Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ahoj! Mám pro Vás tip, je to zajímavá možnost přivýdělku, skvělé na léto, když je hodinka, dvě času... Vydělávám si takto už od půlky května a penízky přibývají. Milionářka přes noc se ze mě sice nestala, ale i tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu. Kdyžtak mrkněte na http://www.Cerna-Cervena.cz/?s=t2
  • Jsem už muž v letech a mohu srovnávat
    - Svoji matku v roli tchyně, kdy byla k nevěstám od počátku laskavá, ale dominantní. To až ke sklonku života byla vděčná za pomoc a velmi vstřícná moudrá stařenka. Její případné rozladění přenášela na manžela a na syny, ale vůči snachám zůstala zpravidla solidární.
    - Matku mé manželky jako tchyni, kde ta mě zpočátku určitě nepovažovala za nejvhodnějšího partnera pro dceru. Ale spíš pro odlišný způsob života /přiženil jsem se na vesnici/, až jí postupně přesvědčilo to, že nejsem lenoch. Žili jsme spolu 10 let a nakonec prahla po osamostatnění moje žena víc než já. Nyní se starou tchyní vycházím velmi přátelsky.
    - Svoji ženu jako dvojnásobnou tchyni. A vidím rozdíl jen v tom, že v prvéím případě má možnost snaše pomoci a pomoc je vítaná a ve druhém případě, kde je snacha "nezávislejší" ráda pomůže bez vnucování. Je to moudré, protože je čtyřmi vnučkami milována a s tím už jejich rodiče nic nenadělají.

    Tedy, abych to shrnul, moje zkušenost je ta, že ženské a mužské uvažování se liší. Pokud se vztahy tněkde občas mírně rozladí, ale není to žádný horor, tak platí jedno poučení ze všeho:
    Učme se uvažovat v čase. Nejlepší tchyně je ta, která ctí svoji snachu jako nezávislou matku od rodiny /současnou i budoucí/. Na tom mohou všichni muži jen vydělat.
    • pěkně napsané a shrnuté...
  • My to v té začouzené, smogem sužované a černé jak uhel Ostravě vidíme asi tak: Tchýně jsou odvěkým tématem vtipů a lidové tvořivosti všeho druhu. U nás se na úpatí Beskyd vypráví toto: "Co to je: během dne to štěká a v noci to plave...?" - odpověď zní: "Zuby od švigermuther!".
    Karel jde cestou a potká pohřední průvod. Za rakví jde zarmoucená rodina včetně hlavy rodiny (Pepy), který jde přímo za rakví s velkou dogou. "Copak se stalo?" ptá se Karel Pepy. "Ale, tchýně vydechla naposledy". "A copak, rakovina, mrtvička - nedávno jsem ji viděl a vypadala skvěle." říká Karel. "Kdepak, tady ta doga..." odvětí Pepa. Karel se zamyslí a říká: "Poslyš, nemohl bys mi tu dogu alespoň na jeden den půjčit...?" žadoní Karel. "Jo, klidně, ale postav se do fronty..." odvětí Pepa a ukazuje na pohřební průvod za sebou...
    Náš štajger vždycky říkal: "Není větší neštěstí, než švigermuther na dohled od baráku" A měl synek recht...
  • Naivne jsem v tchyni hledala ,,druhou mamu,, nevideli jsme se celou dobu manzelstvi,ale visela ve vzduchu neustale.Nebylo nam to jedno .Mladi potrebuji svuj prostor na sziti i vychovu deti a nema je nikdo poucovat,ale respektovat a hlavne podporovat v kazdem smeru -mysleno moralne ne materialne

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit