Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak komické. Za dobu, kdy se Babiš prolhal do politiky, nabral každým rokem tisíce, takže už celkem  desetitisíce nových "státních zaměstnanců", zřídil několik nových úřadů a institucí, které jsou v podstatě jen trafiky pro jeho loajální poskoky, rozdává miliardy z rozpočtu na platy zbytečných úředníků, na jejich odměny a prémie, a teď se "JAKO" diví, že dochází peníze.                                                                                                                                                                                                                                                 Když už tedy píšete, že jich chce teď pár vyhodit - a zmiňuje se o počtu něco přes stovku, měli by jste ještě i napsat, že jich na jiná místa chce naopak přijmout více, než tisícovku. Ostatně tuhle "kachnu" o propouštění a "redukci" byrokratického aparátu vypouští Babiš každým rokem. Zatím však nejen, že nikoho "nevyhodil", ale naopak jich opět nabral a stále nabírá několikrát tolik, než kolik "chtěl" vyhodit.                                                                                                                                                                                   Na rozlohu a počet obyvatel máme tolik státních úředníků a institucí, které se navzájem jen dublují, navzájem si překáží a dělají ve státní správě jen bordel a zmatek, že jsme raritou snad v celém světě.  

  • Pavel.Jegl

    Mohu vás, pane Dzixy, ujistit, že nejsem placen ze státních
    peněz, tedy z daní. A ještě připomínám, že největší nárůst státních zaměstnanců
    byl v období předminulé vlády - ČSSD a ANO. Pachatelé jsou tedy titíž. Kdyby nenabírali tolik zaměstnanců, nemuseli by je teď vyhazovat. Mimochodem, nikdy a nikde jsem vládu nechválil za zvyšování zaměstnanců státu.

  • Prostě populista Bureš  lhal až se mu od huby prášilo a bezmozky nakrmil koblihama a řečmi o tom, že " bude líp". Rozfofrova obrovské prachy za nesmysly a teď už nemá kde krást. Takže za voliče " BLBCE" budeme platit všichni. Hodně a dlouho...............
    • josef.chmela

      Teď jsi psal o Kalouskovi, že? To jen jestli jsem to správně pochopil.

  • Hmmm - koblihář lhal a spousta lidí mu naletěla = ANO, bude líp...

    Jak pro koho - pro kobliháře určitě...

    • fosilie

      Volotrku!

      • No - na tebe,  v hlouposti, nemam...:-)

  • G94003

    Don Saluste z Průhonic se opravdu povedl...

  • Z korupce politiků se stala korupce voličů...😠

  • dzixy
    A už zase provokatér a mystifikátor Jégl. Plnění volebních programů pokládá za "rozfofrování státních peněz". Rozhazovaly je předešlé vlády právě na nadbytečné státní zaměstnance, kteří často pobírají honosné platy měsíčně skoro částku rovnající se ročním platům průměrně vydělávajících zaměstnanců. Je jenom dobře, že vláda chce korigovat počty státních zaměstnanců, kteří jsou často i "semeništěm" byrokracie. Podobnou akci by bylo potřebné provést i u médií, ubylo by jistě Jéglovi podobných pravdolaskařů, kteří k hoaxům, nebo matení čtenářů nemají daleko. Dobrý počin vlády a špatný počin Jégla.😎
    • zeptám se na 2 body volebního programu bureše-vyrovnaný,nebo plusový státní rozpočet od roku 2015 a snižování stavu státních zaměstnanců. Děkuji za odpověd


      • Vyrovnaný státní rozpočet měl být v roce 2017, podle závěrečného účtu za rok 2017 byl schodek 6,2 miliardy Kč.

        https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1027659-babis-v-roce-2017-bychom-mohli-mit-vyrovnany-rozpocet

        Podle závěrečného účtu skončil rok 2018 s přebytkem 2,9 miliardy Kč.

        https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/statni-rozpocet-loni-vykazal-prebytek-2-9-miliardy-korun/r~103bbd980f5a11e9b2380cc47ab5f122/?redirected=1549546998

        Normální občan by předpokládal, že opozic předloží buď potvrzení, nebo bude závěrečný účet rozporovat. Ovšem pouhá proklamace, že vláda stát zadlužuje, je zcela neuspokojivý výsledek práce opoičních poslanců a senátorů.

    • ty raději nemysli. větší kraviny se už vymyslet nedají.
  • vanhorne

    "Držte si peněženky!" 

    A take klobouky. Za Prvni Republiky pry fiakriste na kopci zastavili a nez se rozjeli z kopce dolu, upozornili, " panove a damy drzte si klobouky nebot pojedeme z prudkeho z kopce".

  • Peníze nedochází to je pouze iluze. Česká národní banka má nasyslováno kolem 300 tun cenných papírů, Eur a Dolarů. Co se týká tisíce státních zaměstnanců co nabral Babiš a teď se slávou je bude propouštět tak k tomu se dá jedině říci měl by si dojít se svou zmalovanou kamarádkou k lékaři pro psychické poruchy. Může to být tím, že Babiš nedostane pro svoje podniky žádné dotace s EU a potom se mu budou ušetřené peníze za vyhozené úředníky hodit. Babiš ne jenom, že bude propouštět státní úředníky, ale i svoje zaměstnance protože půjde do kopru jak s nimi zachází, to se ještě dozvíte v TV.     

    • vanhorne
      https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/496620-deutsche-welle-babis-zamestnava-ve-svych-firmach-cizince-ve-spatnych-podminkach.html


      Mozna v nejakem Chinskem Gulagu jsou na tom hur, kdovi mozna ne.

      • Cizince, resp.Vietnamce, zmíněné v článku, zaměstnává agentura. Babiš nikoliv. 

        Reportáž Vodňanskou drůbež označuje za známou špatnými pracovními podmínkami a údajným nelegálním zaměstnáváním - to je pravděpodobně převzato z nedávno uvedeného hraného investigativního dokumentu o zlém Babišovi. Reportéři objevili, že se ve Vodňanech říká, že podnik neodvádí daň ze mzdy za agenturní pracovníky. Je to navíc i pravda. Za agenturní pracovníky odvádí daň jejich agentura, což investigativní reportéři zapomněli zjistit. A ano, práce na drůbeží porážce je asi ta nejhnusnější, co v masném průmyslu je. Proto se jí domorodci vyhýbají. V Čechách jako v Německu.

        • Děkujeme panu Brouku Pytlíkovi za vysvětlení.
          • Rádo se stalo. Argument se ztratil v překladu, nebo jste ho nebyl schopen vytvpořit vůbec?

        • vanhorne

          "zaměstnává agentura. Babiš nikoliv."

          Zajimave postaveni tech zamestnancu kteri pracuji v jeho fabrice, ale jeho zamestnanci to nejsou. Kdo je potom zodpovedny za jejich wellbeing? Pripomina mi to necim Gogola.

          • josef.chmela

            Nerozumíš tomu. Přečti si raději něco o agenturním zaměstnávání u nás.

          • Je to normální outsourcing, někdy umocněný na druhou.

            Příklad: V našem domě uklízí Ukrajinka, kterou k nám posílá úklidová firma, ale ona paní je zaměstnankaní pracovní agentury. Možná proto vypadá každý den jinak.

            Tak to v kapitalismu chodí, podrobný popis podal před lety pan Keller (Tři sociální světy, Slon, 2011), nikoli Gogol. Pracovní agentury fungují napříč Evropou. Je zvláštní, že používání jejich služeb vadí jen u Andreje Babiše.


            • vanhorne

              "Tak to v kapitalismu chodí,"

              Bohudik,takovy kapitalismus neznam ani jsem se z necim podobnym nesetkal. Komu ale takovi zamestnanci patri, maji vubec nejake prava?

              • Reakce na příspěvek:

                Zaměstnanec v demokratickém státě patří sám sobě - to je základní hodnota liberální demokracie.

                K vaší otázce vizte obšírnou odpověď například zde:https://www.manpower.cz/manpower/cs/co-znamena-prace-pres-agenturu/

                nebo zde: https://byznys.ihned.cz/lide-a-personalni-rizeni-zamestnanci/c1-59825880-pracovni-silu-nemusite-nutne-zamestnavat-muzete-si-zamestnance-jen-pujcit-u-agentury

                Jiná věc je, že zaměstnavatelé všeho druhu využívají řekněme nesnáze zájemců a z toho plynoucí nevýhodnou posici při vyjednávání smluvních podmínek. Dalším problémem vážícím se k problematice je slabá posice odborů ve velkém množství tuzemských podniků - například ve srovnáním s naším západním sousedem.

                • vanhorne

                  Reakce na příspěvek:

                  Dekuji filiusi, precetl jsem www.manpower.,takze ted mam nejakou predstavu co znamena byt agenturnim zamestnancem. V tom druhem "byznys.ihned" toho moc nebylo, je uz zamereny na konkretni zajemce o jejich sluzby. Jako odchovanec "Kapitalismu" bych jejich sluzby nikdy nepouzil. Mne vychovala Company, ktera ve tricatych letech zavedla Batuv system. Vybudovala i satellite mestecko z dvoudomku, najemne a elektrina dotovane i s hospitalem asi 8km od mesta. Postavila i tramway mezi satellitem a mestem pro skolaky a ty "vykoristovane". Ze zamestnanec v demokratickem state patri sam sobe, to nas vubec nenapadlo, protoze nas nic nebolelo. My jsme te Company patrili a radi. Vzdyt i tady ti stari Batovci se hlasi k tomu, ze mu patrili a nedaji na Batu dopustit. To co se tady nazyva capitalism je zrudny paskwil. Urcite se ale najdou nejaci normalni kapitaliste i tady. Babis to ale asi nebude, kdyz musi vyuzivat sluzeb pochybnych agentur.
              • josef.chmela

                Reakce na příspěvek:

                Neznáš? Spíše zaslepenecky nechceš vidět. U nás, v jedné fabrice, jsou zaměstnaní agenturní zaměstnanci a podepisují pracovní smlouvu vždy pouze na jeden týden. Co kdyby došlo v kapitalistickém neplánování a nepořádku k neplánovanému poklesu výroby. Kapitalista přece nebude živit dělníka zadarmo.

                • vanhorne

                  Reakce na příspěvek:

                   "Neznáš?"

                  Ale znam a vidim te.

  • honza54
    Babiš, Babiš. Minulé vlády rozkradli co se dalo , peníze na důchody, peníze z privatizací, prodáním důležitých státních podniků a spoustu dalších a vy křičíte Babiš. proč nekřičíte Klaus, Zeman, Dlouhý, a podobní. ODS, ODA, KDU, ČSSD, ZELENÍ a další. nejsem jeho zastánce, ale každému za jeho zásluhy. spousta by jich měla sedět
    • 😂
    • 😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit