Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jste líná banda, která se nechce učit.
  • Aby se z těch státních maturit studenti neposrali. Žebrat po ulicích, to jim jde. Ale učit se, to už plačou.
  • Maturita státní je pouze z češtiny, cizího jazyku. Ostatní určuje škola podle odbornosti. Když chtějí mít maturitu, tak musí mít znalosti ze svého rodného jazyka a cizího. Kdo na to nemá, nemůže mít maturitu Jaké násilí, my jsme měli státní maturity a neposra,li jsme z nich..
  • Ono nejde jen o ty maturity. Uvědomil si někdo, že z těch absolventů najde uplatnění pouze část? Ti co neodmaturují, budou studovat o něco déle, ti co odmaturují také, protože je jim do budoucna tvořena vidina vyšších platů po absolvování VŠ. To že za nějakých 5-6 let nedostanou se teď neřeší. Co se tedy v podstatě řeší? Já si myslím, že procento nezaměstnanosti . A tím oblbuje naše ctěná vláda lid obecný. Vždyť stejným způsobem byli dnešní 35-40 letí oblbováni na karierní postup. A výsledek? Jiný u mužů, jiný u žen. V podstatě to ale znamenalo pokles porodnosti a žití singl /většinou u rodičů/. V podstatě menší požadavek na bydlení. Prostě vše souvisí se vším. Nejde o lidi, ale o ovládnutí stáda
  • Souhlasím, taky jsem maturoval za totáče a skutečně jsme museli něco vědět. Kdo neuměl, šel z kola ven. Ze 35 žáků od prváku nás došlo "jen" 24 a to ještě 2 neudělali. Po 20 letech na srazu jsem se od třídního dozvěděl, že když se kantoři dohodli, že zřejmě na to žáček nemá, tak ho za každou cenu vyštípou...dokonce se tím bavili. Vysoká, co jsem si dodělával po totáči, byla proti studiu na střední škole úplná "lehárna".....takže ať se mladí učí...nechci, aby mi jednou dělal šéfa nějaký mladý, ale z nevědomostí zakomplexovaný "študent" !!!
    • Naprosto souhlasím
  • Nerozumím stále více tomu, že demokracie jakoby předurčovala, že každý si může dělat co chce, že dostane vše zdarma,... To je jako v komunismu.
    Všichni se stávají odborníky ve všem, ale ve skutečnosti mají toho v hlavně velmi málo. Tedy velmi mnoho z těch, kteři dnes získají tituly jenom za docházku. A maturity se snad odehrávají v tomto duchu. Vždyť by mělo být výsadou, že člověk má vzdělání. Ať si to zaslouží. Pak má i tento poctivě studující student, který studium dokončí lepší pocit.
    Nějaká kontrola úrovně vzdělání musí existovat a tou je podle mého názoru státní maturita. A že má dvě úrovně je také dobře. Ale aby získal maturitu každý, kdo má střední školu, to by byla degradace. A také hlášky, že mi škola dá samé hlouposti, které v životě nebudu potřebovat. To je velmi nebezpečné. Vzdělání by mělo dát člověku všeobecný rozhled a schopnost dále studovat a vzdělávat se ve svém oboru. Nedokážu si představit například odborníka přes počítače, který neumí správně mluvit česky, který nedokáže napsat správně pořádně jedinou větu. Nedokážu si představit tohoto odborníka, že si neumí propočítat základní souvislosti pro funkčnost svého zařízení. A bylo by asi také smutné, když by člověk ani nevěděl, že našimi předky byli kdysi třeba Karel IV či že tady vládnul nějaký Josef II. A to přece musí dát škola. Tím navíc člověk získá sćhopnost něčemu se učit - a to i ve své profesi. Takže celkově není možné diskutovat pořád nad tím, že maturita je vlastně pro studenty stresující a špatná a že by pro jejich duševní zdraví snad bylo lepší, aby se vůbec neučili.
    Určitě jsou rezervy v technické přípravě celé organizace maturit a pak sběru výsledků a následné vyhodnocení a předání těchto výsledků včas studentům samotným. Ale to věřím, že se bude zlepšovat. Určitou nadějí je také nový ministr školství, který bude mít dost práce napravit tu špatnou situaci, kterou zapříčinil ten ministr poslední.
    Nejhorší na tom je, že vlastně udělat tolik škody, ale jediným jeho potrestáním je to, že mu bylo svěřeno další KORYTO !!!
  • proč je Poprpask., no naši milí mladí, jsou jen samá zábava, diskutování ale vědomosti žádné. Místo doučování k matuře - připrava na majále, PŘEDTÍM ŽEBRÁNÍ NA CHLASTAČKU..... ZAPOMĚLA JSEM NA NĚCO??? . Jediné co se ve škole naučí - flákat se a KECAT... A V HLAVĚ LUFT...
    • A vy člověče maturitu máte? Podle vašeho "projevu" soudím, že nikoliv. Patrně vaříte z vody...........
      • ... bejvávalo ... taky se maturity dělaly celostátně ... rozhlasem po drátě ... za lacino ... no, všechno se opakuje po spirále a tak to stojí čím dál více peněz , ale jinak to stojí za @ ...
        Taky nevím co s tím blbem bude, (tedy s vnukem) jen kecy, kecy, pardon ... samá presentace *1* *1* *1*
    • To máš asi ze své zkušenosti,nebo jsi zaručeně dobrý kádr.
  • Chacha kdyz jsem maturovala ja, bylo to to same vcetne neprihlizeni VS k vysledkum maturity. Navic to bylo za totace, takze byl kazdej rad, kdyz se dostal aspon na nejakou VS, kde ho vzali, kdyz nemel pribuzenstvo u koryt, ktere by mu zajistilo protekci. A na VS jsem mela ostrej marxismus kazdej den, nekdy tri, nekdy i sest hodin, az mi z toho bylo soufl, poslouchat ty nesmysly. Proto jsem po revoluci byla rada, kdyz jsem mohla dalkove vystudovat neco smysluplneho. Takze zadna novinka. Jenom tehdy, kdybychom kecli neco o nasili, tak bychom leteli a nikdo by se s nami nebavil.
    • Jo a jeste jsem zapomnela na to, ze na gymplu jsme si museli zvolit vyssi obtiznost zkousek, jelikoz temata pro jine stedni skoly byla automaticky vyloucena z vyberu. Takze zadna vyssi a nizsi obtiznost, ale automaticky vyssi. Asi se to nekomu nelibi, ale tak to bylo a pametniku je jiste dost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit