Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Článok je super. Informatívny a zaujímavý - veď v BBC News si kvalitu strážia: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22751415.

Ani len nadpis ste nezmenili, to už riadna lenivosť.
  • Pěkná myšlenka jak uštřit starosti budoucí maminkám. Co mě ovšem nepotěšilo že se v článku zmiňuje že Finsko má jednu z nejnižších úmrtností kojenců, ale napsat kde je nenižší by neuškodilo. Pak bychom možná zjistili že Finsko má proti nám co dohánět..
    • Odpoveď na poslednú vetu: "to určite" :-D
    • Naše nízká kojenecká úmrtnost je obyčejná lež. Máme jinou metodiku její určování. To, co se v civilizovaných zemích označuje za mrtvého kojence, je u nás klasifikováno jako potrat. Není težké si to zjistit. Ve skutečnosti je u nás kojenecká úmrtnost vysoká oproti "Západu". Mmch, prý hlavně kvůli očkování, se kterým se to u nás přehání. Finové mají podle mně nízkou úmrtnost ne díky krabicím, ale díky střízlivému přístupu k očkování kojenců.
    • Myslíte v Evropě Švédsko a celosvětově Japonsko? ;)
    • http://www.zemepis.com/ku.php
  • co furt brbláte? Půl roku mateřská a pak roky placené rodičovské, kdy vám zaměstnavatel musí držet flek? A během pobírání rodičáku se dá pracovat?... ať je to v ČR jakékoliv, zrovna taková podpora není nikde jinde normální... ale jestli je vám víc papírová krabice s nějakým oblečením a plínama...
    • A ještě poznámka ty debile...moje žena dostala po návratu z mateřské okamžitou výpověd.....a rodičovská, ty bys makal 24 hodin denně za 7200? tři roky? Asi ne ty iqkvoši.
      • Skutečně si, milý drakene, myslíš, že by si CHLAP dal nick "vlčice"? 2x měř a 1x řeš. *3*
    • tak todle je fakt magor ...on se narodil z čeho, právě z takových podpor a v takových podporách vyrůstal jako malej a byl rád že je rád magor jeden
    • to je sice pravda, není pochyb, že MD a RD jsou u nás "výhodné", na druhou stranu maminka nemá moc možností s ohledem na nedostatečnou síť jeslí a školek a i když by třeba do práce jít chtěla, pokud nemá na jesle/školku soukromé, tak má smůlu.. a to dost často i když už dítě má 3roky a kdy s ní už zaměstnavatel může jednoduše rozvázat pracovní poměr.. takže zas až tak růžové to taky není a rozhodně nelze srovnávat jeden konkrétní "benefit" ale leda celou "prorodinnou politiku"
      • Ja nemam ani babicky ani jesle a malemu jsou tri mesice a do prace musim. Takze delam vikendy a o maleho se stara manzel...
      • Přesně tak,spozsta lidí furt srovnává délku rodičovské dovolené a že my se strašně máme,že můžeme být domas dětma dlouho.Ale-já chci jít do práce a nemůžu,protože děti prostě nemám kam dát.Mám dvouleté a roční dítě a do práce bych šla,ale kam jemám dát?Nechat je doma samotné?Babičky nejsou,školky,jesle taky ne...takže asi tak....
    • Dík za tuto reakci, konečně si někdo taky dokáže uvědomit, že je u nás něco dobrého. Většinou se na diskuze pod články ani nedívám, protože je mi nepříjemné číst všechny ty zatrpklé stížnosti.
  • Tak u nás nám nedají vůbec nic, vše co bylo pro rodinu se zrušilo. A mimo to mám ještě k tomu jako těhotná pocit na úřadech, u lékařů apod. že jsem se tím stala méněcennou pro společnost... *10*
    • Myslíte, že krabice s pár kousky oblečení je víc, než 220tisícový rodičovský příspěvek, které na každé dítě dostáváme u nás? V tom Finsku totiž nic jako až čtyřletá rodičovská (placená) neexistuje... Myslím, že zrovna v tomto je to u nás podstatně velkorysejší, než kdekoli jinde ve světě...
    • Memu miminku budou v patek tri mesice. V sobotu musim nastoupit do prace.
      Rekla bych, ze tri az ctyri roky rodicovske dovolene jsou pokladem pro rodinu.

A to nezminuji kolik jsme doplaceli za nemocnici.....

Takze si z nejakeho kysele ksychtu na urade nic nedelejte. Usmivejte se na ne......
    • nic nedají - téměř nejdelší PLACENÁ rodičovská dovolená, dostupná a téměř bezplatná lékařská péče na vysoké až nejvyšší úrovni, slevy na daních, bezplatné školství
    • zlato, najdi si na webu, jak dlouha je placena rodicovska dovolena nejen v severskych statech ale i okolo nas, krabice nekrabice...
  • pěkné,to by se hodilo všem budoucím maminkám,ale u nás to asi nehrozí *9*
  • U nás by musely z té krabice zaplatit daně... *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit