, tak lídři v týmu. Možná to obstará Abdullah, ale ten je v týmu ještě krátce, možná Laco, určitě Kali, ale to je málo. Sparta teď jede, protože v ní je už několik lídrů, kteří umí nahradit ty absentující z nejrůznějších důvodů. Tohle by měl Baník do kádru taky implementovat. Jakože si myslím, že by měli usilovat i o návrat Zia, když by hráli poháry. Protože jsou hned 2 důvody, proč by na to mohl kývnout - horší kvalita maďarské ligy (naše liga šla s angažmá kvalitních trenérů v klubech nyní opravdu nahoru) + ten tým Orbána nebude hrát možná sám poháry, čiže tam strádá. Možná si vydělá, ale sportovně a i platově ještě do budoucna (hráč se prodává do lepších lig přes evropské poháry) by mohl získat ještě daleko lepší nabídku. Navíc Baník nastoupil cestu nějaké koncepce, tohle je třetí důvod, který by jej mohl přilákat zpět. A tím by si Baník vyřešil i zadní řady, pač s Lischákem by v takové KOnferenční lize nemuseli vůbec hrát druhé housle..jsou tam týmy druhého sledu evropských lig, kterým se goly taky dají dávat, byť si myslím, že Baník potřebuje především nějakého atletického stopera, ideálně levonohého k těmto dvěma, navíc s dobrou rozehrávkou.  Ale může se ještě více zvednout výkonnost Pojezného, ten se taky zlepšil, ale zlepšuje se už od minulé sezony, trošku jsem nechápal, proč ho Pavel nestavěl. Blažek taky není špatný scouting podle mě (min. na naši ligu), i když má horší rozehrávku. Baník hrává kombinačně odzadu, tohle budou muset vyřešit, aby takových stoperů měli v kádru více, schopných kombinace..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-lvicata-vyhlizi-dva-zapasy-bez-vitika-dalsi-ztraty-by-mohly-byt-fatalni-varuje-trener-5014076

Sam Šigut i v nominaci U21 trenéra Suchopárka... hodně strmá kariéra.. snad to vše zvládne v hlavě. Ale super. :)

• https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/jaromir-jagr-kladno.A231003_171234_hokej_rou?zdroj=vybava_recombee

my se tu už šici chachaři srovnáváme s tím, že budem šici v důchodu a Jarda dá ještě hattrick v extralize. Ovečkin už myslím rezignoval, že by ho kdy dohnal. Za týden vám řekne, že těch 10kg sundal a jde do první lajny

• ..nanominuj si tam koho chceš ... hlupáku ... v Albánii stejně prohrajete  ... a ty konečně pudeš ... a to svinským krokem!!

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-konferencni-liga-podruhe-do-kazachstanu-plzen-ale-tentokrat-usetri-cas-leti-totiz-pres-rusko-5014038

kua není to risk...?? v postsovětském letadle a ještě přes sovětské území. Ještěže ten serjoža, co tam pálí ty -buky- raketky ve volném čase, je teď v nemilosti režimu ve vazbě. Ale může mít syna, pokračovatele v rodinné tradici.. To by hrozilo i sestřelení, které hrozí ale nad sovětským územím, navíc ve válečném stavu, i tak.. Ada asi hledal adrenalinový výlet..

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/zdenko-frtala-teplice-rozhovor-po-slavia.A231003_752110_fotbal_ten

mě překvapil Knapík.. podle mě to byl nejlepší hráč Teplic. A pokud uskákal hráče Slavie, tak asi zaznamenal takový výkonnostní růst pod kvalitním trenérem Frťalou, že to může být varianta i třeba pro takový Baník, který by kvalitního, perspektivního stopera potřeboval. A možná i pro tu Slavii, která jich taky nemá na rozdávání.
    Ten zápas byl vůbec plný překvapení. Tijani třeba ukázal, že když není pokropeno a balon tolik neklouže, tak je schopen i Zidanovky. :) I když tu umím i já, tam je spíše důležité, kdo vás brání.. :D Tijani má problém se zpracováním a pokrytím míčů. Ukázalo se to třeba tuším na Servette v poháru, kdy chtěl zdržovat někde u praporku a ten Švýcar ho předskočil, že to Tijani ještě asi v životě neviděl.. To je jeho slabina a přitom by to měla být jeho přednost vzhledem k jeho musculatuře. Proto ho i takhle snadno ubránili stopeři Sparty v derby a bude to mít těžké i v Evropě právě, pokud na tomhle nezapracuje. V tom je třeba Mojmír daleko dál..

• https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/nominace-kvalifikace-euro-2023-albanie-faerske-ostrovy-trener-jaroslav-silhavy.A231002_122303_euro-2024_min?zdroj=vykuk_obecny

zbytečně senzační nadpis. Myslím, že tohle každý, kdo sleduje fotbal, chápe. I Filip. Filip je náhradou spíše za Brabu, popř. Holeše, kteří jsou tvořiví (Braba), atletičtí beci, Braba hraje navíc ze středu, kde to Filipovi více vyhovuje. Zima je spíše silovým typem, stejně jako Viťaz (Krejča, Zio), jsou více poziční. Braba více atletický, stejně jako Pany. je to pochopitelné. Pany má velkou konkurenci, bohužel. Nyní se v repre sešla generace kvalitních stoperů. Nesmí se zapomínat ještě na Holeše ze Slavie, který mu taky konkuruje, taky atletický typ. Ale toho by mohl v repre výhledově nahradit, pač je tuším o 2-3 roky starší, čiže se dočká i Pany. Na stoperu má naše repre nyní nejmenší problém. Problém máme na levém beku, halvbeku, kde je jen Juras..

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-machac-titul-challenger-orleans-ohlas.A231002_150931_tenis_pls

proto
      roky píšu o Tomášovi, že je to podle mě náš nejlepší tenista. Ale dnes
      už bych napsal, že jeden ze dvou nej, pač Jirka Lehečka ho dotáhl. Tomáš
      má problém se zdravím, jinak už byl dávno tam, kde je dnes Jirka,
      tvrdím, tzn. TOP 30 a dále by se vidělo. On má totiž neuvěřitelnou
      úspěšnost proti hráčům postaveným výše v žebříčku než je on sám a tam už by
      hrál jen turnaje ATP díky žebříčkovému postavení, tzn. více zápasů s takovými. Je to škoda, pač má
      podle mě talent, což posledních pár let píšu. Pro mě tohle není zase
      překvapení, stejně jako to, co o něm řekl před pár měsíci Djoko, že by
      měl byl daleko výše v žebríčku, než je. Po jejich vzájemném zápase, kde
      ho málem porazil..a to byl Nole v laufu..

• a Jannik Sinner už je nová world no. 4. :) věděl jsem, že to dokáže. A bude to fajn i z pohledu pavouku, že se s Carlitosem budou potkávat až nejdříve v semi na turnajích a oba sbírat body. Do budoucna snad až ve finále jako no.1 a no. 2  :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit