Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vraždící prasata z jŮeSeSej zase dokazují co jsou za netvory:

    Organizace spojených národů - Evropská unie - Spojené království - Liga arabských států - Mezinárodní výbor Červeného kříže - Amnesty International - Human Rights Watch

    považují Golanské výšiny za území okupované Izraelem.

    Golanské výšiny jsou podle rezoluce RB OSN č. 242 a 338 syrské území, jež je protizákonně okupováno Izraelem.

    • Mule Mule, ale oni se kluci izraelští rozhodli, že to bude jinak. Palestinec drze prudí kde může, neváhá zákeřně vystřelit raketu odkudkoliv , tak musí počítat s tím že vždycky nebude po jeho.Ale zejména  pokud má v něčem prsty ta smečka křiváku z Amnesty I. nebo Human R. tak je to jen dobře, že si to kluci v Izraeli vzali.Protože tady tihle jmenovaní jsou teda extra křiváky světového formátu.

  • Po přepadení svého území v roce 1967 Syrií israelská armáda zatlačila syrskou invasi mimo území Israele, aby poté v šestidenní válce dobyla Golanské výšiny. 

    Od roku 1967 do roku 1981 podléhalo toto území vojenské správě, 14. prosince 1981 Kneset přijal zákon o Golanských výšinách, kterým Golanské výšiny prohlásil integrální součástí státu Israel.

    Historicky toto území nebylo nikdy součástí Syrie, ale britské kolonie Palestiny, na jejímž území Stát Israel vznikl. 

    Až jednostrannou agresí v roce 1944 se staly Golanské výšiny součástí nově vzniklého  samostatného státu Syrie. 

  • Mezinárodní právo neexistuje. OSN je zkorumpovaná organizace, ve které dohlíží na dodržování práva modré přilby, které kšeftují s humanitární pomocí a ho v n o dělají pro místní obyvatele, které mají chránit. Mezinárodní právo je jen o penězích a bezzubé OSN.

    Vlezte mi s tím na záda.


  • Marcelskrc

    Jistě a tak Krym je Ruský,Severní Kypr Turecký .

    • KYPR BYL TURECKEM ZÁKEŘNĚ PŘEPADEN TURECKEM INVAZÍ TURECKÉ ARMÁDY OD 20.7 - 18.8.1974 

      - 20.7.1974 Turecko zabralo 3 % rozlohy ostrova předtím, než byl vyhlášen klid zbraní. 

      - od 1.8 do 18.8.1974 přesto Turecko v útoku zákeřně pokračovalo a zabralo 40 % ostrova, kde vyhlásilo . Linie druhého příměří ze srpna 1974 se stala nárazníkovou zónou OSN, které se říká „Zelená linie“.

      --------------------------------------------------------

      Na rozdíl od tohoto aktu vyslovené agrese druhého státu byl Krym prohlášen samostatným státem (viz můj příspěvek níže) a teprve poté se na základě referenda k Rusku připojil 

      - už po rozpadu SSSR představitelé Krymu měli řádně dokladované výsledky opakovaných referend - a v těchto referendech se obyvatelé Krymu opakovaně a výraznou většinou vyslovili pro autonomii.  

      Ukrajina výsledky těchto referend odmítala uznat s tím, že referendum o autonomii Krymu musí proběhnout na celé Ukrajině! I když Krym - předtím samostatný - k Ukrajině byl připojen až v roce 1954 dekretem Chruščeva...

  • Rozhodnutí Donalda Trumpa uznat Golanské výšiny jako území Izraele ponechává jen jednu cestu ze situace - „použití síly“. Oznámil to na zasedání Rady bezpečnosti OSN stálým zástupcem Sýrie„Proč nedarovat Severní Karolinu Izraeli? Dejte jim území svých států, pokud opravdu chcete podporovat Izrael,“ navrhl stálý zástupce Sýrie.Členové Rady bezpečnosti, kteří zahájili jednání o této otázce, opět připomněli, že mezinárodní organizace považuje Golanské výšiny za okupované území.http://www.novarepublika.cz/2019/03/haaretz-damasek-vyzval-washington-dejte.html
    • Marcelskrc

      Šándor to říkal v čro že Izrael nezákonně okupuje Golany

      • Pan Šándor je civilní osoba - může si říkat, co chce...

        • Marcelskrc

          čro je veřejné námi placené medium myslíš že pan šándor jakožto pravidelný host lže?

    • Básničky zástupce země, která Israel napadla a pak se divila, že byla zahnána až za Golany, jsou úsměvné.

      Hlavně když si vzpomeneme, jak muslimové podporovali Hitlera během II. světové války. Dokonce jejich představitel, muftí Amin al-Husajni byl Hitlerem přijat - a že tento Amin al-Husaini byl zodpovědný za organizaci protižidovských pogromů v letech 1920 – 1936 na území Palestiny (tehdy pod britskou správou). S Hitlerem jednal o aktivitách na území Egypta i Palestiny (ve prospěch Rommelových vojsk) - tím se v podstatě všichni Palestinci zařadili mezi národy poražené ve II. světové válce! 

      Tím spíše, připomeneme-li si aktivity - na "kavkazské frontě" bojující - ARABSKÁ BRIGÁDY, vytvořené z tisíců palestinských přesídlenců do Německa ve třicátých-čtyřicátých letech dvacátého století. 

      • Marcelskrc
        No a co
  • mun.go

    "Izraelský preventivní útok byl v souladu s mezinárodním právem ..."

    "Pokud je poválečná okupace nutná z důvodu národní bezpečnosti a trvá více než padesát let, je myslitelné, aby mezinárodní právo uznalo, že tento stav zakládá nová práva, i když mají původ v porušení mezinárodního práva."

    Pan Rozehnal )* je zjevný šílenec, stejně tak jako jím obhajovaný prezident Trump. Ano, po rozbití Jugoslávie, decimaci Srbska, vytvoření umělého Kosova a dalších zločinů je skutečně všechno možné. Rozhodnutí OSN o vzniku židovského státu Izrael a jeho hranicích nikdy nebsahovalo Golanské výšiny.

    Co to je "preventivní útok"? A pokud by Německo za WW2 "okupovalo Evropu (včetně UK) přes 50 let, pak to zakládá nová práva" ... ne, to může tvrdit opravdu jen člověk se zvráceným hodnotovým systémem. Do množiny subjektů, které je třeba hubit hned po narození, si připisuji kromě bankéřů a kněžích všech vyznání také prodejné advokáty.

    )* Absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy (1993). Je autorem publikace Úvěry zajištěné zástavním právem. Je spoluautorem knihy Korupce na český způsob. Působí jako vedoucí katedry práva na Bankovním institutu a jako odborný asistent na Fakultě právnické ZČU v Plzni a na Fakultě humanitních studií UK. Zároveň působí jako advokát. Od roku 2014 zasedá ve správní radě Ústavu nezávislé žurnalistiky, který vydává internetový zpravodaj HlídacíPes.org.

    Takže vítr vane z Hlídacího psa, potažmo Ústavu nezávislé žurnalistiky (adjektivum "nezávislé" je nutno psát v uvozovkách), který se holedbá, že "ctí principy liberální demokracie". V rámci liberální demokracie je zřejmě možné zřejmě přepisovat dějiny podle práva (aktuálně) silnějšího ... Co na to Amnesty International, taktéž organizace spřízněná s Ústavem "nezávislé" žurnalistiky? Cituji: "Amnesty International usiluje o dodržování lidských práv na celém světě". Jde očividně jenom o ta práva, která jsou v souladu s liberální demokracií, která ovšem pak nemůže být vůbec žádnou demokracií.

  • OSN  by se měla rychle vzpamatovat a postavit predátorské agresorské režimy mimo zákon, norimberský proces s USA ,Izraelem a dalšími agresorskými okupačními státy viz okupace iráku NATO,bombardováním srbska, libye, arabské jaro CIA v sýrii, libyi, 

    • A co východostepní nájezdníci, kteří z malého středověkého Moskevského knížectví neustálými nájezdy a podmaňováním si okolních zemí a  zotročováním obyvatel vytvořili CCCP zabírající šestinu světa. A ještě jim to bylo málo a tak si ve 20.století s budovatelem "hnědého" socialismu rozdělili Evropu (Pakt Molotov-Ribbentrop). Po WW 2 zabrali, vydrancovali a zotročili Střední Evropu. A když jsme se chtěli trochu nadechnout, tak na nás udělali v r. 1968 další nájezd, který přinesl několik stovek obětí civilních osob a další drancování naší země a zotročení obyvatel na dobu víc jak 30 let.

      • josef.chmela

        Co ten tvůj blábol má společného s anexí Golanských výšin Izraelem? Jsi stále jako ohraná gramodeska. Stále tu meleš ty své hlouposti dokola v jakékoli diskusi k jakémukoli tématu.

        Nech se vypnout.

      • Marcelskrc

        Ještě pořád nemáš atlas abys věděl kde je step?

        • Kdyby ti východostepní nájezdníci zůstali ve své stepi a nelezli jinam, to by bylo na světě líp.

    • ...aneb hodnocení poplatné Haló novinám... 

  • Konečně velmi rozumné a inteligentní vyhodnocení situace území, které je součástí Israele, nikoliv Syrie, nebo kteréhokoli jiného státu!

    • josef.chmela

      Rozumné a inteligentní vyhodnocení situace na Krymu. Krym je součástí Ruska a nikoli jiného státu.

      • Rozhodně - po vítězství ruských vojsk, vedených (ruským) generalissimem  Suvorovem v roce 1774 se Krymský chanát stal mírovou smlouvou z Küčük-Kainardži uzavřenou v důsledku této porážky v rusko-turecké válce v letech 1768–1774 součástí Ruského impéria, což bylo potvrzeno i vítězstvím v následné rusko-turecké válce v letech 1787–1792. V Ruském impériu Krym nejprve součástí tavričské oblasti (od roku 1783) a pak od roku 1802 až do bolševické říjnové "revoluce" v roce 1917 součástí navazující tavričské gubernie. Ta kromě poloostrova Krym zahrnovala i území na sever až k Dněpru.


        V roce 1945 byla Krymská autonomní SSR nahrazena Krymskou oblastí. Ta byla součástí Ruské socialistické federativní republiky 

        A to až do 19. února 1954, kdy vyhlásilo předsednictvo Nejvyššího sovětu pod taktovkou Chruščeva, že Krymská oblast stává součástí Ukrajinské sovětské socialistické republiky.


        Po rozpadu SSSR představitelé Krymu měli řádně dokladované výsledky opakovaných
        referend - a v těchto referendech se obyvatelé Krymu opakovaně a výraznou většinou vyslovili pro autonomii. 
         

        Ukrajina výsledky těchto referend odmítala uznat s tím, že referendum o autonomii Krymu musí proběhnout na celé Ukrajině!

        A nepřátelský postoj Ukrajiny k samostatné Krymské republice byl i důvod k připojení se k Rusku, což opět potvrdily výsledky referenda!




Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit