Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kallessin183

    Bylo by možné přinést třeba nějaké zápisky z vaší kampaně? takhle jak o tom čtu, se mi to strašně líbí, ale k přímému hraní se nejspíš nikdy nedostanu..

    • Sgt_Buckminster

      Ach, kéž by na to byl čas. Už samotný hraní umí být v kombinaci s povinostmi běžného života náročný, natožpak z něj potom ještě vytvářet nějaký prezentovatelný output. To je teď bohužel nerealistická představa.

  • Hledání nestvůr (kouzel etc.) přes několik příruček je věčným bojem pro všechna stolní RPG, ke kterým je více než jedna příručka. Pro DnD to řešíme jak se dá: kartičkami, aplikacemi na mobil... Má nějakou takovou podporu i Symbaroum nebo je digitální verze jen klasické pdf?

    • Sgt_Buckminster

      Pravda, má :) Existují jednak kartičky Monster Traits (takže ne přímo karty nestvůr, ale aspoň jejich speciálních abilit, které jsou v soubojích tím nejdůležitějším, co GM potřebuje vědět, atributy už jsou vlastně vedlejší), které pokrývají jak Corebook, tak Monster Codex. Alternativně existují kartičky pro ability PCček / NPCček, složené jak z abilit z Corebooku, tak Advanced Player's Guide. Samozřejmě to má taky háček - ani jedny z těch karet neodpovídají posledním errata. U nás v grupě je při hraní normálně používáme a nikdy s tím nebyl žádný problém, ale teoreticky z toho může být nějaký malér. Na druhou stranu, ten systém si stejně ve finále musí každá grupa "dodělat" sama protože těch děr tam fakt není málo, takže kdokoli tu hru hraje dýl, bude nejspíš zvyklej na to, že se věci upravujou za běhu. Nejspíš je to ale i důvod, proč už se (myslím) nedají sehnat na oficiálním shopu a dotisk se neplánuje. Ale pár kusů tuším ještě pořád visí v český distribuci (Imago apod).

      Existuje i appka, ale pouze neoficiální (Symbaroum Unofficial). Uživatelský rozhraní je dost spartánský a spíš slouží hráčům jako rychlý reference check pro jejich postavy (všechna data si tam člověk musí naťukat sám a je to docela na dlouhý lokte), ale teoreticky, pokud je GM hodně trpělivej, si do ní může před hrou naklikat nestvůry pro aktuální scénář a pak si v ní při soubojích vždycky rychle rozkliknout, co dělá ta která abilita na kterým lvlu. Přiměřeně nápomocný, ale opět ne zrovna uživatelsky přívětivý. 

      ad věčný boj s větším množstvím příruček: je to tak, ale u DnD mi to přijde obhajitelnější, protože všemožných modulů se specifickejma potvorama je tam fakt hafo. Symbaroum přidává sem tam nějakou potvoru v kampani, ale jediný rozsáhlejší bestiáře má fakt jen v Corebooku a v Codexu, a kdyby do Codexu přidali jen suchý tabulky z Corebooku, rozsah by se nafoukl maximálně o 5 stránek; dalších 5-10 stránek za Monster Traity a s listováním by byl konec. Celkově z toho rozhození infa po těch knížkách trochu smrdí záměr, aby si lidi prostě museli koupit všechno, což je mi dost nesympatický... Nicméně přesně to jsem udělal ¯\_(ツ)_/¯

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit