Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Celá věc má plno pozoruhodných souvislostí.Já bych rozhodně nenechal ten balon létat nad celým USA , ale hned bych ho propíchl a až by přistáíl, tak bych potom začal mluvit o špionážním balonu. Je to celé padlé na hlavu a komu to pomáhá to ví jenom čert.

  • Ten padající balón snad mohli s dnešní technikou zrovna při dopadu zachytit.

    Jen přidám část článku o tom, že už v r. 1960 uměli zachytávat letadly pouzdra s fileme, shozená ze satelitů.

    "Teprve mise Discoverer 14 byla plně úspěšná. Poprvé se povedlo vyslat družici na oběžnou dráhu a zachytit návratové pouzdro včetně naexponovaného filmu. Poprvé měli lidé k dispozici snímek planety Země z vesmíru. Špionážní fotografie z výšky přes 100 km se zatím nemohly rozlišením rovnat těm pořízeným z letadla, ale družice se snadno dostala nad místa, která dosud nebylo možné prozkoumat.

    "Kazetu s filmy zachytilo letadlo 19. srpna. Podařilo se získat snímky sovětského území o ploše 5,6 milionu čtverečních kilometrů," připomíná publicista Karel Pacner, který se na vesmírný program specializuje. "Analytici na nich rozeznali objekty o velikosti 10 metrů: vojenská letiště, baterie protiletadlových raket nebo atomové továrny."

    Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/technika/spionazni-satelity-usa-corona-cia-fotografie.A120817_165555_tec_technika_pka

  • Proč Američané nesestřelili balón kulometem nebo kanónem ? Vylovili by snadněji více nepoškozených částí.

    • Proč? Protože demonstrace skvělé vyspělé technologie x-té generace: stihačka F-22, nadzvuková střela AIM-9. 

      • KIMCID

        Co je to za demonstraci? F-22 vs Balon? To je ukázka blbosti  a vyhozených peněz

        • Zapomněl jsem na maličkost za příspěvkem - 😉. Teď si rozumíme? 🙂

          • KIMCID

            Jj.

  • mun.go

    Metereologické balóny jsou běžná věc - zpravidla plněné vodíkem a s dostupností ve stratosférických výškách až do 40 km. I takové thajské lampióny štěstí (horkovzdušné balónky) se mohou dostat až do 10 km výšky a přeletět Evropu.

    A všechno zlé je k něčemu dobré - víme, kde jsou v USA jaderná sila:

    Republikánský senátor Steve Daines, který zaslal alarmující dopis ministerstvu obrany (DOD) uvedl, že špionážní balon je "znepokojující událostí", protože vzdušný prostor Montany/* zahrnuje "leteckou základnu Malmstrom (AFB) a pole mezikontinentálních balistických raket (ICBM) Spojených států". ... "Jak víte, Montana hraje důležitou roli v oblasti národní bezpečnosti, protože se v Malmstrom AFB nacházejí sila s jadernými raketami," řekl senátor - viz zde

    /* nad Montanou byl podezřelý balón sestřelen 

    • KIMCID

      Senátor udělal pro Čínu víc práce než ten balón 🤣🤣

    • mun.go

      Ve výše odkazovaném časopise je také článek Mikea Whitneyho "Ukrajina se potápí. Zachraňují se západní elity? / Ukraine Is Sinking. Are Western Elites Bailing Out?"

      Nejnovější zpráva RAND Corporation o Ukrajině není tak významná kvůli kvalitě analýzy, ale kvůli tomu, že nejprestižnější národní bezpečnostní think-tank zaujal k válce opačný postoj než washingtonská politická třída a její globalističtí spojenci. To je velmi důležitá věc. Mějte na paměti, že války nekončí proto, že se proti nim postaví veřejnost. To je mýtus. Války končí, když se mezi elitami objeví kritický rozkol, který nakonec vede ke změně politiky. Nová zpráva společnosti RAND Corporation s názvem "Vyhnout se dlouhé válce: Politika USA a trajektorie rusko-ukrajinského konfliktu" představuje právě takový rozkol. Naznačuje, že mocné elity se rozešly s většinovým názorem, protože se domnívají, že současná politika Spojeným státům škodí. Domníváme se, že tento posun v pohledu bude nabírat na síle, dokud nevyvolá asertivnější požadavek na jednání. Jinými slovy, zpráva RAND je prvním krokem k ukončení války.

  • Když se balón nepodařilo sestřelit ani 30 raketami, bylo letové středisko upozorněno uklízečem z Kostariky, že se nejedná o balón, ale jde o Měsíc.

    Drzý uklízeč byl okamžitě propuštěn a bude deportován zpět do své vlasti!

  • Měly Spojené státy nárok ho sestřelit. Zvládly to se zpožděním, ale přece... Čína s tím i jistě počítala. A mimochodem - myslím, že Čína to měla předem dobře vykalkulované a čekala jen na ten správný směr větru. Kdo má bulíka na nose jsou Spojené státy.

    S čumáčkama s opačnými názory se do diskuse nezaplétám.

    • mun.go

      USA především chtějí vypíchnout, že Čína je ještě větším nebezpečím než Rusko ... když posílá ty špionážní balóny ... 

      • Ty skvělé SS (číst jako Spojené státy!) bojují za "naše" bezpečí a blaho na všech frontách, že ? 😉

    • KIMCID

      Hlavně že přeletěl přes státy, což ho nechali :D

      • No - je to nějaké divné ... Balón mohl třeba nést silnou bombu a něco zničit - tak proč ho nesundali dříve, když se uvádí, že se pohyboval na důležitými objekty ?  Balón mohl také jen testovat reakci pindosů... povšiml jsem si, že konečně F-22 "vojensky" někde zasáhla. Superstíhačka proti balónu ... je to trochu ostudné ? Nyní sbírají trosky a budou hledat elektroniku. Co když neobjeví ani foťák nebo vysílačku ? To bude ta F-22 ještě více zesměšněna.

  • Tak se nám ta politická situace ve světě pomalu, ale jistě, dostává do fáze přípravy ovcí v  lidském salaši na třetí světovou. A vlci už se stahují z hor blíže k obydlím...😐

  • well done 😎

    • Koukám, rejdí tady další Čechoameričan, i s černými brýlemi. To bude asi nějaký Agent jú es ej. Doufám, že ne Orange.😉

  • " Letěl ve výšce zhruba 18 kilometrů, jeho velikost AP přirovnává ke třem školním autobusům.

    Americký Úřad pro civilní letectví před zásahem stíhaček omezil letecký provoz nad státy Severní a Jižní Karolíny.

    Příště bude v USA omezen letecký provoz kvůli přeletu čínských satelitů nad jejich územím. To víte, dopravní letadla létají stále výše a výše.

    Technika jde stále dopředu a to vidíte i v tomto případu, kdy lze v Číně naprogramovat balón tak, aby přelétal nad "citlivými" oblastmi USA

    • mun.go

      Lépe by Čína udělala, kdyby své zařízení maskovala za Muskův Starlink (ve výšce kolem 500 km) ... Starlinky létají nad 45 státy a nikoho nenapadlo vznášet obvinění ze špionáže USA ...

  • KIMCID

    Tak hlavně že ho nechali přeletět 🤣

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit