Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chci se zeptat - existují nějaké hry, které mají třeba podpůrnou appku na mobil? tedy že bych hrál klasickou hru na stole, ale cojavím nějaký animace bojů nebo počítání bodů by k té konkrétní hře bylo na mobil/v tabletu?
    Viděl jsem, že se dá pořídít shuffle-monopoly - která má fyzické karty a aplikaci do mobilu - což mě zaujalo, že by to mohlo přidávat další rozměr a případně nabudit děti od toho zvednout se od počítače a jít hrát "deskovku"...
    Ty monopoly mám objednané, vůbec netuším co od toho čekat, ale když jsem hledal něco jiného tak jsem se fakticky nedopátral ničeho - něco ve smyslu "tabletop game with mobile app support" nachází čistě mobilní appky.. Netuším jestli to třeba nemá svůj speciální výraz/kategorii, podle které by se daly hry tohoto typu dohledat.
    Pokud tedy někdo ví o něčem takovém, byl bych vděčen za nasměrování.
    • jasně třeba: First Martians: Adventures on the Red Planet
    • XCom ji má a bez ní ani hrát nelze, relativně nedávno ji dostal Descent jako "optional", ale k tomu moc nevím, mám Imperial Assault a tam appku ohlásili teprve nedávno, ta by měla obsahovat novou kampaň a co jsem četl, tak nahradit hráče imperia AI, takže by to mělo jít hrát čistě jako coop/solo.
      • Tilwaen
        Wow, o té aplikaci na Descent jsem neměla ani tušení, díky za tip.
    • Tilwaen
      Třeba XCOM má řídící aplikaci.
    • ha odpovím si sám.
      má to kategorii "Digital Hybrid, App Required", kdyby někdo hledal podobné a neorientoval se v tom.
      Já jdu zkoumat co za možnosti je
  • Slavná licence může být i prokletí, protože všechno musí schválit držitel licence (Paramount v případě Kmotra). Takže veškerá snaha často narazí na nějakýho druhořadýho kancelářskýho trotla, co by nedejbože musel nejenom pracovat, ale taky u toho snad myslet.
    • X-Wing a Diseny se taky předvedli s novým core setem, který museli mít hotový ještě před filmem a nedostali žádné info, takže tam nedali žádné jmené piloty, ale jen přídomky "Ace" - Omega Ace atd. Kdo chce piloty se jmény, tak si musí koupit expanzi nového falcona s novým X-Wingem a tam už jsou. Tím pro mě X-Wing definitivně skončil a to co vychází teď každý cca 1/2 rok, už nemá cenu ani sledovat. Lidi to kupují, tak už vymýšlí kdo co. Mám vše několikrát ale jen původní trilogii, 3. frakce, to už je taky úlet. Teď už docházejí nápady s Imperial Assaultem, už se jen čeká na evoky a asi to pro nás také skončí, jakmile se objeví epizoda 7...
  • KS se docela bojím, zejména co se figurek týče. Bývá totiž propsatný rozdíl v kvalitě renderované figurky a toho co pak za rok přijde v bedně z Číny. Měl jsem zatím odvahu jen na pokračování Záchranářů/FlashPoint, které údajně ani nemá jít do obchodů a zpestřuje hru karetními událostmi.
  • Taky se vyplati sledovat Kickstarter... letos jsem backnul dve hry:

    Legendary battles: Joan of Arc https://www.kickstarter.com/projects/1162110258/time-of-legends-joan-of-arc?ref=discovery

    Gearworks:https://www.kickstarter.com/projects/83162467/gearworks-a-steampunk-strategy-card-game?ref=category

    1. protoze je to proste bozi
    2. jednoducha rychla hra, bez nutnosti znalosti anglictiny
  • Krasnych a kvalitnich deskovek pribyva stale vic. Jsem rad ze se tady na games aspon nejaka objevi. Dokonce i v novem Levelu je dvoustranka odeskovkach (za me rozhodne palec nahoru).

    Uz jsem psal nekdy drive, ale jedna z nejlepsich deskovek podle pc hdy (alespon lore) je Mech vs Minions (LoL). Za ty penize neobvykle narvana krabice. Castecne legacy system, ale jen v tom ze kazda mise ma svou obalku a nevite co vas ceka... kazdy kdo ma rad LoL by si to mel poridit :)
  • jindra.veliky
    z deskovych her jsem si ted objednal chytte burese
  • Pokud někdo nezná (moje oblíbená Deskofobie): https://www.youtube.com/user/TvaDeskofobie/videos?disable_polymer=1
    • alladjex
      Si taky přihřeju polívčičku ... https://www.youtube.com/c/JOUOB
      • Warhammer... Já teda hrál fantasy, ale stejně - to byly časy :-)
        Škoda, že s novou edicí se mi to vůbec, ale vůbec nelíbí. Alespoň zbyl čas a prostředky na návrat k Warzone!
        • Já mám radši WW2, už pomalu dávám dohromady armádu v 15mm/1:100 a je to pecka, hlavně už mám několik rulesetů od squad based až po company level, tak uvidím co nakonec vyhraje.
        • Oficialni hra od GW je niní AoS. Fanouskovska hra, vychazejici s puvodniho WHFV je T9A a hraje se to pomerne dost :)
        • alladjex
          Já se k WH dostal až předloni a to už byl AoS. Z toho, co jsem si zjistil, jsou to různé hry. U nás v klubu někteří hrají obojí, jak WHFB, tak i AoS. Pro mě pozitivum je fakt, že AoS můžu hrát i s dětma. Všechno má svý ;)
          • To byl podstate zamer GW(to rodinne hrani). WHFB bylo na start financne velmi narocne a s kazdou edici to spise narustale. Proto udelali restart a vznikl AoS. Nic mene T9A pokracuje v bitvach "velkych" armad. A pravidlove je to velmi zajimave a vybalncovane, jelikoz je to primarne pro turnajove hrani.
  • O DOOMu se tu píše po několikáté, ale že je miliarda dalších dobrých (vlastně lepších) deskovek, se tu píše málo kdy.

    Takže vlastně kvituji tento článek, ale chtělo by to lepší rozhled.
    • alladjex
      Ahoj. O DOOMu jsem psal recenzi. Tohle je přehled za říjen. Kdybych ho nezmínil, tak by zase mohl někdo říct: "V říjnu vyšel DOOM, jakto že se o něm nepíše." ;)

      Když jsem článek psal, přemýšlel jsem jestli DOOM znovu zařadit nebo ne, ale přišlo mi fajn ho zmínit. Jinak deskovek je nových strašně strašně moc. Zvlášť po Essenu. Ale přeci jen mi přijde fajn dávat vědět primárně o tom, co vychází u nás, protože to je snadno dostupné a navíc v češtině. Taky nechci aby byly články moc dlouhé. Asi to není přehled pro ty, kteří jsou do her zažraní hodně ... jako já ;] ... ale na to jsou přeci jen jiné weby než games. Ale uvidíme, kam cesty deskových her na games povedou.

      Každopádně díky a klidně zmiň hry, které ti v přehledu chybí. Bude to pro mě podnět při přemýšlení na dalšími články.

      @lladjex
      • Ahoj. Předně díky za reakci. Dává smysl. Mě akorát přijde deskový DOOM hrozně starý, pač fakt nevím, kdy vyšel česky. Ale už je to dlouho.. Navíc (mě osobně) nepřijde zas tak dobrý, takže mě to trklo..
        Máš pravdu, že čtenost o deskových hrách bude na games.cz (bohužel) menší, než třeba o Call of Duty.. Ale cením snahy. Navíc na videoherním webu, to nelze vyčítat.
        • Tohle je ale nové vydání, které by mělo být hodně jiné. Stejně tak vychází nová civilizace a už na první pohled je vidět pokrok, ze čtverců přešli na hexy, ale zatím jsem to moc nezkoumal.
        • alladjex
          Nový Doom je 2. edice. Já jsem první starou edici nehrál, takže nemůžu srovnávat. Ale podle ohlasů lidí, kteří znají obě, je nová verze výrazně lepší. Z mého pohledu prvního letošního setkání je to prima hra.

          Články o Scythe, Mars a Twilight Imperium už jsou u šéfredaktora. Nezmínit je na games, to by byl hřích! Hry co píšeš rozhodně patří do zlatého fondu, ale už jsou starší nebo nevyšly lokalizované. Prozatím se články o deskovkách zaměřují spíš na věci z poslední doby, co vyšly u nás, případně zásadní kousky ve světě. Ale uvidíme kam se časem deskoherní sekce games bude ubírat. Každopádně díky za support a užívej hraní na kompu i na stole. @lladjex
          • Počítám, že hráčum angličtina vadit nebude, navíc se tím do budoucna nepřipraví o expanze. S nadcházejícím SW filmem a novým BF by se hodilo i SW tematické okénko - X-Wing, Armada, Rebellion, Imperial Assault, LCG.
            • alladjex
              Je to fajn nápad, ale SW hry jdou z nějakého důvodu naprosto mimo mě, takže by to z mojí strany bylo mlácení prázdné slámy ;)
        • Deskovky jsou boží a jakýkoliv článek je plus.

          V Essenu toho bylo moře, žel většina bude brzo zapomenuta.. Ale to se dá napsat o jakémkoliv tématu..

          Za mě doporučuji třeba Eclipse, Twilight Imperium, Shogun, Senji, skoro cokoliv od Chvátila, Cyclades, Mare Nostrum, Elektrárny, Civilizaci, Cavernu a spoustu dalších..

          Z nových doporučuji Clans of Caledonia, This War of Mine, Scythe, Pandemic Legacy, Pulsar.

          Držím palce v dalším psaní.
          • Moje slova

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit