Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • honcka

    U tohodle je otázka, jak dlouho to bude podporovaný, že k tomu nic asi nepůjde sehnat od 3. výrobce kvůli nestandardnímu měřítku 1:120. Pro případné zájemce o Wargaming bzch doporučil před koupí se podívat na nějakou hru ve standardnějším měřítku. V podobném měřítku je např wargame flames of war, ta je v 1/100 takže např jde koupit technika okolo 100Kč za ks od Zvezdy, vyrábí okolo 50 druhů WW2 techniky a taky u figurek jdou bez problému sehnat snad všechny druhy jednotek.

    • To měřítko mě taky naštvalo. Ještě chybně uvádějí 15mm, přitom to dělají ve 1/120 což je TT. 15mm je 1/100 a začíná bý velmi populární a jde sehnat dost techniky, v plastu BF, Zvezda, PSC. Kov a resin má ještě větší zastoupení. Kdyby byly ve 1/100 tak do toho jdu okamžitě, takhle zatím vyčkávám, jestli s tím nakonec necuknou do 1/100. Zafinancovalo se to velmi rychle, tak je docela šance. Oni sami to mají u měřítka uvedené, že určitá šance na 1/100 je.

      • XorxoxTalarius

        Jenze s vetsim meritkem by jste musel pouzit daleko vetsi hexy, a zakladni hra by nebyla pro 4 hrace, ale pro dva, jelikoz by se jich tam proste vic nevlezlo. Nehlede na fakt ze by v ni bylo i min veci, nebo by byla drazsi. Od toho tam taky jsou ty podstavce, aby se s nimi lip operovalo.

    • XorxoxTalarius

      Tohle ale neni wargaming v pravem slova smyslu, tohle je proste klasicka deskovka zamerena primarne na boj. Nehlede na to ze nikdo cloveku nebrani ty pravidla i prostredi predelat pro flames of war, pokud by mu chybeli nejake jednotky. Navic je potreba rict ze hra ma i real-time herni mod (ktery ma paradoxne delsi herni dobu nez tahovy mod).

      A co se podpory tyce, tak bych se toho nebal, prece jenom vic nez puvodni hra je popularnejsi Blitzkrieg mod, a diky tomu jsem si jist ze autori budou chrlit rozsireni jak na bezicim pasu. Prece jenom moznost jak CoH podojit do sucha je vlhky sen vsech zucastnenych stran, tedy i nas hracu samotnych.

      A jeste je teda dulezite pripomenout ze ta hra neni delana o boji stovek jednotek, ale mensim komornim zapase kde ma clovek nekolik tanku a par jednotek pechoty. Pokud se drzi hry, tak s kazdou jednotkou ti klesa prijem surovin (upkeep), takze stejne neobsadis na takhle male mape tolik bodu aby jsi mohl vubec tolik jednotek postavit. O populacnim limitu ani nemluve.

      • honcka

        Já to psal hlavně, aby případně, kdo by si to koupil s tím počítal, jinak na boje menších jednotek já doporučím další alternativu a to Bolt Action, což je wargame taky ve standardním rozměru 28mm, nevýhoda je, že to oproti tomuhle bude potřeba víc místa a taky, že technika je dražší, ale zase si na tomhle víc zařádí ti, který baví ta modelářská stránka.

        • Mrkni po Battlegroup od PSC. Bolt Action mi přijde moc "arkádové"

        • XorxoxTalarius

          Ale Bolt Action je wargaming, tohle je deskova hra zamerena na boj, to je dost solidni rozdil. Asi jako kdyby nekdo povazoval mobu za strategii.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit