Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Podle mě prostě trocha té arogance a povýšenectví do motor sportu patří. Však ono to tak vždycky bylo, jen teď se to vlivem médií a sociálních sítí podstatně více akcentuje. Mít závody v televizi jako IT řešení, kde proti sobě bojují počítače, tak to mi fakt nepřijde jako vhodná varianta. 

  • Během několika příštích let se automobily bez řidičů začnou objevovat v běžném provozu, ve většině zemí už tomu brání jenom legislativní překážky.
    O práci přijde mnoho řidičů z povolání, a automobily budou moci nejenom jezdit "imrvére", ale budou i mnohem levnější - nebudou muset mít kabinu, volant, pedály, topení, sedačky atd....
    • A v případě poruchy pro ten vrak bez volantu přilítne vrtulník *1* *1* *1*

      Nechci ti brát vítr s plachet ale mrkni na co všechno narazil Amazon kři pokusu přepravovat zásilky pomocí dronů.
      To co popisuješ by poměrně snadno mohlo fungovat na železnici kdyby dráhy neuvízly v časovém vákuu. Je sice pravda že díky Pendolínu se během pouhých 75 let zkrátila cesta s Prahy do Bratislavy o závratných 12 minut, ale jinak se nic nestalo. Modelářům už vláčky na dálkové ovládání fungují .... čítám stovku let a do skutečné dopravy se ještě nic s toho nedostalo...... Tak jen aby jsi věděl jak dlouho si počkáš.
  • Monoposty poháněné čistě elektrickou energií ???
    Tady by se měl někdo probudit.
    Elektřina je pouze nosič energie stejně jako pružina v hodinkách, hydraulický olej v hydromotoru nebo tlakový vzduch v utahovačce.
    K vůli tomu že formule může jezdit na hnědé uhlí se snad nikdo nezblázní. To dokázaly mašinky už v šestnáctém století. Jen v nich nebylo ještě tolik toxických sraček jako nikl nebo kadmium. Vystačily si s čistým uhlím a trochou vody.
    Plnou parou back. *1* *1* *1* *1*
    • Ano, to jako by si naše společnost vůbec neuvědomovala: Že všechny "čisté" elektrické technologie nakonec běhají z 60% na hnědé uhlí nebo topný olej, který se spaluje v těch elektrárnách... i jejich kotle mají omezenou účinnost, parní turbína (jež také nemá 100% účinnost) pohání generátory, máme tu ztráty při transformování, ztráty na vedení... a ve finále je to celé možná méně efektivní než ta parní lokomotiva, jenom holt jiskry nezapalují meze a ten špinavý čmoud se vyrábí na jiném místě, aby se 300metrovým komínem šoupnul někam do stratosféry. Ano - je méně špinavý, ale také je ho mnohotisíckrát více

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit