Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Čechy jako historická země neexistují (zrušeny komunisty v roce 1949). Češi považují zcela chybně všechny obyvatele České republiky za Čechy jako příslušníky jednoho národa.

      ... prvním problémem tedy je, že jsme jako národ bezejmenní. Nemáme slovo, kterým bychom nás jako celek jednoznačně označili. Konstrukce my Češi má hned celou řadu jen zčásti se překrývajících významů: my - obyvatelé Čech, my - obyvatelé Česka, my - etnická skupina s českým mateřským jazykem, my – státní občané České republiky, my, kdo svůj původ odvozujeme z geografického regionu dnešní České republiky anebo se s ním jinak identifikujeme.

    U početní většiny se ovšem všech pět významů překrývá, takže s identifikací my Češi nemá problémy a svou vlastní perspektivu považuje za platnou pro všechny. To se nazývá majorizace: většina donutí menšinu k přijetí pro ni nepříznivého aranžmá. Tento mechanismus byl, je a nevzpamatujeme-li se, nejspíš i nadále bude jedním z hlavních důvodů, proč jako národ ani jako stát ve výsledku nefungujeme. Vypadá na první pohled bezbolestně, demokraticky, menšina se nijak hlasitě bránit nemůže...

    Nacionalismus jako řešení

    Pražský centralizmus preferuje jednotu neexistujícího českého národa.

    V protikladu k němu je snaha o obnovení historických (Morava, Slezsko, Čechy) zemí jako jediného staletími osvědčeného státotvorného prvku. Morava je důležitá pro všechny její obyvatele jako nástroj ke zlomení centralismu a jeho ekonomických důsledků v ČR.

  • Říkám si proč musí jeden vládnout nad druhým a ten druhý ho musí poslouchat, protože má ze sebou armádu policajtů, vojáků, úředníků (soudců)? Bůh když stvořil člověka dal mu svobodu, proč svobodu jiní berou druhým kdo jim dal právo? Nechápu. Proč si nechat brát právo na svobodu, které nám od začátku věků patří. Chovejte se jak chcete, říkejte si co chcete, chvalte, nadávejte, ale čestně. Na TV se nedívám již asi rok a je mi jedno co si tam kdo žvaní. K volbám nechodím, stejně mi chleba nikdo zadarmo nedal a nedá. Ještě jsem neviděl, že by Babiš pekl koblihy, jo rozdávat a přitom je nevyrobit to zvládne. Ignorujte politiky, hlupáky a budete svobodní.  

  • Pan Hampl asi 90tá leta asi nezažil.Ono se opravdu tunelovalo a kradlo co šlo,lidi se to naučili rychle ,až z ciziny sem jezdili Všechno bylo státní a muselo se to privatizovat,fondy kupovaly knížky a daly lidem jistotu 10 000 kč,třebaže je dodnes ani neviděli . Kolik bank a spořitelen vytunelovali a tehdy ještě Česká Spořitelna to vše sanovala.To je základ peněz pro dnešní úspěšné podnikatele .Možná se dnes krade a tuneluje ještě víc,ale tenkrát to bylo do očí bijící.Dneska o tom ani nevíme a z lumpů a zlodějů se stali vážení obchodníci a podnikatelé.Možná si tu knihu koupím až bude v za těch 15 kč v Levné knize

  • Tech deset milionu bude ovsem "nastvanych" i kdyby tu byl treba komunismus nebo vladli andele...

    • Vlasovci zradili třikrát. Nejdříve zradili Rusy, nakonec zradili Němce. A mezi tím zrazovali české a moravské partyzány, do jejichž oddílů se infiltrovali, aby je pak vydali komandům, která je brutálně zmučila a poté zavraždila. Vždycky zrazovali toho, kdo právě prohrával.

      Podobně se dnes chovaji piráti v Bruselu,což je velmi nebezpečné.

      • Nevsiml jsem si ze by nejak Pirati udavali nekoho belgickym "einsatzkommandum", nejspis cetnictvu nebo Paracommandos, a i kdyby tak byakorat ukazovali svou tupost. Nejak jsem si ani nevsiml ze by vladl nejaky nacisticky rezim, a nebo ze by se nekde hajlovalo a věšelo, kdyz uz srovnavate EU s Tisiciletou treti risi

  • Obrovský podíl na naštvanosti mají ovšem šmudlové od novin.Je to jejich klasika.Překrucovat zveličovat snažit se být zajímavými.Zatím vede takový seznam.cz.Tento klub špinavců už neví co kde vyškrábat aby byli vidět.Ovšem to se pak nesmí divit, až se najde někdo, kdo se nemůže bránit.A ani nechce.A řeší to tzv. krátkou cestou.A to pak budou skučet a bědovat.Pozdě hoši.Taková je doba.

  • Cituji: "Je vlastně dosti s podivem, že se za poslední(sic!) třicet let do pokusu
    popsat Čechy a Češky jako národ se specifickými vlastnostmi, vadami, ale
    i přednostmi, nikdo nepustil."

    Nesouhlasím. Pan Kuras rozhodně není nějaký "nikdo".

    Kurasův nejstarší besteller, původně psaný anglicky s titulem Czechs
    and Balances, časem přeměněný v evergreen a aktualizovaný novou
    kapitolou dělá českou historii jednoduchou jako vyhození z okna. Náš
    národní charakter pitvá s požitkem a vtipem a přináší jak informativní,
    tak vysoce zábavný pohled na české dějiny.

    Zdroj: https://www.knihydobrovsky.cz/cesi-na-vlasku-prirucka-narodniho-prezivani-4186529

    (Poslední aktualizované vydání 2.11.2016.)

    • Napadá mě ještě dovětek: kdo se pohybuje spíš v kruzích uměleckých, jistě si zpomene i na dílko Češi a jejich samičky...

  • dzixy
    Honosný titulek, ale zdá se, že autor článku hyperbolizuje vlastnosti občanů země, zda kladných, nebo záporných. Přinejmenším však je závadný titulek, který autor použil, coby mluvčí celého národa. "Národů ač jsme různých...." ještě neznamená, že češství je na ústupu. Nakonec buďme rádi za to, co máme, protože by mohlo být hůř např. za vlády takových Topolánků, Nečasů, Fialů, Kalousků a jim podobných. Bohužel naše opozice je až moc hlasná, aniž by předkládala program pro všechny. Proto autorových 10 miliónů naštvaných je opravdu výcuc z prstu.
  • Pan Hampl bude možná dobrý ekonom, ale to neznamená, že rozumí životu.

    Jsou tu sta tisíce spokojených Ukrajinců, Slováků a jiných občanů, kteří sem přišli za štěstím.

    Potom jsem tu také spokojený já. Protože by prostě mohlo být hůř. 

    Lidi, co jsou pořád napruzení budou mít brzy žaludeční vředy, takže alespoň doufám, že se pan Hampl mýlí. 

  • Brzo v levných knihách za 15kč.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit