Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Asi to není správný nápad.Odchod Řecka z EU by mohl vyvolat řetězovou reakci
    • Už aby to nastalo
    • A jak by se to asi stalo ...... Kdyby Řecko vypadlo z Eurozóny během týdně jsou na tom hůře než Somálci. Jednou k tomu stejně dojde. Pak budeme posílat potravinovou pomoc. Pamatuj na tyhle slova až k tomu dojde.
      V EU sou státy které jsou zadlužené ale žádný není už 7 let v platební neschopnosti. Zamazávaj jednu půjčku druhou přičemž restrukturalizaci neudělali žádnou respektivě pouze fiktivní a dluh se každých 8 let zdvojnásobuje.
  • Jak Rusové dostávali pořádné nakládačky

    Tak, jako při čtení blogu Miroslava Petra, jsem se už dlouho nenasmál. Nesmysly o tom, jak Rusové v dějinách jenom vyhrávali, k tomu přímo vybízely. Vzpomněl jsem si také na scény z některých příšerných ruských válečných filmů, kdy udatný rudoarmějec sám zlikviduje rotu nepřátelských vojáků. Ve skutečnosti Rusko prohrálo v historii poměrně dost válek.

    Tatarský vpád ve 13. století

    V bitvě na Kalce v květnu 1223 rozdrtila tatarská vojska armádu ruských knížat. Definitivně si asijští nájezdníci podrobili Rusko po Bátúově vpádu o čtrnáct let později. Tatarská nadvláda nad Ruskem skončila až na konci 14. století.
    • Livonské války

      Car Ivan IV. řečený Hrozný se v roce 1558 rozhodl dobýt baltské pobřeží. Dá se říci, že je to počátek dlouhodobé ruské expanze na Západ, která skončila až v roce 1945. Ruský panovník se rozhodl dobýt pobřeží Baltu a tak vyhlásil křížové tažení pravoslavných proti katolíkům a protestantům. Byla to ničím nevyprovokovaná ruská agrese. Car se ale dopustil hrubé chyby, když neposlechl své rádce, aby místo toho ve spojenectví s Litvou zaútočil na Krym ovládaný Tatary. Výsledkem třiatřicet let trvající války proti koalici Polska, Litvy, Švédska a Řádu německých rytířů byla ruská porážka. Ukázalo se, že ruská armáda za svými evropskými soupeři výrazně zaostávala.

      Těžká porážka Petra I.

      Rusko prohrálo ve válce s Tureckem v roce 1711. Jenom velkorysost Turků, která ovšem i tak byla draze zaplacena, zabránila potupnému zajetí cara Petra I. Velikého a ruské armády. Rusko nicméně muselo vrátit Turecku dříve dobytý Azov a zbořit některé pevnosti.
      • Krymská válka.

        Rusko v ní v letech 1853 – 56 válčilo proti koalici Velké Británie, Turecka, Francie a Sardinie. Doplatilo jako již v minulosti na svoji zaostalost, kdy třeba ruské plachetnice nebyly schopné čelit britským a francouzským parníkům. Potupný mír, který Rusko muselo uzavřít, mu zakázal mít válečné loďstvo v Černém moři a bylo přinuceno vzdát se území v ústí Dunaje.

        Rusko-japonská válka

        Další těžká ruská porážka ve válce se zemí vycházejícího slunce v letech 1904-05. Rusko muselo Japoncům postoupit jižní část ostrova Sachalin, přístavy Port Arthur a Dalnyj a také dovolit japonským rybářům rybolov v ruském tichooceánském pobřeží.
        • Pobaltí a Polsko 1918 - 1920

          V srpnu 1920 rozdrtil maršál Józef Pilsudski velící polským vojskům Rudou armádu u Varšavy. Ruští bolševici byli přinuceni ustupovat, utrpěli ještě několik porážek a v březnu 1921 muselo komunistické Rusko podepsat v Rize mír s Polskem. V něm uznalo jeho historické hranice téměř stejné jako před prvním dělení Polska v roce 1772. Rudá armáda byla také poražena v Pobaltí a musela opustit Litvu, Lotyšsko a Estonsko, jejichž území předtím okupovala.

          Sovětsko-finská válka v roce 1939 – 40

          V ní sice Rusko zvítězilo, ale až po půl roce tvrdých bojů. Rudá armáda zvítězila jen díky obrovské početní převaze nad maličkým Finskem. To se k překvapení mnohých bránilo velmi statečně a odhodlaně a způsobilo Rusům velké ztráty.
  • Ukrajina, " Bohorodičko, vyžeň Putina
    • ... A jinak ti chutná a máš ráno stolici??? Nebo ti už přeskočilo kolečko v gebuli... nehledě na to že provokuješ s kradenými nicky a jediné co dovedeš plácat hlouposti proti rusku... ubožáku
      • zlej trolle ,zase ti šlohli nick *9* tak to je smutné *13* když jsi se tady sám logoval pod padesáti nicky a plácal jsi se po ramenou tak to bylo v pořádku ? ty Pete Trolle *15*
  • dzixy
    Tentokrát lze s Babišem jenom souhlasit. Nespolehliví, nezodpovědní řečtí politici nejsou zárukou ničeho, natož plnění hlubokých reforem. To by nynější vládci museli od koryt. Zdá se, že pokud Řecko uspěje, EU prohrává.
    • Asi jsi to špatně pochopil... Němci chtějí udělat z Řecka svůj protektorát a jejich premiér měl tzv.pistoli u hlavy. Pokud to projde ztratí letiště, podniky, ostrovy, prakticky vše a budou jim diktovat úředníci z EU hlavně z Německa. Nedopadne to dobře, jsou to sebevražedné podmínky a už je k vůli tomu ve světě docela mela. EU se chová jako vyděrač, lidi připraví o práci, nabídne jim peníze a pak z nich sedře kůži. Tak dopadne i Ukrajina. Jsem zvědav co na to řecký parlament a hlavně obyčejní lid.
  • myslím,že Burešův výkřik do tmy v Brusellu tak trošku nikoho nezajímá *15*
    • Neříkali, že návrh byl přijat všemi ministry financí EU jednomyslně? Proč teda nyní dělá hrdinu, když v Bruselu držel pračku?
      Jinak má samozřejmě pravdu, dojde k velké privatizaci, alias rozkradení zbytků řeckého majetku, nahrnou se tam zlatokopové ze zámoří a lidé tam budou dělat za pár šupů od nevidím do nevidím jako tady. A stejně to bude málo, protože dluhy dále jen porostou. Takže sice odklad rozpadu EU, ale jinak se nic nevyřešilo. Řecko chtělo poskytnout přístav Rusku, chtělo vést z Turecka plynovod a to se trestá! Možná dojde i na majdan :)
      • dzixy
        Nebyl jsi pozorný, Babiš nebyl v Bruselu, protože ČR není v eurozóně. Tam byli pouze ministři, kteří tam jsou a platí eurem.
  • kapitalisté chybu?
    • Myslíte soudruha Bureše?
  • Hlavně by měl vyšumět pryč ten estébák!!! *11* *10*
    • Zlej troll, kamuflovaný fízle!
      • nasr si ježibabo *1* *15*
    • ovce si ho zvolily, dostaly koblihu. *10* *11*
      • nejsou schopny zodpovědně a rozumně volit......a proto je třeba volit komunisty a vrátit zpět demokratický ekonomicky zdravý bezdlužný systém jedné strany s vedoucí rolí......
        • dzixy
          Zdá se, že ovcemi jsou dnes ti, co volí KSČM, která již není ani pátým kolem u vozu. V Parlamentu jsou jenom jako vyžírci, berou peníze a nic z nich není. *1*
      • Jojóó, bohužel, to je ta smutná realita. *10*
  • Zánik monopolu Gazpromu

    Předražená ruská ropa a plyn má stále více konkurentů, mj. v CAN, v Kazachstánu, v Turkmenistánu, v Mosambiku.

    Také těžba plynu z břidlic sráží ceny za plyn, takže na světových trzích jiní producenti, např. Turkmenistán, prodávají plyn za podstatně nižší ceny, což Pekingu umožňuje diktovat Gazpromu ceny pro čínský trh.

    Navíc Čína a Japonsko investovaly miliardy dolarů do průzkumu ložisek ropy a plynu v Africe a v Jižní Americe, taktéž Indie a Jižní Korea.
    • Někdo o Řecku a ty o Gazpromu... nedostal jsi náhodou od rusáka v baru nakládačku ? *1* *1*
    • Přestaň tapetovat a krást můj nick, ty *12* *12* *12* !!!
  • kdepak soudruhu bureši Řecko je jen první, ktere lide jako ty dovedli do haje- vyčurana vyžírko jenž mele co lidi chtěj slyšet,aby nebylo vidět jak se kapsuje
  • Obávám se že Babiš má pravdu. Dosavadní restrukturalizace dluhu vedla pouze k tomu že se dluh zdvojnásobil.
    To že Řecko něco slíbí neznamená že to dodrží. Minule si snížili důchody. Pak zjistili že je to protiůstavní tak si je doplatili. A tak je to tam ze vším.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit