Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Ano rozhodovat vláda a je jedno zda modrá ,rudá oranžová.Tohle je dobrý počin.Nikdy by se nestalo aby naší vodu vlastnil francouz.

  • Považuji to normální a logické řešení. Vláda musí nabízet a ručit za své investice a pokud si někdo vyžádá podrobné podklady k chystané investici, pak je to jen správný postup dobrého hospodáře. Kolik firem využilo v minulosti pobídek státu jako byly např. daňové prázdniny, aby se po později vypařily a zbyli tu po nich nezaměstnaní, zbytečně vynaložené investice do infrastruktury, opuštěné budovy... Pokud chci investovat, chci mít také jistotu dlouhodobé udržitelnosti a to se zde v dobách nedávno minulých rozhodně neřešilo. Opět jen hloupý útok na Babiše.

    • No dobře ale jak by jste chtěl tu dlouhodobou udržitelnost řešit ? tím že budete opakovaně devalvovat korunu aby jste ty firny tady udržel tím že budeme pro ně stále ta  levná pracovní síla ? nebo že jim dáte doživotní daňové prázdniny ? Nějak si to nedovedu v dnešním globálním světě představit .
  • Stát platí, tedy nechť rozhoduje vláda.

    Stále je to transparentnější než shluk neznámých úředníků v Czechinvestu... Ať TI vládě dodávají plnohodnotné podklady, aby se nerozhodovalo jen na základě jistých návštěv top manažerů :-)

  • Mě přijde, že ten slovensko bolševickej, udavačkej šmejd už žije přesčas. Není čas zajet do vozovny, Bureši ?
  • Havelka Amos - dávno zapomenutá figurka se ozvala ze záhrobí.Nikdo už o tom kazisvětovi neví. Jo kdysi dávno byl loutkou v Czechinvestu. Poskakoval jak krysař Gross pískal. Pro neomluvitelné neúspěchy byl vyfičen. A právem zapomenut. Nyní si beztak nějakému novinovému šmudlovi předplatil zviditelnění, aby byl zas trošku na výsluní. Asi tak jedno odpoledne. A jak být vidět? Otřu se o premiéra.To je zavedený manuál těch zapomenutých. Ale on jaksi není zájem o takové vykopávky.

  • 1)Vláda má právo rozhodnout o změně zákona o investičních pobídkách.

    2)Pan Havelka věří v neomylnost konání Czechinvestu a proto mylnost přenáší na vládu.Proč tak Czechinvestu věří?

    3)Podmínky pro investory musí být jasné a dané předem.Bylo tomu tak doposud?Proč by to vláda měla tedy měnit?Neříkejte,že ze zištných důvodů premiera Babiše.To je žalovatelné.

    4)Jaguár je jen jeden-vláda se nemůže zabývat každou pobídkou.Od toho je tady Havelka a jím protěžovaný Czechinvest.Jako bohulibé a zdarma.Že,aktéři.

    5)Co nám můžete nabídnout?Czechinvest sice bude moci říct,co se u nás nabízí,ale s tím,že to ještě musí schválit vláda.To je přeci správné a tak to má být. Nebo v těchto případech o státních penězích necháme rozhodovat málo kontrolovatelné spolky?

    6)Na pochybném webu HLÍDACÍ PES jsem se snažil tento příspěvek uplatnit.Marně.Proto nadále tvrdím,že tento web cenzuruje.Je i ostudou Roberta Břešťana,že tomu napomáhá.

  • josef.chmela

    Schválením investic společností General Electric do vývoje nových turbovrtulových leteckých motorů či vznik testovacího centra BMW pro samořiditelná auta, se vůbec neřeší náš největší problém a to je produktivita práce. Zase by to bylo stejné, pouze spolupráce na vývoji či testování, žádný hotový celek, výrobek s velkou přidanou hodnotou a tím i produktivitou práce.

    • Souhlasím s Vámi,že přes ekonomické úspěchy republiky je tady stále výstražný projev nedostatečné produktivity práce.Je zatajován a proto ekonomicky nemůžeme dosáhnout úrovně Portugalska či Belgie.Proto musíme republikově vážit i ekonomické pobídky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit