Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proč jsou Američané v Afghánistánu? Je to jednoduché, je tam ropa, je tam obrovské naleziště zemního plynu a velké zásoby barevných kovů - mědi, lithia, kobaltu..... Američané tam musí dosadit  rádobydemokratickou ( loutkovou ) vládu, která jim umožní nerosné bohatství privatizovat. Ti 3 mladíci tam nepadli za Českou republiku , ale za americké obchodní zájmy. 

    Před islámem nás má naše armáda chránit na našich hranicích, pokud-li nějaké existují nebo na vnějších hranicích EU před invazí nájezdníků a nikoliv v Afghánistánu, kde jsme považováni za vetřelce.

     V roce 1990 ten havel řekl, že musíme vystoupit z Varšavské smlouvy a to se stalo během pár dnů a dále řekl, že již do žádného paktu nevstoupíme a my jsme mu tleskali. To jsme tenkrát skočili na špek opilému žvanilovi. :-( 

    • Joooo svatá pravda

  • Američani a NATO dopadnou stejně jako ve Vietnamu, s velkou slávou utečou...😀

    • A z toho se radujete? Tedy podle smajlíka.

      Víte jak dopadl Vietnam po odchodu Američanů? Víte jak to tam vypadá dnes?

      Vy by jste se zřejmě radoval i v roce 1968, kdy jsme definitivně ztratili i ty poslední zbytky svobody.

      • Míníte ten Vietnam, který byl vůdčí zemí světové demokracie bezmála "vybombardován do doby kamenné"*) a jehož rozsáhlá území byla zničena chemickými zbraněmi, jeichž následky trvají dodnes?

        ________________

        * ) Náčelník štábu letectva generál Curtis Le May, který nařídil za druhé
        světové války nálety na Tokio, uvedl: "Vybombarduji komunisty zpátky do
        doby kamenné".

    • V zemi, kde celé generace neznají nic, než válku se válka vést a vyhrát prostě nedá. 

      Nemusím být vojenský stratég, abych tohle pochopil. Kdo všechno to tam už zkoušel a jak dopadl? Američani to taky prohrají a my spolu s nimi. 

      nechme Afghánce, ať si svůj osud vedou sami. Nejspíš tam, kde se nám to líbit nebude, ale ať je to prostě jejich volba. naši vojáci domů. 

    • A co teprve Rusové. Co jim to dalo námahy než z malého středověkého Moskevského knížectví vytvořili "mogučij, něrušimyj" CCCP. A po kamarádšoftu s fýrerem (Pakt Molotov-Ribbentrop) zabrali půl Evropy a vytvořili CCC - Sojediněnije socialističeskich stran. Jenže ejhle! Žádný strom neroste do nebe! Ani ten Uljanovův a Džugašvilliův. Kořeny uhnily, zafoukal větřík a strom padl.

      • jo,padl,ale hnije dál na zemi.

  • Patří snad Ahganistán USA, EU či Rusku? NIKOLI.  A rusáci to zavčas pocítili a stáhli se.  A ta spousta pitomého žvanění a i ona spousta zbytečně zabitých je k ničemu. 

    A jak vycouvat?To ví každé malé dítě i prostinkej občan. Prostě z Afganistanu odejít, ovšem mazaně, Pouze na hranice a tam důsledně praktikovat jedno - a sice absolutní zákaz dovozu jakýchkoli zbraní a jejich okamžité ničení i s překupníky. Tedy i vyhlášení totální bezletoví zony nad celým územím. A za nějakej čas bude dokonáno. Dojdou patronky,  Tak nezbyde než se mlátit noži a kalcky a s tím si  už místní poradí sami.

    Ovšem ten křik a kvičení zbrojařů po celém světě si asi snad nikdo nedokáže představit.....

    • Rusáci tak  pocítili břitké kopnutí do pr@dele.Jinak Ivan není schopen, svým vypitým mozkem, ani záludnosti splachovacího hajzlu.
      • Bylo stejně břitké jako do pr@dele britského expedičního sboru?

    • Jenom technická připomínka: Máte představu o hranicích Afghánistánu? Víte, co je to Severní aliance a které sousední státy jsou v ní zapojeny? Předpokládáte, že Tádžikové a Uzbekové, kteří se podle vašeho scénáře ocitnou po obou stranách společné hranice, se nebudou  zásobovat zbraněmi a municí?

      Vyhlásit bezletovou zónu nad územím 647 000 km2 by byl zajímavý pokus.

      • Vážený Filie,

        někdy je prostě rozumně diskutovat velmi obtížné. Čím méně člověk ví, tím víc křičí a je vulgární. Historie Afghánistánu je jen za posledních sto let velmi složitá a neveselá.

        Jestli je mě osobně někoho líto, tak jsou to obyčejní lidé v této zemi. Už si skoro zvykli, že po nich každý jen šlape. když ne zahraniční vetřelci, tak domácí násilníci. Nic jiného neznají. 

        Před pěti lety jsme projížděli 9 dní touto nádhernou zemí se synem na motorkách - tedy částí této země a největším bohatstvím Afghánistánu nejsou ropa, zemní plyn, ale obyčejní lidé, se kterými jsme se setkávali. Jsou jiní, vidí svět jinak, ale jsou to lidi a zaslouží si lepší život. Život podle svých představ. Ne podle našich


  • K dané problematice se už nemá cenu vyjadřovat. Většině normálních lidí je jasné o co jde a jak dál, a samozvaným zkorumpovaným politickým retardům zblblých touhou po moci a po veřejném majetku je zbytečné cokoli říkat poněvadž stále dokola melou ty svoje stokrát vyvrácené stupidity které jsou pro ně výhodné. Zájmy státu a lidí jim vždy byly jsou a budou ukradené. Čekat od nich cokoli jiného je totéž, jako předpokládat že žraloci se stanou vegetariány a z masa přejdou na požírání planktonu. A netýká se to jen Afgánistánu, ten problém je ve všech oblastech života společnosti. Od politruků se nikdy žádné rozumné řešení čehokoli čekat nedá. Jediné řešení je V PROBUZENÍ A UVĚDOMĚNÍ LIDÍ. Buď se Lidé vzpamatujou a věci přirozeně změní, anebo je ta jejich mocenská chátra dříve či později nějakým způsobem zlikviduje. 

    • Jooooo svatá pravda

  • Vždycky nás někdo osvobodí, přinese !svobodu" a potom rejeme držkou v zemi , kterou máme rozprodanou a ROZKRADENOU.Jednou se snad začne trestat.Nic totiž nevydrží , a tak se budou střídat režimy, ale to utrpení pro tu zemičku  bude stále nesnesitelné.A ten dobytek, co to rozkradl a leze někomu do zadku si to vezme do hrobu. Jednou zase budou chtít občané to co bylo ukradeno a musí být vráceno.
  • Ano..jsou to vojáci, kteří bojují v cizí zemi..stejně jako v roce 68 obsadili naši zemi Rusové...jen mi neměli a naštěstí nemáme, mentalitu Afgánců...I zde padli Rusové..Že by to byli hrdinové??? Hoši tam jedou za dobrodružstvím a penězi...Rusáci k nám tenkrát museli..Ani jedni to neměli dělat..

    • Srovnávat okupaci v roce Československa 1968 a současný Afganistán je nesmysl.

      A tvrdit, že naši ( ale i jiní vojáci ) tam jedou za dobrodružstvím a penězi je sprostý cynizmus.

      Vy je snad znáte? Znáte jejich názory a důvody? Asi by jste se divil!

      • Ne nedivil...některé znám a vím proč se tam chodí..Četl jsem názorový průzkum který proběhl v naší armádě v loňském roce...Klidně si ho najděte..pan ministr byl znepokojen.. Samozřejmě novinářům před odletem se říká něco jiného..

    • I Němci v r.1938 MUSELI obsadit Sudety a pak 15.3.1939 MUSELI obsadit celý Protektorat Böhmen und Mähren. A kdyby to některý z nich nechtěl udělat, jejej, to by se na něho fýrer rozzlobil...

  • Pokud si Američané ve své hloupé domýšlivosti myslí, že by v Afganistánu mohli vyhrát, tak aťse podívají na druhý díl Ramba. Tam Afgánec Rambovi říká, že je neporazil Alexandr Veliký, Angličané a ani Rusáci. A domýšlivý Amíci se chtějí srovnávat s těmito válečníky? Tak skončí stejně neslavně.

  • irák, iran ani afghanistán nedobyl za tisíce let NIKDO !

    ani makedonci, ani francouzi, němci, rusové, nikdo.. ti lidé jedí písek a kameny a budou bojovat třeba na nože. je to jejich země a nikdo jim nevysvětlí nic, prostě je to JEJICH

    • Irák? Ten Američani dobyli v roce 2003. Ale existují dva pojmy, dobytí a udržení dobytého území. Ten druhý pojem je o tom, že na těchto islámských územích se diktátoři, klanové vlády, střídají. A to se Američanům nedaří ukočírovat. Nikde.  😈

  • Pan Jégl opět žongluje fakty aby ospravedlnil agresi amíků v Afganistánu.

    Jde jen o realizaci produktů amíckého zbrojního průmyslu povětšinou vlastněného židy jako vždy a všude.V druhé fázi vydrancování nerostného bohatství země které sami afgánci neumějí vytěžit.Komedie o našich závazcích k "spojencům" je jen zástěrkou k žoldácké službě našich vojáků.Poslal bych tam synáčky našich politiků jako lidské štíty.Nejlepší by bylo je samotné.

  • běž domů Pepíku, čeká tě Maruška, bež domů Pepíku

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit