Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Amerika se dala do pohybu, ale stále je k sociálním problémům na úrovni třetího světa

  • dzixy

    Teda prohlášení Bidena, jako by Amerika před tím nebyla. Kromě snahy o stažení vojáků z Afghánistánu / a to není jisté, zda to není finta /, není pozorovatelná nijak zvláštní změna. Pouze se zdá, že černoši nabývají na síle. Zda k dobru se uvidí časem. Historie dosud ale v této problematice nezaznamenal nijak zvlášť dobrého pro všechny US.

  • goyim

    Biden privatizuje válku v Afganistánu. Stahuje 2500 vojáků, ale zůstává 17 000 privátních kontraktorů. Žoldáci z Dynacorpu, Blackwateru atp. - tihle lidi nepodléhají armádě, takže můžou dělat větší špinavosti. Byznis s opiem a nerostnými surovinami pokračuje. Akorát se oficiální přítomnost US mediálně "vyhladí". Takhle se dělá populismus pro ovce.

    • Zdroj?

      • Drogovému světu vládne Afghánistán

        Pákistán je dnes tranzitní zemí pro narkotika z Afghánistánu. „Odtud pochází až 90 % celosvětové výroby heroinu. Za jeden rok teď posílají do světa až 9000 tun opia, což je asi 50x víc než v roce 2001, kdy tam Američané svrhli Tálibán. Přitom je země pod mezinárodní okupací, a to i naší armády.“

        Afghánistán jako chudá země je hřištěm drogových mafií. Opatření jsou spíš kosmetická. „Tím, že Afghánec pěstuje drogy, je automaticky zločinec, ale i zdroj příjmu pro celou zemi. Když Tálibán v roce 2000 zakázal pěstování opia, mělo to i podle OSN ohromný dopad na životní úroveň statisíců lidí. Kdyby se dnes s drogami přestalo, budeme řešit velký hladomor.“

        • To máte asi pravdu. Ale kde se stala chyba? Vyprávěl nám člověk, který byl v Afgánistánu v 70 -tých letech a prý to byla celkem spokojená země. Ženy chodily oblečené jako v Evropě - aspoň ve velkých městech - mohly do divadel, kamkoli.

          Že by ruská válka 1979 - 1989 takhle nadlouho zdevastovala zemi a otočila kolo dejin?

          • goyim

            Ženy chodily v Afganistánu normálně oblečené a do divadel? Kolik si toho vyhulil? Každopádně Ivan byl hlupák. Kdyby byl vychytralý imperialista, tak tam je do dneška, protože by mu došlo, že na válkách a se dá vydělávat, což krásně předvádí USA. Je to sice cesta do pekla a z dlouhodobého hlediska neúnosné, ale to těžko zajímá tu 1% elitu, co na tom profituje.

            Jak řekla největší legenda (2 medaile cti) generál US Smedley Butler: "Nebojoval sem za svobodu a demokravci, ale za potravinářské korporace." 

            (To když se svrhávaly režimy v "banánových" republikách, pro profit US podniků)

            • hele, já neznám tyhle všechny báchorky z ruské propagandy. Možná na tom něco málo i může být. 

              Ale tady se bavíme o Afgánistánu a Rus tam dostal na p*del, což je velice dobře, protože se imperialistickou válkou vysílil a rozpadl se SSSR. Což byla konečně šance pro náš národ i ostatní národy východní Evropy osvobodit se od obou okupací.  


          • těžko rusko

          • Kolego. Ztáhnout 4 díly o Afghanistánu. Vysílala to i ČT nebo Prima. Pak asi poopravíte svůj názor, kdo přináší pokrok a kdo přináší pád do tmy. Možná, že pochopíte, že někdy bílá je černá a naopak.

      • Zjistila to naše Bezpečnostní informační služba. Ale vzhledem k přísnému utajení nemůže uvádět bližší informace. Přece byste jejich tvrzení nezpochybňoval.....😯

        • Realisto, opět jste mimo realitu! My o voze a vy o koze..

          Chtěl jsem zdroj informací, že  USA nechá v Afgánistánu "17 000 privátních kontraktorů".

          • Vypadáte překvapeně Kamilku.....😉 ještě jste o soukromých "komandech" neslyšel? Já například o společnosti Blackwater vím už od dob, kdy demograti mírumilovně přepadli Irák a Britové zjistili (čti... vycucali si z prstu) že prý tam má Sadám ukryté chemické zbraně, no dodnes je nikdo nenašel. To už je patnáct let.... Britská rozvědka bude asi stejná "kvalita" jako česká biska s tajemnými vrbětickými agenty.....za účelem demogratyckého teroru a na pokyn páníčka se vymyslí kdejaká blbost a pak už jen stačí to lidem natlačit do hlav....asi ještě hodně věcí o svém US idolu a jeho nohsledech  nevíte (anebo nechcete vědět). Je třeba otáčet hlavou i na opačnou stranu, jinak vám z jednostranného pohledu zakrní krční svaly....

            • Nejsi ty náhodou Burešův bratr? Zeptám se tě na kozu a ty začneš mlít o počasí. Zeptám se tě na počasí a ty začneš mlít něco o výrobě syrečků...

              ...a nezapomeneš do toho přimíchat magi z Aeronetu a Sputniku.

              😬😱

              • Reakce na příspěvek:

                Zatím jsme si netykali, ale když jinak nedáš Kalouskův bratře.....😯  mne jen vždy překvapuje jak lidé tvého typu slepě věří vaší propagandě vycucané z prstu typu novičok, Vrbětice a podobné bláboly, ale když se ukáže něco  z opačné strany podobného typu, to je řevu...to je řevu......to je hned.....důkazy, odkazy, hoax, fake news, spiklenecká teorie.....z toho máte nervový záchvat.......já si dříve dával práci abych podobným omezencům snesl informace, důkazy, odkazy, aby potom hlupáci si s tím bez prostudování jedním slovem arogantně vytřeli zadek. Teď už přes deset podobnou chybu nedělám, OPLÁCÍM STEJNOU MINCÍ a pokud to někomu vadí JE TO ČISTĚ JEHO PROBLÉM!!!!

                • Reakce na příspěvek:

                  Sorry, no, ale tykání se k internetu spíš hodí. Jinak ale máš dost černobílé vidění. Každý, kdo nebaští ruskou propagandu nemusí být zrovna "Kalouskův bratr" To je jen opačná stránka stádnosti, které já se vyhýbám velkým obloukem.

                  My nemusíme být na místě ve Vrběticích, ale když si povšimneš jak postupem času narůstá počet různých variant v proruských mediích a politicích musí být kritickému člověku něco podezřelé. 

                  Totéž bylo se sestřelením dopravního letadla nad Ukrajinou (7 ruských variant) - jedna ukrajinská) a vlastně při všech prů*erech, kde jsou Rusové přítomni. 

                  • josef.chmela

                    Reakce na příspěvek:

                    Pro vypatlance kamilda:

                    Jinak ale máš dost černobílé vidění. Každý, kdo nebaští USA
                    propagandu nemusí být zrovna "zemanův bratr" To je jen opačná stránka
                    stádnosti, které já se vyhýbám velkým obloukem.

                    • Reakce na příspěvek:

                      Zdravím velkého Soudruha s malou rozlišovací schopností!😍


          • goyim
            • Ztráta času......vysvětlovat něco někomu, kdo uvízl myšlením ve středověku, ten nepochopí a neuzná ani fotky z vesmíru jako důkaz kulatosti Země......můžeme si jen z omezenosti dělat legraci, rozumná komunikace je nemožná

  • s Donaldem Trumpem stály USA na kraji propasti. Od posledních údajných "voleb" však učinily pořádný krok kupředu.....😯

    • Ještě budou s láskou na D.T: vzpomínat

    • Jste popleta. To bylo úplně jinak!

      Proč se dostal kapitalismus na pokraj propasti?

      Aby se mohl podívat, jak dopadl socialismus.

      😂😍

  • Maskot USA, poslouchala jsem to jen chvilku, to se nedalo. Naprostý imbecilismus

  • Vetchý stařec Bidet? V USA mu na netu přezdívají "věchýtek". Právem.A díky jemu už jim hrabe. Jak může Hollywood ve vší vážnosti oznámit, že do Oscara lze přihlásit filmy jen když bude jedna z hl.rolí  afričan? Když i ostatní role budou přísně rozděleny v pečlivém zastoupení č/b.? Když i filmový štáb musí zachovat správný poměr č/b osazenstva. Není se co divit, že na poslední Oscary opravdové hvězdy prostě nedorazily. Se tomu říká srá. do vlastního hnízda. Co nevidět budou lidi velice důsledně  takové filmy bojkotovat. A tak to má být!

    • No, hlavně, že ten váš je rambo a sportovec....🤮

    • Výrazná menšina, která je výrazně agresivní a neomalená si vydupává místo na Slunci. A ještě k tomu musí být někdo, kdo jim jde na ruku.

      V USA je černochů cca 18% populace. Takovou sílu má mít jejich ryk. Ale když se většina pokak. , tak toho zneužívají. 

      50% studentů na amerických univerzitách budou muset být černoši. Co na tom, že jsou negramotní? 

  • Přejeme jim ať mají klid

  • Že se Amerika (tedy přesněji USA - což není to samé jako Amerika), dala do pohybu je nesporný fakt.

    Teď jen aby to byl pohyb správným směrem.  

  • josef.chmela

    Amerika se dala do pohybu směrem do pr....ele. Tzn., že je na cestě k rozpoutání nějaké války a terorismu vůči jiným státům.

    • Pepo přečti si znova jakešový projevy , tvojí bibli . Tam o Americe nic nepíšou . Je totiž ještě dál než v západočeským kraji. Takže o ní nemohl Milouš nic vědět. To znamená že ty taky ne. Jednou , před lety ti ukazovali něco co jsi nechápal co to je. Byla to žvýkačka , právě z tý Ameriky. Tím pro tebe výčet kontaktů s tou tvojí Amerikou končí Pepíku. 

      • áááá máme tady keťáka z policejní školky, tak copak vás dnes paní učitelka naučila na písečku? Už máte na hraní i bábovičky? A na velkou už vás naučila chodit? Přeci ty ústavní chovanec tady nemůžeš udělovat lekce. To jsi tady zas vyškvařil kopec pitomin, co? Zas tady vymýšlíš trapné příběhy, ricinový agente?

    • Ještě když byl americkým prezidentem Joe Brežněv , ukazovali pepíčkovi chmelů takovou divnou lahvičku. Prej nějaká Loka Coka , americká limonáda , vyráběna tam v licenci Moskvy. To je podle pepíka druhý největší město v tý jeho Americe. Pepa je obecně chytrej kluk . Umí ukoulet i huhuláha. 

       

      • josef.chmela

        Tak jsi se tady intelektuálně vyblil a teď šup do klecového lůžka, jinak budeš mít průšvih u Chocholouška.

        A ty složié hlouposti jsi sesmolil sám nebo s kamarádem z Bohnic?

        • Ale no tak pepooooooo !!!! Porad dokola dokolecka to jedno a samy . Zeptej se pana osetrovatele v kravine na nejake nove tema ty divochu . 


          • Keťák má dnes v ústavu vycházky. Paní chovatelka daleko, tak si dovoluje. To je nám zas invaze blbosti. To jsou zas koncerty pitomin nesvéprávného chovance. Jen počkej. Uvidíš! Paní chovatelka ti pokrátí řetěz, jak jsi s ním přikantovaný k topení. Dostaneš dva metry a dost. To všechno za ty bláboly.

            • Teda vy kucí důchodcí dyž se rozčílíte jde z vás úplně hrůza !! Jenom mě trochu zaráží , že furt jako kafemlejnky opakujete ten lázinec , klece , řetězy a tak. Mušeli ste tam asi hodně pobejvat , že se k tomu pořád vracíte , viďte hoši. Jinak ale , chovejte se umírněné , gritizujte jenom co vám dovolí a mejte si , no vy víte co. Taky by se mohlo stát , že vám nezvalorizujou penze a co potom. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit