Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já trávím každý den u počítače těch 6 a víc hodin, tak z něj mám taky hodně unavené oči a hlavu. Pak už jsem měla i rozmazaná písmenka, tak jsem si nechala změřit dioptrie a koupila jsem si dioptrické brýle a hodně se mi ulevilo. Vidím hůř na blízko a jak jsem pořád zaostřovala, tak se oči o to víc namáhaly.

• milacekpublika

Někde jsem četl, že na předejití únavě očí od počítače se vyplatí, když si snížíte světlo v místnosti a tím dosáhnete většího světelného kontrastu. Stačí nainstalovat klasické horizontální žaluzie, které zastíní slunce v místnosti a díky tomu na počítač lépe uvidíte, méně mžouráte a tím pádem i lépe vidíte a méně zatěžujete oči. :) 

• Já to teda dělám tak, že dokud je světlo, tak sedím u okna kde mám stůl a mám přirozené světlo. Když už se pak smráká, tak si prostě a jednoduše rozsvítím. A nějak unavené oči nemám. Paradoxně mám unavené oči, když mám dioptrické brýle. Tak jsem si ke stolu ještě koupila stolní lampu.

• macinan

Parádní tipy. Podle mého názoru je při práci na počítači základ nějaké příjemné osvětlení. Já například zjistila, že asi nejlíp se mi pracuje při světle solné lampy přírodní. Mám v pracovně jednu z https://www.magieprirody.cz/solne-lampy-prirodni/ a na tu nedám dopustit. :-)

• joskadevatej

Dobré tipy. Já naštěstí v poslední době už tolik únavu očí u počítače nepociťuji. Může za to i to, že teď už na počítači netrávím tolik času, co dřív. Drív jsem na počítači trávil opravdu hodně času. Hlavně kvůli tomu, že jsem na něm neustále hrál hry online. Teď už mě to ale tolik nebaví a počítač používám víceméně jen na práci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit