Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejzásadnější nelogičností celé situace je však skutečnost, proč by měl Asad za sou­časné situace, která se v posledních týdnech vyvíjí zásadně v jeho prospěch, použít při jednom z mnoha běžných a navíc ani ne klíčovém útoku, právě chemické zbraně. To by mohl udělat jenom naprostý hlupák a tím Bašár Asad určitě není. Proto se zde nabízí prostor pro položení zásadní „kriminalistické“ otázky: Kdo má z této situace prospěch?

    Prezident Donald Trump veřejně prohlásí, že s Bašárem Asádem je nutno jednat, ale již několik dní poté mu klidně, i bez nezvratných důkazů o jeho „vině“, pošle neobjednaný „dá­rek“ v podobě několika desítek střel s plochou dráhou letu a zničí mu leteckou vojenskou

    základnu.
  • Tak odhodlaného Sobotku k boji proti zlu jsem ještě neviděl! Pozor na něj!
  • Tohle může Trumpa i zrušit. S tím se také počítá.Jinak USA reprezentuje OSN?Když už tu byla nějaká řeč o plnění úmluv.
  • už aby prdnul Yellowstone, bude od vrahounů klid
    • Taky si to občas říkám. Problém je ten, že to od*erem všichni *3*
  • Je zajímavé sledovat jak rusofilní kolaboranti ztrácejí klid když vidí, že Trump nebude tancovat tak jak Putin brnká na balalajku.
  • americkým teroristům z 59 vystřelených střel doletělo 23 a skoro všechny minuly, americký kovboj v akci, blbové
    • Škoda, že těm blbům jste Vy - chytrák včas neporadil jak to mají dělat. Mohlo to být všechno OK.
    • MÁTE PONĚKUĎ POMÝLENÉ INFORMACE.

      Americké útoky téměř zcela zničily leteckou základnu Šajrát nedaleko Homsu na západě Sýrie, informovala exilová SYRSKÁ ORGANIZACE PRO LIDSKÁ PRÁVA (SOHR), která situaci ve válkou zmítané zemi monitoruje z Londýna.

      "Letiště je téměř úplně zničené: asfalt, palivový sklad i budova protivzdušné obrany byly rozprášeny," uvedl ředitel SOHR Ramí Abdar Rahmán.

      Zahynuli podle něj čtyři vojáci včetně jednoho generála.
      • Vždy je třeba se ptát "cui bono". President Assad po letech nepřízně USA byl před několika dny vzat americkým presidentem na milost.
        Ihned poté podnikne brutální útok chemickými zbraněmi na civilní obyvatelstvo. Komu by tím prospěl? Sobě určitě ne.
        Jsem Trumpovým přívržencem. Tenhle neodůvodněný bezprecedentní útok na svrchovanou zemi je však pro mě velkým zklamáním.
      • ti vojáci měli smůlu, vyklidili základnu a čekali, střely létaly všude možně jenom ne na základnu,proto tolik těch mrtvých, a nějaký somr z londýna který přebírá informace od teroristů a pak je posílá dál mě nezajímá
  • Významné je, že plnou podporu zásahu už vyjádřil izraelský premiér Benjamin Netanjahu - tedy představitel nejrozvinutějšího státu (nejen) v tomto regionu. Podle něj by toto poselství měly pochopit i Severní Korea a Írán. Právě Írán ale bombardování odsoudil. Naopak americkou operaci podpořila Saúdská Arábie a Austrálie.

    Syrská vládní televize záhy po útoku na vojenskou základnu označila celou akci za americkou agresi - jak jinak. Podle ní při bombardování zemřelo několik lidí. Tuto informaci už potvrdila i SOHR.

    Ve skutečnosti během akce zemřeli 4 (slovy čtyři) vojáci, včetně 1 (slovy jednoho) generála. Vojenská základna byla téměř zcela zničena - včetně skladů zbraní. Většina letadel po předchozím varování ze strany US NAVY odletěla.

    TOTO JE VÝZNAMNÉ A SVĚDČÍ JEN A JEN O TOM, ŽE US NAVY ŠLO JEN A JEN O LIKVIDACI ZÁKLADNY NA ZÁKLADĚ ÚDAJŮ OD ZPRAVODAJCŮ ISRAELE A ARABSKÝCH SPOJENCŮ!
    • A co ti mrtví civilisti? Slovy devět. Jo aha, Amíci civilisty nezabíjí. Říkají oni *4*
  • Máme

    Zákon č. 198/1993 Sb. O protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu

    a přitom politickou stranu, která se nazývá komunistická.

    Jak je to možné?
    • ... bláznovství má různé formy! Je lépe, když o psychicky vyšinutých jedincích je známo vše, než kdyby se pohybovali v ilegalitě!
  • Zákon č. 198/1993 Sb. O protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu
    KOMUNISTICKÁ STRANA ČESKOSLOVENSKA BYLA ORGANIZACÍ ZLOČINNOU A ZAVRŽENÍHODNOU obdobně jako další organizace založené na její ideologii, které ve své činnosti směřovaly k potlačování lidských práv a demokratického systému.

    § 1 (1) Komunistický režim a ti, kteří ho aktivně prosazovali,
    a) upíral občanům jakoukoliv možnost svobodného vyjádření politické vůle, nutil je skrývat své názory na situaci ve státě a společnosti a nutil je veřejně vyslovovat svůj souhlas i s tím, co považovali za lež nebo zločin, a to perzekucemi nebo hrozbou perzekucí vůči nim samotným, jejich rodinám a blízkým,
    b) systematicky a trvale porušoval lidská práva, přičemž zvlášť závažným způsobem utlačoval některé politické, sociální a náboženské skupiny občanů,
    c) porušoval základní zásady demokratického právního státu, mezinárodní smlouvy i své vlastní zákony a prakticky tím postavil vůli a zájmy komunistické strany a jejích představitelů nad zákon,
    (pokr.)
  • (pokr.)
    d) používal k perzekuci občanů všech mocenských nástrojů, a to zejména:
    * popravoval, vraždil je a žalářoval je ve věznicích a táborech nucených prací, při vyšetřování a v době žalářování vůči nim používal brutální metody včetně fyzického a psychického mučení a vystavování nelidským útrapám,
    * zbavoval je svévolně majetku a porušoval jejich vlastnická práva,
    * znemožňoval jim výkon zaměstnání, povolání nebo funkce a dosažení vyššího nebo odborného vzdělání,
    * zabraňoval jim svobodně vycestovat do zahraničí či vrátit se svobodně zpět,
    * povolával je k výkonu vojenské služby v Pomocných technických praporech a Technických praporech na neomezenou dobu,
    e) pro dosažení svých cílů neváhal páchat zločiny, umožňoval jejich beztrestné páchání a poskytoval neoprávněné výhody těm, kteří se na zločinech a perzekucích podíleli,
    f) spojil se s cizí mocností a od roku 1968 udržoval uvedený stav pomocí jejích okupačních vojsk.
    (2) Za spáchané zločiny a další skutečnosti, uvedené v odstavci 1 jsou plně spoluodpovědni ti, kteří komunistický režim prosazovali jako funkcionáři, organizátoři a podněcovatelé v politické i ideologické oblasti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit