Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Děti, ty nejsou chráněné ničím. Nemají právo na svůj vlastní názor nebo rozhodnutí. Nemají na vybranou... Musí snášet perzekuci ze strany dospělých a pak si statečně v 18. musí hrát na to, že to bylo v pořádku. Proč tedy nebít děti, však svého psa taky bijete? Je mi opravdu z některých diskutujících špatně.
  • nevím, ale není to náhodou tím, že naše děti jsou příliš chráněné?? Nic nemusí všechno mohou. A když není zrovna po jejich tak padá svět. A taky, udělala si z nich živnost prapodivná společnost různých... ologů, všechno se řeší psychologicky a přes psychiku a to přesto, že se už dávno ví, jak je psychika křehká, jak se může nadělat nevratných škod. Naši předkové byli chytřejší nebo moudřejší.... Děcka měla pevná pravidla a přes to nejel vlak. Když jsme něco provedli.. dětských lumpáren není málo... věděli jsme, že dostaneme na prdel, nebo klečet na hrachu či polínkách... v podstatě jsme si pro výprask šli.. a bylo zameteno. Druhý den.... jo a dnes by z toho bylo týrání... co z těch děcek bude...
  • Tady souhlasím s Otou,život je neustálá improvizace na danný vývoj.To znamená odhadovat,reagovat na situaci a rozhodovat další postup.Toto všechno,ale může dělat člověk,který má určitý přehled (vdělání) a co je nedůležitější,má jasno v prioritách pro život!!!Dnešní mládež(pokud nejsou rozumní rodiče,prarodiče)nemá vůbec šanci si ten názor utvořit.To co jim dnešní média nabízí zákonitě vede k problémům o kterých se tu píše.Nikdo jim nevysvětlí,že to co vidí v televizi,kinech,hud.klipech,bulváru,reklamách není realita života,ale jenom bezcenný brak,který důležité hodnoty zesměšňuje a podráží.Tady už musí nastoupit trpělivé vysvětlování,že je to jinak,než to sami vidí.Každý byl jednou mladý a chytřejší než rodiče,ale časem zjistil,že to tak nebylo a ta máma(táta) měla 100% pravdu!!!Přeju všem mladým co nejlepší rozhodování a co nejmíň karambolů.
  • Je to odraz dnešní společnosti 90 % lidí co potkám jsou vožralové a nejlépe ještě peciválci co si myslí že jim vše spadne do klína, huba plná keců ale pak skutek utek... jsem pracující student takže mám obraz jak studentského života tak pracovního a ten generační rozdíl jde vidět, ovšem každá skupina je vychcaná v něčem jínem, co z toho pak může vzejít než jen další problémy a už vůbec se nedivím že to dojte až k sebevraždám, dneska jede každej sám za sebe cokoliv jiného je projev slabosti, který se tak maximálně maskuje za chlast *11*
  • Dnešní doba je ve všem "natlakovaná" a lidský organismus není na toto stavěný o mladých lidech už ani nemluvě. Z čeho dnes jsou ty stresy,infarkty,rakoviny a nevraživost mezi lidmi. To je všechno z toho štvaní už i dětí na škole samé honem honem, všechno na maximum a s vysokými nároky..Navíc nikdo nemá na nic čas a lidé si neumí v mnohých věcech života poradit a srovnávat si vše v hlavě, protože tu často není soudržná rodina a rodinní rádci života -babička a děda, kteří dosud byli tradičním tmelem a strážcem jistých hodnot a rad do života s mnohdy bohatým nadhledem k věcem života co se tu už dějí po staletí a oni je přirozenou cestou předávali, už taky často nefungují. Jak je možné, že tam kde to mezi lidmi funguje, tak se takové věci zdaleka tak nedějí? Možná nastává čas si mnohé věci a hodnoty srovnat v hlavě a jednat podle toho, že děti jsou to jediné co máme a ta nejlepší a nejjistější "banka"i jistota na naše stáří a to, že tu po nás něco zůstane, pokud jim člověk dá možnost dobrou výchovou a příkladem toto vše poznat.
  • Máme tady to, co jsme si vycinkali v roce 89. Neustálý stres, nejistota, naprostý úpadek morálky a lidskosti, drogy, vraždy, samé násilí, strach ze všeho. Otrlým to jistě nevadí, možná naopak, ale na děti tyto skutečnosti působí velmi depresívně a pokud se něco nezmění, bohužel tato čísla budou jen narůstat.
    http://www.uloz.to/hledej/?q=o+kapitalismu+s+laskou+cz+dabing&disclaimer=0
  • Je to smutné a škoda, asi je to taky obraz české rodiny, zatížené starostmi o přežití, které potom doléhájí na jednotlivé členy. Musíme se naučit nechat život plynout přirozené, jak sám běží a né se s ním prát. Nakonec ve státě najdeme docela hezké příklady, že to bez té ctižádosti jde taky, sice na jiné materiální úrovni, ale třeba s vyšším stupněm spokojenosti. Je to taky asi o vztazích ve společnosti, slabší nátury asi podléhají. Je to škoda. Třeba to jsou jinak kvalitní lidé. Nechme ten život plynout klidněji, byť za cenu nižší životní úrovně. Dobrá rada, co?
    • no vyrůstali jseme v 50tých letech. Po válce... taky nic moc nebylo.. jako všude ve světě a když měl človíček příbuzné na uranu..to teprv .. ale jako děcka jsme měly pevná pravidla, která nebylo radno porušovat /následoval sekec/, prostě určitý řád a povinnosti, spolu s klíčem na krku i odpovědnost už od mala - vyrostli jsme a nemyslím že špatně... .. sorry.. nesouhlasím že dnešní děti jsou na tom hůř, leda tím, že pravidla žádná nemají a lámou je ti jejich různí pofiderní rádoby ochránci... hmm
    • Se vším by se nechalo souhlasit až na tu předposlední větu. U obyčejných lidí by měla znít: "Nechme ten život plynout klidněji, byť za cenu nejnižší životní úrovně.!"
      • Já vím, že je to těžké, ale stejně asi nic nenaděláte, když budete věci uspěchávat v rozporu s rytmem života. Já to celý život dělal a když své úsilí porovnám s druhými, stejně nic moc, dnes bych to dělal asi jinak, pomaleji. Taky na to je třeba mít tu správnou manželku, té se to jinak špatně vysvětluje.
        • To tak někdy je, že člověk se snaží co může, nakonec se skoro nikam neposune a zjistí, že to měl udělat jinak, ale tak už to prostě někdy chodí a nikdo není nikdy dost chytrej a moudrej. Jsme jen obyčejní lidé...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit