Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo to jo je to hrozné, hlavně když vezmu v potaz že za vším stojí dva tři lidi co nás donutili kupovat za obří peníze jídlo které je všude levnější, a když nakonec na něco narazíme , tak je to buď kvalitou na nule nebo nacpané samýma náhražkama , a co Čech? Skloní hlavu a jde dál a tahá z peněženky čím dál víc peněz...Doufám že Bártovi a Véčkařům vyjde úprava zákona o výrazné tržební síle a dají takovému Babišovi a spol. na p..del.
  • Za pokřivení trhu, za nárůst cen potravin a v neposlední řadě za nárůst stále většího počtu lidí, co musejí uzpůsobovat své nákupní chování může špatný Zákon o Významné tržní síle.
  • Nejmarkantnější je vysoká míra tržní dominance dodavatelů v kategoriích prací a čisticí prostředky, minerální vody, pivo, margarín, káva, sycené nealko nápoje, sušenky. Dalšími kategoriemi s výrazně vysokým tržním podílem největších dodavatelů jsou např. čokoládové výrobky, tuky, jogurty či ovocné džusy, drůbež, vejce, aj. To jsou ale tři čtvrtiny výrobků obsažených v našich nákupních košících.
  • Zájezdy za nákupy k sousedům byly běžné před dvěma desítkami let, najednou se tento trend vrací.
  • Potraviny v ČR jsou drahé a nekvalitní. Proto si je jezdí lidé kupovat do Německa či Polska.
  • Co řekl Bárta o jídle? Jsem rád, že se ozval kromě právem potrefeného Andreje Babiše také jiný politik.
  • Co řekl Bárta o jídle?

    Jsem rád, že se ozval kromě právem potrefeného Andreje Babiše také jiný politik. Ale i vám hejtmane Michale Hašku budu muset zopakovat, že VV nejdou na ruku řetězcům, ale chtějí jen pozměnit či lépe řečeno narovnat zákon o významné tržní síle, protože je to on, který nechává volné ruce vertikálním oligopolům a v konečném důsledku jsou biti malí a střední čeští výrobci a v neposlední řadě i spotřebitelé.
  • Jak to je s potravinami v Německu?

    Cena potravin je citlivé téma, které se dotýká každého z nás. Proto Věci veřejné opakovaně upozorňují na jejich vysokou cenu, které navíc od ledna zvýšením DPH ještě vzrostla. Drahota je zapříčiněna pokřivením tržního prostředí, za které může špatný zákon o významné tržní síle. Ten jde na ruku velkododavatelům jako je Andrej Babiš nebo Plzeňský Prazdroj.

    Pravidelně, co měsíc, děláme srovnávací nákupy v Německu, abychom ukázali lidem, že nákup základních potravin, bez nichž se neobjede skoro žádná domácnost, vyjde o čtvrtinu levněji. Situace je pro občany ČR o to horší, že průměrná německá mzda je skoro 4x vyšší než ta česká.
  • Změňme, aby bylo jídlo levnější!

    Nový zákon, který navrhnou Věci veřejné, se bude vztahovat na všechny subjekty na trhu a bude chránit malé a střední dodavatele před vertikálními monopoly. Každý obchodní vztah bude zkoumán individuálně, aby se zjistila skutečná vyjednávací síla obou stran. Novela jednoznačně definuje malého dodavatele, a to obratem do 200 mil. Kč, čímž přispěje k ochraně malých a středních českých dodavatelů a v konečném důsledku povede k rovnému postavení velkých dodavatelů a obchodních řetězců.
  • Měníme se s krizí

    Rok od roku roste podíl domácností uvádějících, že současná ekonomická situace má vliv na změnu jejich nákupního chování. Zatímco v roce 2009 se změna týkala pouhých 22%, dnes je to plná polovina. Nejvíce pociťují složitou ekonomickou situaci zákazníci s nižším vzděláním, starší lidé a osoby s nižšími příjmy. Za pokřivení trhu, za nárůst cen potravin a v neposlední řadě za nárůst stále většího počtu lidí, co musejí uzpůsobovat své nákupní chování může špatný Zákon o Významné tržní síle.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit