Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud někdo má možnost a jezdí víc mimo naši zemi a hlavně mimo "turistické trasy" určitě dosvědčí, že tohle není jen u nás, ale bohužel snad kromě Švýc. snad všude...,akorát ve Francii to víceméně často organizuje církev s tím, že bezdomovci kolikrát něco udělají,nějakou práci.. a pak dostanou najíst a podle dodržování jasných pravidel i možnost přespání ve vybraných ubytovnách řádu. V USA je to úplný šok o kterém se tu ani moc raději nemluví...Je to chyba systému, který lidem nakukal "svobodu a demokracii" v režimu otevřeného trhu...,ale tak nějak už jim zatajil, že to znamená, drahota, bída, hlad a naprostý nezájem o kohokoliv, kdo nemá peníze či jiného co nabídnout...Že se to nikomu z nás nemůže stát?...ale může a sakra rychle !.., stačí na to zdraví, ztráta práce, tím pádem dluhy, exekutor či špatná a vychytralá manželka-partnerka, nebo zhajzlená rodina a příbuzní...Takoví cikáni.. a politici co za tohle mohou stojí, daleko, daleko víc.. než nějaká trocha polévky a maličko tepla na vánoce..
  • "Bezdomovci v zimě naleznou útočiště ve vyhřívaných stanech" ... už ten titulek sám o sobě je smutný, je smutné, že naše společnost "vyrábí" lidi, které novináři nazývají bezdomovci, teď už slyším blábolení o tom, jak si to zavinili sami, to je blbost, možná zavinili, možná ne, ale jsou to lidi, kteří se dostali do situace, kdy už si nedokážou sami pomoct, když někdo kouří a dostane rakovinu, společnost mu pomáhá, pro poraněná zvířata máme útulky, ale skutečnost, že kousek od nás, co sedíme doma v teple a přebytky jídla házíme do popelnic umírají lidi hlady a zimou ... je to ostuda státu, že se jeho občané dostávají do situace, kdy musí stavět vyhřívané stany, kolik exekutorů si asi bude užívat vánoce z peněz chudáků, co jsou odkázáni na státní milodary, nebo někde umrznou ... s tímto výdobytkem českého kapitalismu se nikdy nesmířím...
  • Není jim co závidět o tom není pochyb, ale je tu pro každého to ale! Je třeba zůstat na ulici?
    Věřím že někdo do toho spadne jako do kanálu ale vím také že někdo nebo většina si o svém osudu rozhodla sama. Zvláštní je že nějak není slyšet jejich nářky, vyhovuje jim snad
    takový život? Děkuji nechci, nestojím o takové žití, raději budu pracovat jako kůň.
  • Vidím, že řada z vás bezdomovcům závidí i tu blbou polívku...No to se teda budou mít, to se teda zas jednou rozmlsaj...Nevymlouvejte se na svou práci, chodit do ní nemusíte a můžete si užívat ten skvělý život na ulici, no a v zimě dostanete zdarma polívku...tak to je můj sen.
    Je divné, když si člověk na Vánoce u televize žere cukroví a s nacpaným pupkem si odkrkává blahem a venku pár týpků právě chcíplo zimou...je to divná představa. Tak jim to nebudeme závidět a dopřejme jim aspoň jednou za rok ten teplý stan a trochu té posrané polívky...
    • Ono v tom "vyhřívaném" stanu je to jistě daleko lepší, než pod mostem, ale jinak žádná legrácka a pohoda to také není. Byl jsem na vojně a v Kežmarských horách jsme tehdá spali na ostrých střelbách v zimě právě ve stanech, v nichž se topilo uhlím-kouř šel rourou přes plechové okénko ven. Ve stanu po zatopení bylo horko jak v peci, ale na lůžku u celty táhlo zvenku šíleně, celtový stan nemá takřka žádnou izolaci, takže šlo přinejmenším o ledviny... Nespalo ani oko, všichni jsme posedávali kolem kamínek a otáčeli se, na jedné straně připečení a na druhé promrzlí.. No, tenkrát jsem byl mladý, kluci také, tak jsme to tak nějak přežili. Ale starší a mizerně oblečení bezdomovci to ani tam nebudou mít k smíchu a radovánkám, spíš jen , kdo z nich je otužilý a zdravý, tak projde, pro ostatní je to pořád málo. Za komančů takovéhle problémy nebyly a český národ by se měl za listopad 1989 stydět až za hrob, to mi nikdo nevymluví. Ostatně, jak se zdá, je nás stále víc a víc...to jen přežraní zloději tu prskají proti komunistům. Jestliže vraždili, tak díky dnešku již chápu, proč, za chvíli se taková doba klidně může vrátit...
      • Nic moc agitka!
        • Tak si ten stan postav, ty pitomečku a přespi v něm zimu a potom blábolej, jestli ti vůbec na to zbude huba !!!
  • Vyhřívací stany? No proč ne, ale ať laskavě ukáží nějaké potvrzení o tom, že nejsou paraziti a pracují. Špína jedna.
    • myslíš cikány?
      • Do vyhřívaných stanů se cikáni nedostanou,nemusí. O tyto snědé nadlidi je státem postaráno jinak,přímo královsky a ze státního rozpočtu.
        • No samozřejmě že za zmínku o cikánech tu sklidíte ovace, ale když to někdo vezme plošně, už se vytahují louče a vidle.

          Myslíte si snad, že sociální správa si vydržuje jen černou lůzu? Pak jste ovšem rasista a pokrytec. Jako většina místních čtenářů. Ale co bych to vysvětloval nějakému póvlu z internetu, že? Vy jistě budete zastávat svoje krátkozraké až slepé názory, z principu odsuzovat USA, z principu chválit Rusko, Čínu a Severní Koreu a budete pochopitelně volit Komunisty, aby mohl bratr Sovět zas přijet.

          Nechápu, že tahle republika ještě existuje. Taková koncentrace stupidity není snad ani v amerických slumech!
    • To nejsou jenom stany,ale i ubytovny a mají i celou loď.My si umíme ty nemakačenky a humusáky pěkně rozmazlovat,teplý čaj,polévku,oblečení.To potom ztrácejí motivaci aby se svým životem něco udělali,říkají si "oni se o nás postarají".
      Jak k tomu příjdeme my,co musíme ráno makat,platit za nájem.Já když chci polévku tak jí musím zaplatit.
      Vím že někteří se dostali do problému ne svoji vinou ale tím rozmazlováním je k ničemu nenutíme.
      • Kéž by ses dostal mezi ně !!! Leccos by ti došlo. Ale z vyhřáté postele se ti to kecá dobře, že ???
      • Nemusíš ráno makat!
  • Ještě musíme obnovit žebračenky a budeme ve světě populární jako Kalousek nejlepší ministr financí na světě,v naší galaxii a blízkém okolí !Jeho druhý pilíř důchodové reformy je nastaven tak že vlastně nedostanete nic,ovšem zase se zvýší zaměstnanost pracovníků těchto fondů kteří si budou libovat a vozit se ve svých ferari,audi i mercedesech jakož i BMW a to se vyplatí !Pro ně,samozřejmě !
    • Za komunismu bydleli bezdomovci na podnikových ubytovnách anebo na Mirově a na Borech.
      Vždyť nikdo do toho druhého pilíře nemusí cit nic cpát a může si své peníze spořit pro případ nenadálé události, nemoci na stáří.
      • hezkej protimluv ... za komunismu bezdomovci bydleli, kdo bydlí, má domov, přeložil jsem si to tak, že za komunismu nebyli lidi bez domova ...
        • Byly jich mraky, bezdomovců - ubytovna není domov, blbe!
      • Chytrému napověz a hloupého kopni", říkali staří moudří.
        Kdo mám mozkovnu vymytou bláboly, tomu není pomoci. Takovému jedinci fakta a logika nic neříká. .... *1*
        • Ano, kdo má mozkovnu vymytou bláboly a nezná gramatiku, tomu není pomoci, protože nepozná překlep... *1*
      • Jsi asi ještě příliš mladý,že to vidíš růžově. Když vládní mašinérie lid ke vstupu do druhého pilíře nepřesvědčí mediální masáží,můžou mít mocní v záloze druhou variantu a to přinutit lid ke vstupu zákonem. Ta druhá varianta je vysoce pravděpodobná,když uvážíme,že jde o obrovské množství peněz a mnoho fondů už dopředu na to sázelo.
        • Za prvé máš už nějaký ten "křížek", prožil jsem celý život v komunismu. A za druhé se nic nezmění, jestli mocní přinutí ke vstupu do jednoho pilíře jako dosud nebo do dvou pilířů. není problém, aby zase nějaký genitální "ekonom" rozpustil důchodový fond do státního rozpočtu, jedno jestli jeden nebo dva.
          • Corr.:
            "Za prvé mám už nějaký ten "křížek"

            To je pro "kkk", aby nemusel reagovat. *1* *1* *1*
  • Nejde o písmenka on i mistr tesař se utne.Já si stále nemohu zvyknout na termín"bezdomovec"!Co je to za společnost,která veme lidem domov,důstojnost slušného života a odstrčí je ze svého středu jako nepotřebný ! Nebudu jmenovat filosofa,který napsal,že kapitalismus si vytváří vlastní hrobaře!
    • Ona snad nějaká "společnost" lidem něco bere? Každý se musí o sebe postarat sám a k tomu aby to dokázal mu musí pomoct především rodiče a škola a kdo toho i přesto není schopen, je třeba mu ze solidarity pomoci. Mnozí pomatení filosofové už vyslovili lecjakou blbost, třeba i o jakémsi "kapitalismu", který však existuje pouze v jejich fantazii.
    • To máš pravdu,ale stává se jim to dost často.
  • Oprava:vyhřívacích.
  • Ve vyřívacích staech ? co to je ? nabo je to stan a potom by to vytvářelo přílišné a absurdní vyšší ši vysoké vzdělání vytvářející demenci a motorickou retardaci ? *7* *7*
    • Admin příspěvky čte,tot důkaz že nadpis je opraven *1* *1*
    • Třeba to je ve vyříjecích státech ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit