Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Grzegorz

    Ahoj, díky za pěkný a obsáhlý článek. Jen drobná připomínka: nesprávně jste pochopili velení: "Dalším zajímavým prvkem bitev jsou již zmínění vůdci, protože jejich počet v armádě určuje počet přehozů kostek. Sami ale neútočí, takže armáda složená ze tří vůdců, ale jen jednoho vojáka, má sice tři přehozy jedné kostky, "

    Velení určuje, kolik kostek můžete přehodit, samotný přehoz je jen jeden. Viz str. 30 v pravidlech - Hod kostkami v opravném velitelském hodu.

    Takže ve výše zmíněném příkladě můžeš jednou přehodit jednu kostku.

    • patrik-hajda

      Moc děkuji za upozornění! Tohle se mi zjevně nějak pomotalo při psaní recenze, zamotal jsem se do vysvětlování, protože jsme to od začátku hráli správně. V textu je to opravené.

  • Bumtaratabumbumbum

    A jaké to je ve hře tří hráčů? To tam Patrik nějak nezmínil.

    • patrik-hajda

      Vidíš to, to mi nějak vypadlo. No ve třech je to mix obojího, protože dva hráči tvoří tým a jeden hráč hraje sám za jednu ze stran (vždy Svobodné národy, to je bohužel dané). Je tam jen jedno malé pravidlo navíc, ale jinak se to hraje úplně stejně, takže je to jenom o tom, kdo bude ten, kdo bude hrát podle pravidel pro duel a kteří dva utvoří dvojičku podle pravidel pro čtyřhru. Z logiky věci se to hraje pořád skvěle, tedy za předpokladu, že i tobě sedne jak hra ve dvou, tak hra ve čtyřech (případně si stačí sehnat hráče, kteří s tebou budou hrát tu stranu která tě nebaví 😀). Je to takový zajímavý mix.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit